Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Věda a výzkum → Granty a projekty → VIGA 2021 → VIGA 2021

VIGA 2021

VIGA 2021

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Optimalizace UHPLC-MS/MS metody pro sledování reziduí pesticidů a jejich metabolitů ve vodách A2_FPBT_2021_007 Ing. František Krátký

Ing. Leoš Uttl; Bc. Václav Kadlec

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Charakterizace lipidomu symptomatických a asymptomatických atherosklerotických plátů pomocí techniky HRMS A2_FPBT_2021_012 Ing. Kamila Bechyňská Ing. Klára Navrátilová, Bc. Lucie Beránková prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Kapalinová chromatografie a superkritická fluidní chromatografie ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií pro analýzu chlorovaných parafínů se středním a dlouhým řetězcem A2_FPBT_2021_018 Ing. Jakub Tomáško Ing. Tomáš Kouřimský, Bc. David Maxa prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Vít Hrbek, Ph.D.
Chlorované parafíny jako prekurzory chlorovaných procesních kontaminantů v rafinovaných olejích  A2_FPBT_2021_020 Ing. Tomáš Kouřimský Ing. Kateřina Šebelová; Ing. Jakub Tomáško; Bc. Eliška Bečvářová; Bc. Martin Šteidl prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.; Ing. Jan Kyselka, Ph.D.
Kritické zhodnocení perzistence pesticidních přípravků používaných v ochraně jablek před škůdci A2_FPBT_2021_030 Ing. Petra Vacková Ing. Barbora Zadražilová; Ing. František Krátký; Ing. Jana Kvirencová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek A2_FPBT_2021_033 Ing. Aliaksandra Kharoshka Ing. Lucie Chytilová; Ing. Václav Kadlec; Bc. Michaela Schreibmeierová doc. Dr. Ing. Věra Schulzová; prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Sledování výskytu a změn toxických rostlinných alkaloidů v rizikových potravinových komoditách A2_FPBT_2021_042 Ing. Ondřej Brabenec Ing. Nela Průšová; Ing. Natálie Pečenková; Bc. Magdaléna Juziková prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.; doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D.; Ing. Marie Fenclová, Ph.D.
(Oligo)glykosidy fusariových mykotoxinů: kvantifikace v potravinách, objasnění struktury a odhad biologické dostupnosti A2_FPBT_2021_043 Ing. Nela Průšová Ing. Ondřej Brabenec; Bc. Adam Behner; Bc. Petr Hrubý doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.; Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Charakterizace složek metabolomu konopí s využitím techniky plynová chromatogtafie – vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie (GC-HRMS) A2_FPBT_2021_045 Ing. Maria Filatova Ing. Petra Peukertová; Ing. Kamila Bechyňská Ing. Michal Stupák, Ph.D.; prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Výběr optimální metody pro stanovení reziduí pesticidů v různých typech rostinných olejů na základě měření pracovních charakteristik s využitím plynové chromatografie s tandemovou hmotnostní detekcí A2_FPBT_2021_047 Ing. Barbora Zadražilová Ing. Petra Vacková; Ing. Petr Mráz prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Implementace metody pro odhalení falšování šafránu přídavkem jiných rostlinných druhů A2_FPBT_2021_052 Ing. Jana Kvirencová Ing. Maria Filatova; Ing. Aliaksandra Kharoshka Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.; Ing. Michal Stupák, Ph.D.; doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Změny metabolomu vybraných druhů jedlého hmyzu v závislosti ma podmínkách chovu A2_FPBT_2021_053 Ing. Kateřina Šebelová Ing. Tomáš Kouřimský; Bc. Kamila Bechyňská prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.; Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Zhodnocení expozice populace ČR na základě přítomnosti chlorovaných parafínů v biologických vzorcích A2_FPBT_2021_060 Ing. Denisa Turnerová Ing. Jakub Tomáško; Bc. Sára Šedivá prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Stanovení lipofilních vitaminů v biologických vzorcích A2_FPBT_2021_063 Ing. Veronika Vondrášková Ing. Denisa Turnerová; Bc. Lenka Libenská prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Studium transferu fytokanabinoidů z rostlinných matric do vodných infuzí jako podklad pro proces hodnocení expozičních rizik  A2_FPBT_2021_065 Ing. Petra Peukertová Ing. Zuzana Bínová Ing. Marie Fenclová, Ph.D.; prof. Ing. Jana Hajšlová
Vývoj analytického postupu pro sledování transferu fytokanabinoidů do mozku exponovaných zvířat a jeho využití v případové studii zaměžené na kanabidiol (CBD) A2_FPBT_2021_066 Ing. Zuzana Bínová Ing. Petra Peukertová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Marie Fenclová, Ph.D.
Nová strategie objektivizace dietární expozice rezidui pesticidů na základě sledování jejich  metabolitů  A2_FPBT_2021_074 Ing. Václav Kadlec Ing. František Krátký; Ing. Leoš Uttl prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Aktualizováno: 3.3.2023 16:00, Autor: Martina Vlčková


VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi