| Student |
Název česky |
Název anglicky |
Vedoucí DP |
| Borbášová Tímea |
Obsah hlavních živin a zastoupení mastných kyselin v tukové složce vybraných druhů ryb a výrobků z ryb |
The content of main nutrients and composition of fatty acids in the lipid fraction of selected fish species and fish based products |
RNDr. Monika Cahová Ph.D. |
| Bumbová Aneta |
Využití kapalinové chromatografie a vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie při hodnocení kvality a bezpečnosti potravin a krmiv |
Application of liquid chromatography coupled with high resolution mass spectrometry in food quality and safety assessment |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
| Debřičková Anna |
Bioprospekce vybraných přírodních surovin |
Bioprospection of selected natural materials |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
| Dušičková Barbora |
Změny vybraných přírodních toxinů v průběhu zpracování potravin |
Changes of selected natural toxins during food production |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
| Fleglová Anna |
Srovnávací studie sacharidových sladidel v nealkoholických nápojích |
Comparative study of saccharide-based sweeteners in soft drinks |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
| Hájková Dana |
Optimalizace multidetekční metody pro analýzu reziduí pesticidů v rostlinných materiálech |
Optimization of multi-detection method for analysis of pesticide residues in food |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
| Hrůšová Petra |
Nutriční hodnocení potravinářských výrobků se ztuženými tuky |
Nutritional evaluation of food products with hardened fats |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
| Chytilová Lucie |
Monitoring procesních kontaminantů při tepelných úpravách potravin |
Monitoring of processing contaminants in foodstuffs during their thermal treatments |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
| Jeřábková Miroslava |
Organofosforové sloučeniny v prostředí člověka |
Organophosphorus compounds in human environment |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
| Joachimsthalová Ingrid |
Zhodnocení dietární expozice člověka organickými kontaminanty |
Assessment of human dietary exposure to organic contaminants |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
| Krátký František |
Využití superkritické fluidní chromatografie pro analýzu biotických matric |
Application of supercritical fluid chromatography in analysis of biotic matrices |
Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
| Nohynková Klára |
Pekařské výrobky s nutričně výhodným složením tuku |
Bakery products with a nutritionally beneficial fat composition |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
| Pávková Tereza |
Vliv zpracování a skladování na obsah biologicky aktivních sloučenin v zelenině |
Impact of processing and storage on the content of biologically active compounds in vegetables |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
| Průšová Nela |
Hodnocení kvality tukové složky potravinových surovin a produktů jejich zpracování |
Assessment of quality of lipid component in food raw materials and food products |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
| Pupáková Dominika |
Těkavé složky metabolomu konopí a výrobků na jeho bázi |
Volatile metabolome components of hemp and products thereof |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
| Richterová Kamila |
Využití QDa detektoru pro stanovení aditivních látek v potravinách |
Application of a QDa detector for the determination of food additives |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
| Sihlovcová Michaela |
Vývoj metody pro stanovení residuí pesticidů v potravinách |
Development of method for the determination of pesticide residues in food |
Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
| Stašák Alan |
Fenoly v houbách: obsah a vlastnosti |
Phenols in the mushrooms: the content and properties |
Ing. František Pudil CSc. |
| Suchá Jitka |
Kritické zhodnocení pracovních charakteristik hmotnostních analyzátorů používaných při analýze reziduí pesticidů |
Critical assessment of performance characteristics of mass analyzers employed in analysis of pesticide residues |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
| Tamášová Radka |
Vývoj analytické strategie pro zhodnocení spektra cizorodých látek ve vlasech jako bioindikátorové matrici |
Development of an analytical strategy for the assessment of the spectrum of xenobiotics in hair as a bioindicator matrix |
Ing. Darina Lanková, Ph.D. |
| Tomáško Jakub |
Vývoj nových analytických postupů pro stanovení chlorovaných parafínů v potravinách |
Development of new analytical procedures for the determination of chlorinated paraffins in food |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
| Vítková Ivana |
Metodika stanovení stříbra v potravinách |
Methodology of silver determination in foodstuffs |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
| Vondrášková Veronika |
Polycyklické aromatické uhlovodíky v potravinových komoditách s častým výskytem v Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva |
Polycyclic aromatic hydrocarbons in food commodities with frequent reporting in Rapid alert system for food and feed |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
| Vrzalová Jana |
Charakterizace složení tuků a olejů pomocí infračervené spektrometrie, porovnání s dalšími metodami |
Characterization of fats and oils composition by infrared spectrometry, comparison with other methods |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
| Zápalová Lucie |
Hodnocení autenticity živočišných produktů |
Assessment of the animal products quality |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |