VIGA 2023
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Toxické glykoalkaloidy v bramborách a výrobcích na jejich bázi z tržní sítě ČR | A2_FPBT_2023_003 | Ing. Ondřej Brabenec | Bc. Ondřej Rubáš | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Komplexní hodnocení hydrolátů získaných při produkci esenciálních olejů z rostlinných materiálů | A2_FPBT_2023_004 | Ing. Maria Filatova |
Ing. Kamila Bechyňská, Ing. Tomáš Kouřimský, Ing. Bára Křížkovská |
Ing. Vít Kosek, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Jan Lipov, Ph.D., Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Sledování a moderace hladin α-dikarbonylových sloučenin vznikajících z oligosacharidů | A2_FPBT_2023_006 | Ing. Anna Průšová | Bc. Anna Šírová, Bc. Vít Tobiška | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek, Ing. Zuzana Procházková, Ph.D. |
Studium potenciálu vybraných rostlinných extraktů inhibovat lipolýzu | A2_FPBT_2023_019 | Ing. Kamila Bechyňská | Ing. Anna Loučková, Bc. Linda Průšová, Bc. Petra Šindelková | Aristeidis Tsagkaris, MSc., Ph.D. Ing. Vít Kosek, PhD., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vytvoření knihovny metabolomických fingerprintů různých druhů hmyzu a identifikace jejich specifických markerů | A2_FPBT_2023_043 | Ing. Kateřina Šebelová |
Bc. Kateřina Sonntag, Ing. Tomáš Kouřimský |
Ing. Vojtěch Hrbek Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová CSc. |
Profilování významných skupin bioaktivních sloučenin v bylinných extraktech | A2_FPBT_2023_047 | Ing. Anna Loučková | Ing. Kateřina Šebelová, Ing. Kamila Bechyňská | Ing. Vít Kosek, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Recyklované textilie – potenciální expoziční zdroj bisfenolů a dalších významných kontaminantů | A2_FPBT_2023_048 | Ing. Veronika Čechová |
Ing. Denisa Pařízková, Bc. Veronika Jurášková |
doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D., prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Lyžařské vosky jako potencionální zdroje kontaminace životního prostředí per- a polyfluoralkylovanými sloučeninami | A2_FPBT_2023_058 | Ing. Denisa Pařízková |
Ing. Veronika Čechová, Bc. Kateřina Pulgretová |
doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D., prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Charakteristika a izolace produktů biotransformace fusariových mykotoxinů | A2_FPBT_2023_060 | Ing. Adam Behner | Mgr. Tereza Doležalová, Bc. Denisa Egrová | doc Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Hexahydrokanabinol (HHC): ´nová´ psychotropní složka v různých výrobcích nabízených na českém trhu | A2_FPBT_2023_061 | Ing. Matěj Malý |
Ing. Tereza Jaegerová, Ing. Zuzana Bínová, Ing. Maria Filatová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Chili papričky a chili koření na českém trhu: jsou bezpečné a autentické? | A2_FPBT_2023_065 | Jingwen Han, MSc. | Bc. Eliška Havlanová, Ing. Jana Rýparová Kvirencová, Ing. Zuzana Bínová, Ing. Leoš Uttl | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vývoj metody enzymové hydrolýzy pro nepřímou kvantifikaci glykosidů mykotoxinů v cereáliích | A2_FPBT_2023_066 | Mgr. Tereza Doležalová | Ing. Adam Behner, Bc. Lukáš Markvart | doc Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Charakterizace sekundárních metabolitů kamejníku barvířského (Alkanna tinctoria) s antimikrobiální aktivitou | A2_FPBT_2023_068 | Ing. Tereza Jaegerová |
Ing. Matěj Malý, Bc. Eva Musilová |
Ing. Hana Sýkorová, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kritické zhodnocení kvality a bezpečnosti mrkvových lupínků připravených alternativními postupy smažení | A2_FPBT_2023_070 | Ing. Tomáš Kouřimský | Ing. Kateřina Šebelová, Bc. Hana Pírová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Beverly Hradecká, Ph.D. |
Vliv technologického zpracování a skladování na obsah a stabilitu vitaminu B9 a dalších nutričně významných látek ve špenátu a dalších druzích zeleniny | A2_FPBT_2023_075 | Ing. Lenka Libenská |
Ing. Aliaksandra Kharoshka, Bc. Zuzana Kopecká |
Ing. Beverly Hradecká, Ph.D., Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |