Přehled obhájených diplomových prací 2018/2019
Obor Kvalita a bezpečnost potravin (KBPN)
Student | Název česky | Název anglicky | Vedoucí DP |
Bičiště Ondřej | Nutriční hodnota vybraných výrobků z ryb | Nutritional value of selected fish products | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Eisová Aneta | Moderní postupy studia těkavých látek s využitím techniky mikroextrakce na tuhou fázi ve spojení s plynovou chromatografií a hmotnostně spektrometrickou detekcí | Current approaches in detection of volatile substances using a technique solid phase microextraction and gas chromatography coupled to mass spectrometry | Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Glushchenko Mariya | Mykotoxiny v produktech sladařství a pivovarství | Mycotoxins in malting and brewing products | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Horáčková Lucie | Sledování expozičních biomarkerů environmentální kontaminantů v biologických vzorcích | Monitoring of biomarkers of environmental contaminants in biological samples | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Klimecký Jiří | Aplikace infračervené spektrometrie pro autentikaci potravinářských výrobků | Application of infrared spectrometry for authentication of food products | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Kučerová Tereza | Sledování vzniku rizikových složek tuků v závislosti na podmínkách zpracování | Monitoring risk components of fats in dependence on processing conditions | Ing. Beverly Bělková, Ph.D. |
Nečasová Lucie | Sledování reziduí pesticidů a jejich metabolitů ve víně | Trace residues of pesticides and their metabolites in wine | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Petříčková Dora | Senzorická jakost a složení kozích sýrů | Sensory quality and composition of the goat cheeses | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Peukertová Petra | Fytokanabinoidy v léčebných produktech a doplňcích stravy | Phytocanabinoids in medicinal products and food supplements | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Pískačová Martina | Aplikace superkritické fluidní chromatografie pro kontrolu kvality produktů potravinářského průmyslu | Application of supercritical fluid chromatography for quality control of food products | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Podestátová Michaela | Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie pro sledování přírodních biologicky aktivních látek ve vybraných rostlinných surovinách a produktech | The use of high resolution mass spectrometry for monitoring of natural biologically active compounds in selected plant raw materials and products thereof | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Procházková Kamila |
Charakterizace kvality použitých rostlinných olejů (metoda na polymerované lipidy, polární lipidy a další) |
Characterization of the quality of used vegetable oils (polymerized lipids, polar lipids and others) | prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Slavíčková Patricie | Sledování markerů expozice vybraným toxickým látkám v biologických tekutinách | Monitoring of exposure markers to selected toxic substances in biological fluids | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Staňková Helena | Změny biologicky aktivních látek v průběhu skladování zeleniny |
Changes in biologically active compounds during storage of vegetables |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Špinka Martina | Organoleptické a chemické vlastnosti vybraných druhů koření | Organoleptic and chemical properties of selected spices | Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. |
Šťastný Jan | Komplexní zhodnocení dopadů tepelného ošetření semen máku v rámci jejich stabilizace/dekontaminace | Comprehensive assessment of the impact of heat treatment of poppy seed within their stabilization /decontamination | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vágenknechtová Pavlína | Multidetečkní postupy pro hodnocení chemické bezpečnosti potravin | Multidetection methods for chemical safety assessment | Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Obor Forenzní biologická analýza (FABI)
Student | Název česky | Název anglicky | Vedoucí DP |
Bělohlávková Andrea | Oxidované lipidy – markery zdravotního rizika pro lidský organismus | Oxidized lipids - markers of health risk for the human organism | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Beranová Andrea | Maskování hořké chuti | Masking the bitter taste | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Bobková Zuzana | Osud kanabinoidů v exponovaném organismu | The fate of cannabinoids in an exposed organism | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Čermáková Kristýna | Forenzní šetření biologicky aktivních látek konopí (Cannabis sp.) | Forensic investigation of biologically active substances of cannabis (Cannabis sp.) | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Hrabalová Petra | Využití infračervené spektrometrie pro autentikaci potravních doplňků | Application of infrared spectrometry for authentication of food supplements | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Kvirencová Jana | Strategie odhalení falšování nutraceutik pomocí ´chemických fingerprintů´ | Strategy for detection of nutraceuticals adulteration based on 'chemical fingerprints' | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Schwarzová Denisa | Analýza vlasů – náhled do historie expozice člověka | Analysis of hair - an overview of human exposure history | Ing. Darina Lanková, Ph.D. |
Všetečková Veronika | Toxické kontaminanty – skrytá rizika v plastech | Toxic contaminants - hidden risks in plastics | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |