Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí DP |
Bc. Eva Baňacká |
Metody stanovení nerospustných antioxidantů |
Methods for the measurement of insoluble antioxidants |
Dr. Ing. Karel Cejpek |
Bc. Beverly Bělková |
Potravinářské technologie ve vztahu k tvorbě procesních kontaminantů a senzoriky aktivních látek |
Processing technologies in relation to contaminants and flavour significant compounds |
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Bc. Hana Daňhelová |
Hodnocení čerstvosti ryb, masa a výrobků pomocí hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru |
Evaluation of fish and meat products freshness by ambient mass spectrometry |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Bc. Iveta Devátá |
Chemické a senzorické vlastnosti semen odrůd máku setého pěstovaných v ČR |
Chemical and sensory properties of papaver seed varieties cultivated in Czech Republic |
Ing. František Pudil, CSc. |
Bc. Beata Fischerová |
Využití hmotnostní spektrometrie kontaktních materiálů pro potraviny |
The use of mass spectrometry for characterization of food contact materials |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Bc. Jakub Fišnar |
Vliv vnějších podmínek na schopnost fenolových kyselin ochraňovat tokoferoly |
The influence of external conditions on fenolic acids ability to protect tocopherols |
Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Bc. Ondřej Grulich |
Pyrrolizidinové alkaloidy a další rizikové složky včelích produktů |
Pyrrolizidine alkaloids and other hazardous compounds of bee products |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Bc. Veronika Herychová |
Změny speciace stopových prvků v potravinách při trávení |
The speciation changes of microelements in food during digestion |
doc. Dr. Ing. Richard Koplík |
Bc. Josef Janků |
Optimalizace GC-MS metody pro rychlé stanovení širokého spektra reziduí pesticidů v potravinách |
Optimization of GC-MS method for rapid analysis of wide range of pesticide residues in food |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Bc. Renata Jarošová |
Biologicky aktivní látky semene lnu |
Biologically active compounds of flax seed |
Dr. Ing. Věra Schulzová |
Bc. Markéta Křehnáčová |
Luštěniny v lidské výživě a možnosti zvýšení jejich spotřeby |
Grain legumes in human nutriton and possibilities of their consumption increasing |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Bc. Radka Křížová |
Vývoj analytických metod pro stanovení reziduí vybraných pesticidů v potravinách rostlinného původu |
Development of analytical methods for determination of residues of selected pesticides in food of plant origin |
doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Bc. Alexandra Kysučanová |
Rezistentní škrob v bramborách a výrobcích z brambor |
Resistant starch in potatoes and potato products |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Bc. Sandra Ličková |
Stanovení jasmonové a salicylové kyseliny v rostlinných materiálech |
Determination of jasmonic and salicylic acid in plant materials |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Bc. Marek Papež |
Prach - zdroj kontaminace potravin organohalogenovanými látkami |
Dust - the source of organohalogen contaminants in foods |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Bc. Šárka Prachařová |
Účinnost některých doplňků stravy obsahujících antioxidanty |
The activity of some antioxidants contained in food supplements |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Bc. Tereza Přibilová |
Antioxidační aktivita vybraných bylin |
Antioxidant capacity of selected herbs |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Bc. Veronika Skokánková |
Kinetika vzniku esterů 3-MCPD při kulinární přípravě vybraných tradičních českých pokrmů |
Kinetics of 3-MCPD esters formation during culinary preparation of traditional Czech dishes |
Ing. Zuzana Zelinková, Ph.D. |
Bc. Eva Stejskalová |
Využití hmotnostní spektrometrie pro sledování kvality potravin rostlinného původu |
The use of mass spectrometry for quality monitoring of food of plant origin |
doc.Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Bc. Barbora Šťovíčková |
Kritické zhodnocení analytické metody pro stanovení akrylamidu v potravinách |
Critical assessment of analytical methodology for acrylamide analysis |
doc.Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Bc. Michaela Šubrtová |
Reakce reduktonů a příbuzných látek |
Reactions of reductones and similar species |
Dr. Ing. Karel Cejpek |
Bc. Martina Šustrová |
Vliv technologického a kulinárního zpracování na tvorbu 3-chlorpro-pan-1,2-diolu a jeho esterů |
The influence of household processing on on 3-chloropropane-1,2-diol and its esters |
Ing. Zuzana Zelinková, Ph.D. |
Bc. Eva Tilgová |
Perfluorované sloučeniny v potravinových matricích |
Perfluorinated compounds in food matrices |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Bc. Romana Vlachová |
Stanovení tokoferolů ve vaječných výrobcích |
Tocoferol determination in egg products. |
doc .Ing. Kamila Míková, CSc |