VIGA 2019
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Rezidua pesticidů v jablkách na českém trhu: zhodnocení expozice konzumentů rizikovým kontaminantům | A2_FPBT_2019_018 | Ing. Petra Vacková | Ing. Klára Navrátilová; Ing. Leoš Uttl; Bc. Kamila Bechyňská | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Marie Suchanová, PhD. |
Metabolomický přístup k autentikaci jablek se zaměřením na epikutikulární vosky | A2_FPBT_2019_029 | Ing. Michaela Rektorisová | Ing. Klára Navrátilová; Ing. Leoš Uttl; Bc. Kamila Bechyňská | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kritické hodnocení aplikačního potenciálu technologie PEF (Pulsní Elektrické Pole) na produkci kvalitního rakytníkového sirupu | A2_FPBT_2019_031 | Ing. Lucie Chytilová | Bc. Maria Filatová, Ing. Eliška Fialová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. prof.Ing.Kateřina Demnerová CSc., Ing.Michal Stupák, Ph.D. |
Osud modifikovaných mykotoxinů v průběhu sladařství a pivovarství | A2_FPBT_2019_035 | Ing. Nela Průšová | Bc. Kristýna Hronová; Bc. Mariya Glushchenko | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.; doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Aplikace superkritické fluidní chromatografie v kombinaci s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií pro autentikaci olivových olejů | A2_FPBT_2019_036 | Ing. Klára Navrátilová | Ing. Michaela Rektorisová Ing. Leoš Uttl Bc. Tomáš Kouřimský |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Koktejl perfluoralkylovaných sloučenin v pitné vodě a nealkoholických nápojích | A2_FPBT_2019_044 | Ing. Martina Burešová | Ing. Tomáš Gramblička Bc. Elena Šulcová |
Ing. Darina Lanková, Ph.D. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D |
Možnosti hodnocení expozice člověka novým skupinám organochlorových polutantů | A2_FPBT_2019_048 | Ing. Ondřej Pařízek | Ing. Jakub Tomáško; Bc. Denisa Turnerová; Bc. Tereza Kovandová | Doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Využití techniky dvoudimenzionální plynové chromatografie pro studium kontaminace potravin minerálními oleji | A2_FPBT_2019_049 | Ing. Jakub Tomáško | Ing. Veronika Vondrášková, Bc. Barbora Lampová | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Vývoj metody pro stanovení vitaminů v potravinách pro zvláštní výživu a doplňcích stravy pomocí metody kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií | A2_FPBT_2019_060 | Ing. Veronika Vondrášková | Ing. Kateřina Urbancová, Bc. Pavlína Kotrbatá | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Studium potenciálu vybraných mikrobiálních kultur degradovat rezidua moderních pesticidů | A2_FPBT_2019_062 | Ing. František Krátký | Bc. Adriana Novotná, Bc. Václav Kadlec, Bc. Tomáš Kouřimský | prof. Ing. Jana Hajšlová; CSc., doc. Ing. Petra Lovecká, Ph.D.; Ing. Marie Suchanová, Ph.D.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Optimalizace rychlé odstředivé dělicí chromatografie při izolaci biologicky aktivních složek konopí. | A2_FPBT_2019_069 | Ing. František Beneš | Ing. Vít Kosek Bc. Tereza Báčinová Bc. Matěj Malý |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |