VIGA 2022
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Změny profilu karotenoidů při zpracování rostlinných surovin | A2_FPBT_2022_003 | Ing. Aliaksandra Kharoshka | Ing. Tomáš Kouřimský; Bc. Hana Pírová; Bc. Martina Štěpánová | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Charakterizace těkavých látek obsažených v různých odrůdách kosatců v rámci jejich bioprospekce | A2_FPBT_2022_004 | Ing. Maria Filatova | Ing. Tereza Jaegerová; Bc. Michaela Zelená | Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Metabolomika jako nástroj pro odhalení falšování pšenice špaldy | A2_FPBT_2022_005 | Ing. Jana Kvirencová | Ing. Kateřina Šebelová; Bc. Natália Ritomská; Bc. Gabriela Šilhartová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Hodnocení rizika transferu reziduí pesticidů z krmiva do jedlého hmyzu | A2_FPBT_2022_017 | Ing. Kateřina Šebelová | Ing. František Krátký; Ing. Petra Vacková; Bc. Eliška Havlanová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Charakterizace profilů tropanových alkaloidů v plevelech a jejich transformace při zpracování kontaminovaných potravinových surovin | A2_FPBT_2022_019 | Ing. Ondřej Brabenec | Ing. Adam Behner; Ing. Kamila Bechyňská; Bc. Magdalena Juziková | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Možnosti autentikace a hodnocení kvality výrobků s obsahem jedlého hmyzu | A2_FPBT_2022_026 | Ing. Kateřina Šebelová | Ing. Jana Kvirencová; Ing. Ondřej Brabenec; Ing. Tomáš Kouřimský | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Glykosidové konjugáty HT2 a T2 toxinu – enzymová syntéza a charakteristika produktů pomocí hmotnostní spektrometrie | A2_FPBT_2022_028 | Ing. Adam Behner | Ing. Tereza Jaegerová | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Komplexní zhodnocení bioaktivních látek v extraktech souboru vzorků řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria L.) | A2_FPBT_2022_063 | Ing. Anna Loučková | Ing. Matěj Malý; Ing. Kateřina Šebelová; Bc. Bára Křížkovská | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Charakterizace frakcí konopí získaných rychlou odstředivou dělící chromatografií | A2_FPBT_2022_064 | Ing. Matěj Malý | Ing. Zuzana Bínová; Bc. Denisa Kučerová; Bc. Veronika Kalinová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Studium vlivu různých typů nosičů na biologickou dostupnost fytokanabinoidů | A2_FPBT_2022_065 | Ing. Zuzana Bínová | Bc. Kristýna Vosálová; Ing. Simona Dobiasová; Ing. Matěj Malý |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; doc. Ing. Jitka Viktorová, Ph.D. |
Hodnocení kvality hydrolátů získaných z rostlinných materiálů v různé fázi vývoje | A2_FPBT_2022_071 | Ing. Kamila Bechyňská | Ing. Maria Filatova; Ing. Jakub Tomaško | Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminu D2 a fenylhydrazinů v produktech z hub | A2_FPBT_2022_072 | Ing. Lenka Libenská | Ing. Aliaksandra Kharoshka; Ing. Ondřej Pařízek; Bc. Markéta Zedníková | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Zhodnocení vlivu poloprovozních a průmyslových podmínek na tvorbu procesních kontaminantů rostlinných olejů | A2_FPBT_2022_073 | Ing. Tomáš Kouřimský | Ing. Kateřina Šebelová; Ing. Jakub Tomaško; Bc. Adéla Ramešová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.;
doc. Ing. Jan Kyselka, Ph.D. |
Charakterizace profilu bioaktivních látek různých druhů kosatců pěstovaných za odlišných podmínek | A2_FPBT_2022_074 | Ing. Tereza Jaegerová | Ing. Anna Loučková; Ing. Kamila Bechyňská; | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |