Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí DP |
Bc. Anna Čermáková |
Vybrané české léčivé rostliny jako možný zdroj antioxidantů |
Selected Czech medical plants as a source of antioxidants |
Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Bc. Kateřina Čmejlová |
Uplatnění senzorické analýzy při hodnocení nápojů |
Use of sensory analysis in evaluation of beverages |
Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Bc. Petr Dohnal |
Rezidua pesticidů v různých režimech chemického ošetření škůdců v potravinářské výrobě |
Pesticide residues in alternative schemes of chemical treatment of pests in food production |
doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Bc. Linda Dvořáková |
Stanovení 3-MCPD a jeho esterů ve výrobcích z brambor |
Determination of 3-MCPD and its esters in potato products |
Dr. Ing. Marek Doležal |
Bc. Pavlína Hurdová |
Rozšíření rozsahu multireziduální metody pro stanovení pesticidů využívající techniku GC/MS |
Extended range of the pesticide multiresidual method based on GC/MS technique |
Ing. Jana Kohoutková, CSc. |
Bc. Jana Jenknerová |
Houževnatec jedlý - složení a senzorické vlastnosti |
Shiitake-composition and sensory properties |
Ing. František Pudil, CSc. |
Bc. Kamila Kalachová |
Konjugované fusariové mykotoxiny v potravinách a krmivech na bázi cereálií |
Conjugated Fusarium mycotoxins in cereal foods and feeds |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Bc. Eva Kavková |
Složení a antioxidační vlastnosti česneku a česnekových přípravků |
Composition and antioxidative properties of garlic and garlic preparations |
Ing. Jana Králová |
Bc. Jana Kertisová |
Stanovení 3-MCPD a jeho esterů v cereálních výrobcích |
Determination of 3-MCPD and its esters in cereal products |
Dr. Ing. Marek Doležal |
Bc. Michael Konečný |
Vznik a transformace reduktonů během Maillardovy reakce |
Formation and transformation of reductones in the Maillard reaction |
Dr. Ing. Karel Cejpek |
Bc. Lmartina Linková |
Změny speciace stopových prvků v potravinách vyvolané trávením |
Trace elements species alterations induced by food digestion |
doc. Dr. Ing. Richard Koplík |
Bc. Barbora Malzerová |
Složení mastných kyselin vybraných potravinářských výrobků |
Fatty acid composition of selected food products |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Bc. Dana Ovčaříová |
Chemické složení hlíz a listů yakonu |
Chemical composition of yacon tuberous root and leaves |
Ing. František Pudil, CSc. |
Bc. Lada Pokorná |
Nestravitelné sacharidy luštěnin a těstovin |
Undigestible saccharides in legumes and pasta products |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Bc. Eva Průšová |
Hmotnostní spektrometrie v analýze potravinových kontaminantů -validační studie |
Mass spectrometry in the analysis of contaminants-validation study |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Bc. Soňa Řezníčková |
Antioxidační aktivita lykopenu a dalších karotenoidů |
Antioxidative properties of lycopene and other carotenoids |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Bc. Dita Svobodová |
Změny biologicky aktivních xenobiotik v životním prostředí |
Changes of biologically active xenobiotics in the environment |
doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Bc. Ivana Šnircová |
Využití SPME k hodnocení jakosti potravin - těkavé markery |
Use of SPME for food quality evaluation-volatile markers |
Dr.Ing. Kateřina Riddellová |
Bc. Mája Štědrá |
Flavonoidy chmele - zdraví prospěšné komponenty piva a potravinových doplňků. |
Hop flavonoids-health beneficial components of beer and food supplements |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Bc. Lenka Štočková |
Fumonisiny a další fusariové mykotoxiny v cereálních výrobcích |
Fumonisins and other Fusarium mycotoxins in cereal products |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Bc. Tereza Valentová |
Problematika stanovení furanu v potravinách |
Problems of furan determination in foods |
Dr.Ing. Kateřina Riddellová |
Bc. Milan Vanderka |
Využití techniky GC-MS pro kontrolu bezpečnosti potravin |
Use of GC-MS technique in food safety control |
Ing. Tomáš Čajka |
Bc. Zuzana Žáková |
Sledování biologicky aktivních látek v semeni lnu |
Monitoring of biologically active components in linseed |
Dr. Věra Schulzová |