Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Věda a výzkum → Granty a projekty → VIGA 2021 → VIGA 2022

VIGA 2022

VIGA 2022

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Změny profilu karotenoidů při zpracování rostlinných surovin  A2_FPBT_2022_003 Ing. Aliaksandra Kharoshka Ing. Tomáš Kouřimský; Bc. Hana Pírová; Bc. Martina Štěpánová doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Charakterizace těkavých látek obsažených v různých odrůdách kosatců v rámci jejich bioprospekce  A2_FPBT_2022_004 Ing. Maria Filatova Ing. Tereza Jaegerová; Bc. Michaela Zelená Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Metabolomika jako nástroj pro odhalení falšování pšenice špaldy A2_FPBT_2022_005  Ing. Jana Kvirencová Ing. Kateřina Šebelová; Bc. Natália Ritomská; Bc. Gabriela Šilhartová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Hodnocení rizika transferu reziduí pesticidů z krmiva do jedlého hmyzu A2_FPBT_2022_017 Ing. Kateřina Šebelová Ing. František Krátký; Ing. Petra Vacková; Bc. Eliška Havlanová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Charakterizace profilů tropanových alkaloidů v plevelech a jejich transformace při zpracování kontaminovaných potravinových surovin  A2_FPBT_2022_019 Ing. Ondřej Brabenec Ing. Adam Behner; Ing. Kamila Bechyňská; Bc. Magdalena Juziková prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Možnosti autentikace a hodnocení kvality výrobků s obsahem jedlého hmyzu  A2_FPBT_2022_026 Ing. Kateřina Šebelová Ing. Jana Kvirencová; Ing. Ondřej Brabenec; Ing. Tomáš Kouřimský prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Glykosidové konjugáty HT2 a T2 toxinu – enzymová syntéza a charakteristika produktů pomocí hmotnostní spektrometrie A2_FPBT_2022_028 Ing. Adam Behner Ing. Tereza Jaegerová doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Komplexní zhodnocení bioaktivních látek v extraktech souboru vzorků řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria L.)  A2_FPBT_2022_063  Ing. Anna Loučková Ing. Matěj Malý; Ing. Kateřina Šebelová; Bc. Bára Křížkovská prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Charakterizace frakcí konopí získaných rychlou odstředivou dělící chromatografií  A2_FPBT_2022_064  Ing. Matěj Malý Ing. Zuzana Bínová; Bc. Denisa Kučerová; Bc. Veronika Kalinová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Studium vlivu různých typů nosičů na biologickou dostupnost fytokanabinoidů  A2_FPBT_2022_065 Ing. Zuzana Bínová Bc. Kristýna Vosálová; Ing. Simona Dobiasová; Ing. Matěj Malý

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.;

doc. Ing. Jitka Viktorová, Ph.D.

Hodnocení kvality hydrolátů získaných z rostlinných materiálů v různé fázi vývoje  A2_FPBT_2022_071  Ing. Kamila Bechyňská Ing. Maria Filatova; Ing. Jakub Tomaško Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminu D2 a fenylhydrazinů v produktech z hub  A2_FPBT_2022_072  Ing. Lenka Libenská Ing. Aliaksandra Kharoshka; Ing. Ondřej Pařízek; Bc. Markéta Zedníková  Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Zhodnocení vlivu poloprovozních a průmyslových podmínek na tvorbu procesních kontaminantů rostlinných olejů  A2_FPBT_2022_073 Ing. Tomáš Kouřimský Ing. Kateřina Šebelová; Ing. Jakub Tomaško; Bc. Adéla Ramešová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.;

doc. Ing. Jan Kyselka, Ph.D.

Charakterizace profilu bioaktivních látek různých druhů kosatců pěstovaných za odlišných podmínek  A2_FPBT_2022_074  Ing. Tereza Jaegerová Ing. Anna Loučková; Ing. Kamila Bechyňská;  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Aktualizováno: 3.3.2023 16:03, Autor: Martina Vlčková


VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi