| Student |
Název česky |
Název anglicky |
Vedoucí DP |
| Bačinová Tereza |
Kritické zhodnocení vlivu teploty na biologicky aktivní složky konopí a produktů na jeho bázi |
Critical assessment of temperature impact on biologically active components of Cannabis and products thereof |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
| Bauerová Kamila |
Stanovení sladidel a konzervačních látek v potravinách s využitím hmotnostní spektrometrie |
Determination of sweeteners and preservatives in foodstuffs using mass spectrometry |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
| Bechyňská Kamila |
Lipidomická analýza jako nástroj pro komplexní popis atherosklerotických plátů |
Lipidomic analysis as a tool for a comprehensive description of atherosclerotic plaques |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
| Brabenec Ondřej |
Toxické alkaloidy v potravním řetězci |
Toxic alkaloids in the food chain |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
| Černohousová Monika |
Oxidační stabilita olejů při fritování hranolků |
Oxidative stability of oils during frying French fries |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
| Filatova Maria |
Studium těkavých složek alkoholických nápojů technikou plynové chromatografie ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií |
Study of volatile components in alcoholic beverages by gas chromatography coupled to high resolution mass spectrometry |
Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
| Fritschová Gabriela |
Charakterizace profilů těkavých sloučenin u potravinářských produktů získaných různými technologiemi |
Characterization of profiles of volatiles in food products obtained by alternative technologies |
Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
| Hakenová Martina |
Stanovení a charakterizace kovových nanočástic v potravinách analýzou jednotlivých částic technikou ICP-MS |
Determination and characterization of metallic nanoparticles in foodstuffs using single-particle ICP-MS analysis |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
| Hronová Kristýna |
Vliv technologického zpracování ječmene a sladu na hladiny přítomných mykotoxinů |
Influence of technological processing of barley and malt on concentrations of present mycotoxins |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
| Jedlička Jiří |
Hodnocení senzorických vlastností a složení vybraných druhů koření |
Evaluation of sensory characteristics and composition of selected spices |
doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
| Kadlec Václav |
Komplexní hodnocení odrůdové autenticity vín a vlivu vybraných parametrů na jejich jakost |
Comprehensive evaluation of wines varietal authenticity and an impact of selected parameters on their quality |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
| Kharoshka Aliaksandra |
Vývoj multidetekční metody pro sledování přídatných látek v potravinách pomocí tandemové hmotnostní spektrometrie |
Development of a multidetection method for the monitoring of food additives by tandem mass spectrometry |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
| Klinská Tereza |
Optimalizace analytické strategie pro stanovení profilu mastných kyselin v řasách |
Optimization of the analytical strategy for determination of fatty acids´ profile in algae |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
| Komárková Anežka |
Ověření autenticity vína na základě sledování reziduí pesticidů a jejich degradačních produktů |
Verification of vine authenticity based on the monitoring of pesticide residues and their degradation products |
Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D. |
| Kotrbatá Pavlína |
Implementace multidetekční metody pro stanovení vitaminů a dalších esenciálních složek potravin |
Implementation of a multidetection method for the determination of vitamins and other essential food ingredients |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
| Kouřimský Tomáš |
Vývoj metody pro simultánní stanovení různých esterů MCPD a studium jejich prekurzorů v palmovém tuku |
Development of a method for simultaneous determination of various MCPD esters and study of their precursors in palm fat |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
| Kovandová Tereza |
Polychlorované naftaleny - ´nové´ kontaminanty v potravinách a v prostředí člověka (biologické vzorky) |
Polychlorinated naphthalenes, new contaminants in food and human environment |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
| Lampová Barbora |
Vývoj metody pro stanovení minerálních olejů v potravinách |
Development of a method for the determination of mineral oils in food |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
| Nakonechna Kristina |
Kinetika degradace glycidylesterů mastných kyselin v rostlinných olejích |
Kinetics of degradation of glycidyl esters of fatty acids in vegetable oils |
Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. |
| Pavelková Petra |
Vývoj metody pro identifikaci zahušťovadel v potravinách |
Development of a method for the identification of thickeners in foodstuffs |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
| Pešatová Tereza |
Dietologické hodnocení surovin a výrobků pro bezlepkovou dietu |
Dietetic evaluation of materials and products for gluten-free diet |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
| Růžičková Markéta |
Dieta při deficitu disacharidáz |
Diet with disaccharidase deficiency |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
| Šatek Martin |
Zhodnocení zátěže člověka polycyklickými aromatickými uhlovodíky na základě analýzy biomarkerů v biologických vzorcích |
The assessment of human exposure to polycyclic aromatic hydrocarbons through the analysis of their metabolites in biological samples |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
| Šebelová Kateřina |
Charakterizace odrůd máku na základě profilů opiových alkaloidů a dalších metabolitů |
Characterization of poppy varieties based on profiles of opium alkaloids and other metabolites |
prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
| Štefková Veronika |
Nepřímé metody analýzy konjugovaných mykotoxinů v ječmeni a ječných produktech |
Indirect methods for analysis of conjugated mycotoxins in barley and products thereof |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
| Táborský Ondřej |
Aplikace vybraných instrumentálních metod pro charakterizaci potravinářských produktů |
Application of selected instrumental methods for the characterization of food products |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
| Turnerová Denisa |
Zhodnocení expozice populace ČR chlorovaným parafinům na základě jejich hladin v biologických vzorcích |
Assessment of exposure of the Czech population to chlorinated paraffins based on their levels in biological samples |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
| Zadražilová Barbora |
Optimalizace analytických postupů pro multireziduální analýzu pesticidů a jejich metabolitů v potravinách rostlinného původu |
Optimization of analytical procedures for multi-residue analysis of pesticides and their metabolites in food of plant origin |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
| Ziegelbauerová Alena |
Biomonitoring perfluoralkylovaných sloučenin v populaci České republiky |
Biomonitoring of perfluoroalkylated substances in pupulation of the Czech Republic |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
| Zrníková Lenka |
Analýza organofosfátových retardérů hoření a jejich významných metabolitů v biologických vzorcích |
The analysis of organophosphate flame retardants and their major metabolites in biological samples |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |