Přehled obhájených diplomových prací 2014/2015
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí DP |
Bazalková Karolina |
Degradace esterů MCPD za různých podmínek kulinárního zpracování potravin |
Degradation of MCPD esters under various conditions of culinary processing of food |
Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D. |
Czornyj Štěpán |
Obsah tokoferolů (vitaminu E) ve smažených potravinách |
Content of tocopherols (vitamin E) in fried foods |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Čápová Helena |
Dynamika vzniku procesních kontaminantů při tepelném zpracování potravin |
The dynamics of processing contaminants formation under thermal treatment of foods |
Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D. |
Čermák Jiří |
Metabolomický fingerprinting jako nástroj autentikace potravinových surovin a produktů |
Metabolomic fingerprinting as a tool for authentication of food raw materials and products |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Daťková Petra |
Senzorické vnímání trpké chuti |
Sensory perception of astringent taste |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Fongusová Alžbeta |
Obsah fosforu a alkalických prvků v potravinách určených pro výživu pacientů s ledvinovým selháním |
Content of phosphorus and alkaline elements in foods dedicated for the nutrition of patients with kidney failure |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Forejtová Eva |
Biologicky aktivní látky v potravních surovinách, hodnocení rizika dietární expozice |
Biologically active components in foods, an assessment of the dietary exposure |
doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Junghansová Jana |
Obsah askorbové kyseliny a antioxidační aktivita ovocných nápojů |
Content of ascorbic acid and antioxidant activity of fruit beverages |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Korableva Daria |
Perzistentní organické kontaminanty v biotických matricích |
Persistent organic contaminants in biotic matrices |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Kosek Vít |
Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie při komplexním hodnocení biotických vzorků |
Application of high resolution mass spectrometry in comprehensive assessment of biotic samples |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Koštejnová Denisa |
Využití statistických metod při zpracování senzorických dat |
Use of statistical methods for the processing of sensoric data |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Maroušková Alžběta |
Optimalizace metody metabolomického fingerprintingu pro hodnocení vzorků lidské plazmy |
Optimization of metabolomic fingerprinting for the assessment of human plasma samples |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Pekárková Veronika |
Metody strukturní analýzy glykosaminoglykanů |
Methods of the structural analysis of glycoaminoglycans |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Schusterová Dana |
Metabolity pesticidů jako markery způsobu pěstování zemědělských plodin |
Pesticide metabolites as markers of the way of food crops growing |
Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Škopíková Michaela |
Sledování biologicky aktivních látek v netradičních rostlinných surovinách |
Monitoring of biologically active compounds in nontraditional raw plant materials |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Urbancová Kateřina |
Metabolity polycyklických aromatických uhlovodíků jako expoziční markery |
Metabolites of polycyclic aromatic hydrocarbons as markers of exposure |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Valeková Anna |
Studium chemických a senzorických změn u vybraných aromat |
Study of chemical and sensoric changes of selected flavours |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Zemanová Kateřina |
Komplexní hodnocení mikrořas jako suroviny pro výrobu nutraceutik |
Comprehensive assessment of microalgae as a raw material for production of nutraceuticals |
doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |