Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí DP |
Bc. Marie Bícová |
Reakce redoxně aktivních složek potravin s meziprodukty Maillardovy reakce |
Reactions of redox-active food components with the intermediates of the Maillard reaction |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Jana Bihušová |
Využití techniky metabolomického profilování pro sledování složení potravin |
The use of metabolomic profiling technique for monitoring of food composition |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Eliška Humlová |
Necílený screening těkavých složek metabolomu jako nástroj hodnocení kvality a autenticity potravin |
Non-target screening of volatile compounds of metabolome components as a tool for assessment of food quality and authenticity |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Renata Jandová |
Využití techniky plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro studium (semi)volatilních sloučenin |
Application of gas chromatography hyphenated to mass spectrometry for the study of (semi)volatile compounds |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Andrea Krúpová |
Stanovení silně polárních pesticidů a jejich degradačních produktů v potravinách rostlinného původu |
Determination of highly polar pesticides and their degradation products in foods of plant origin |
prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Hana Málková |
Potraviny a pokrmy na bázi luštěnin vhodné pro redukční diety |
Legume based foods and dishes for slimming diets |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Kateřina Matějková |
Degradace esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu a glycidolu |
Degradation of 3-chloropropane-1,2-diol esters and glycidyl esters |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Marta Medovová |
Zhodnocení možných zdrojů expozice člověka polycyklickými aromatickými uhlovodíky (PAU) |
Assessment of potential sources of human exposure to polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) |
Ing. Kamila Kalachová, Ph.D. |
Martin Mišura |
Změny těkavých látek během zpracování hub |
Changes of volatile compounds during mushroom processing |
Ing. Františk Pudil, CSc. |
Silvie Odlerová |
Nové postupy pro stanovení estrogenních látek v mléce |
New approaches for analysis of estrogenic compounds in milk |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Zuzana Ondřejková |
Obsah a složení tuku ve vybraných potravinářských výrobcích |
Content and composition of fat in selected food products |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Barbora Pohořelá |
Změny mastných kyselin v tepelně namáhaných tucích a olejích |
Changes in fatty acids in thermally stressed fats and oils |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Andrea Švarcová |
Multi-analytické metody pro stanovení ´nových´ organických kontaminantů v prachu |
Multi-analyte methods for determination of ´emerging´ contaminants in dust |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Denisa Tanečková |
Hodnocení vlivu vybraných faktorů na vnímání kyselé chuti |
Evaluation of some factors affecting perception of sour taste |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Ivana Vošická |
Charakterizace glykosaminoglykanů v surovinách a kloubních preparátech |
Characterization of glycosaminoglycans in raw materials and joint supplements |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Kristýna Weinertová |
Mykotoxiny a jejich maskované formy - strategie izolace a detekce pomocí moderních instrumentálních technik |
Mycotoxins and their masked forms - strategies of isolation and detection based on modern instrumental technologies |
Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Alena Zachariášová |
Ultra-účinná kapalinová chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro analýzu potravinových kontaminantů |
Ultra-performance liquid chromatography coupled with mass spectrometry for advanced analysis of food contaminants |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |