Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace
iduzel: 15445
idvazba: 18879
šablona: stranka_submenu
čas: 19.3.2024 03:47:37
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 15445
idvazba: 18879
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'uapv.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/zakladni-informace'
iduzel: 15445
path: 8548/15102/15103/15106/15445
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

Aktualizováno: 8.3.2017 23:47, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi