Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí DP |
Bc. Helena Bovšková |
Změny proteinů vaječného bílku během stárnutí vajec |
Modifications of egg white proteins during ageing of hen eggs |
doc. Ing. Kamila Míková, CSc. |
Bc. Jana Doubková |
Zdroje bromovaných retardátorů hoření a dalších kontaminantů v životním prostředí |
Sources of brominated flame retardants and other contaminants in the environment |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Bc. Vojtěch Hrbek |
Využití hmotnostní spektrometrie pro posuzování autenticity a původu potravin |
Mass spectrometry in assessment of food authenticity and traceability |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Bc. Diana Chrpová |
Antioxidační působení koření užívaného v šetřících dietách |
Antioxidant activity of herbs used in chary medical benefit diets |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Bc. Vojtěch Ilko |
Stanovení 3-MCPD v pražených obilovinách |
Determination of 3-MCPD in roasted cereals |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Bc. Lucie Jančová |
Stanovení 3-MCPD ve sladech a cereálních výrobcích |
Determination of 3-MCPD in malts and cereal products |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Bc. Lenka Kleperádová |
Vliv způsobu chovu na složení lipidů vaječného žloutku |
Influence of breeding type on the composition of egg yolk lipids |
doc. Ing. Kamila Míková, CSc. |
Bc. Petra Krejčová |
Biologicky aktivní látky v bramborách |
Biologically active compounds in potatoes |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Bc. Veronika Krtková |
Sledování přenosu fusariových mykotoxinů v potravním řetězci |
Transfer of fusarium mycotoxins in food chain |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Bc. Teraza Kuběnová |
Minerální látky v sóje a v sójových výrobcích |
Mineral elements in soybeans and soybean products |
doc. Dr. Ing. Richard Koplík |
Bc. Jana Kukalová |
Chemické a senzorické vlastnosti odrůd jakonu |
Chemical and sensory properties of yacon varieties |
Ing. František Pudil, CSc. |
Bc. Zuzana Mudrochová |
Dopad aplikace pesticidů na kvalitu ošetřených plodin. |
The effect of pesticide treatment on the quality of crops |
doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Bc. Lenka Nedvědová |
Možnosti minimalizace akrylamidu v tepelně zpracovaných potravinách |
Possible ways of acrylamide minimization in heat-processed |
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Bc. Hana Otevřelová |
Trichotheceny typu A v ovsu a produktech jeho zpracování |
Type A trichothecenes in oat and oat products |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Bc. Benedikt Polák |
Monitoring halogenovaných perzistentních kontaminantů v environmentálních matricích |
Monitoring of halogenated persistent contaminants in environmental samples |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Bc. Šárka Přinosilová |
Nové přístupy k zefektivnění GC - MS analýzy reziduí pesticidů v potravinách |
Novel approaches to streamlining GC - MS analysis of pesticide residues in foods |
Ing. Tomáš Čajka , Ph.D. |
Bc. Jana Řeřichová |
Senzorické vnímání kovové chuti |
Sensory perception of metallic taste |
Ing. Alena Váchová, Ph.D. |
Bc. Monika Svárovská |
Změny lipidů během mikrovlnného ohřevu |
Changes of lipids during microwave heating |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Bc. Anna Šípková |
Složení mastných kyselin tuku ve vybraných potravinářských výrobcích |
Fatty acid composition of fat in selected food products |
doc. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Bc. Dana Tichovská |
Schopnost fenolových kyselin chránit tokoferoly |
Ability of phenolic acids to protect tocopherols |
Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Bc. Martina Valášková |
Stanovení a speciace stopových prvků v luštěninách metodou ICP-MS |
Trace elements determination and speciation in legumes using ICP-MS method |
doc. Dr. Ing. Richard Koplík |
Bc. Kateřina Valenzová |
Nové trendy stanovení procesních kontaminantů v potravinách |
New trends in determination of processing contaminants in foodstuffs |
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Bc. Zdenka Vepříková |
Studium dynamiky mykotoxinů během sladařsko-pivovarských technologií se zaměřením na jejich konjugáty |
The fate of mycotoxins during malt- and beer processing technologies with respect to their conjugates |
doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Bc. Jan Vozár |
Transformace reduktonů během simulace podmínek zažívacího traktu |
Transformation of reductones during alimentary tract simulation |
Dr. Ing. Karel Cejpek |
Bc. Jozef Záhorský |
Obsah rezistentního škrobu ve vybraných potravinářských výrobcích |
Contents of resistant starch in selected food products |
Ing. Dobromila Lukešová |