Student |
Název česky |
Název anglicky |
Vedoucí DP |
Bánovská Veronika |
Reaktivní karbonylové sloučeniny v potravinách s různými druhy sladidel |
Reactive carbonyl species in the foods containing various sweeteners |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Beneš František |
Kanabinoidy v konopí setém a obohacených výrobcích |
Cannabinoids in hemp and fortified products |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ciencialová Diana |
Studium profilu těkavých látek pomocí techniky SPME-GC-MS |
Study of the volatiles´ profile using the SPME-GC-MS technique |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Gramblička Tomáš |
Optimalizace analytických postupů v oblasti biomonitoringu |
Optimization of the analytical procedures in human biomonitoring |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Homolová Anna |
Studium výskytu různých skupin rostlinných alkaloidů ve vybraných potravinových komoditách |
The study of the occurrence of different groups of plant alkaloids in selected food commodities |
Ing. Ondřej Lacina, Ph.D. |
Junková Jiřina |
Uplatnění dextrinů v recepturách smažených pokrmů |
Use of dextrins in recipes of fried dishes |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Junghansová Jana |
Obsah askorbové kyseliny a antioxidační aktivita ovocných nápojů |
Content of ascorbic acid and antioxidant activity of fruit beverages |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Knitlová Pavlína |
Faktory ovlivňující vznik redukčních látek během Maillardovy reakce |
Factors affecting reducing agent formation during Maillard reaction |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Koníčková Hana |
Optimalizace multi-detekční LC-MS metody pro analýzu reziduí pesticidů |
Optimization of multi-detection LC-MS methods for analysis of pesticide residues |
Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Kuznetsova Valeriya |
Možnosti posouzení nutriční hodnoty stravy |
Possibilities of nutritional evaluation of a diet |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Matějková Lucie |
Vliv agrotechnických a zpracovatelských technologií na mykotoxiny v obilovinách |
The influence agronomic and processing technologies on mycotoxins in cereals |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Mezlíková Matina |
Aplikace vysokorozlišovací tandemové hmotnostní spektrometrie při kontrole jakosti potravin |
Application of high resolution tandem mass spectrometry in the food quality control |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Nguyen Quynh Anh |
Biologicky aktivní látky v rostlinných materiálech |
Biologically active substances in plant materials |
Ing. Ondřej Lacina, Ph.D. |
Oliveriusová Petra |
Studium stability lipidické frakce v přírodních surovinách |
Study of the stability of the lipid fraction of natural raw materials |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Orolínová Martina |
Sledování vybraných netěkavých produktů oxidace tuků |
Determination of selected non-volatile oxidation products of fats |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Sosnová Dominika |
Ztráty tokoferolů během kulinárního zpracování potravin |
Tocopherol losses during culinary food processing |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Šimalíková Bibiána |
Senzorické vlastnosti a změny olejů |
Sensorial characteristics and changes of oils |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Tůmová Barbora |
Nutriční hodnocení tuku cukrářských a dalších vybraných výrobků |
Nutritional evaluation of fat contained in confectionary and similar food products |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Vassilkova Alyona |
Metody analýzy glykosaminoglykanů založené na enzymové hydrolýze |
Methods based on enzymatic hydrolysis used for analysis of glycosaminoglycans |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Vejdovská Kamila Karolína |
Schopnost oxidačních produktů lipidů iniciovat ztráty tokoferolů |
Induction of tocopherol losses in food by oxidized lipids |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Vochozková Veronika |
Vliv kulinárních operací na obsah procesních kontaminantů |
Effect of culinary operations on the levels of processing contaminants |
Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D. |
Vomáčková Marie |
Speciační analýza selenu v rostlinném materiálu |
Selenium speciation analysis in plant materials |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Rektorisová Michaela |
Využití techniky superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií v analýze lipidů |
Application of supercritical fluid chromatography technique coupled with mass spectrometry in analysis of lipids |
Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Zámečníková Daniela |
Biologicky aktivní látky -rostlinných surovin |
Biologically active substances of vegetable raw materials |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |