Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí DP |
Bc. Dania Al-Balaa |
Vývoj multi-detekční LC-MS metody pro stanovení pyrrolizidinových alkaloidů a mykotoxinů v rostlinných matricích |
Development of multi-target LC-MS based analytical method for simultaneous determination of pyrrolizidine v alkaloids and mycotoxins in plant matrices |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Bc. Veronika Bachanová |
Aplikace plynové chromatografie–hmotnostní spektrometrie pro analýzu reziduí pesticidů v potravinách |
Application of gas chromatography–mass spectrometry for the analysis of pesticide residues in foods |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Bc. Marie Fenclová |
Stanovení širokého spektra mykotoxinů v matricích s vysokým obsahem vody |
Determination of multiple mycotoxins in high-moisture matrices |
Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Bc. Veronika Havelková |
Využití hmotnostní spektrometrie pro hodnocení kvality a autenticity potravin |
The use of mass spectrometry for assessment of food quality and safety |
Ing. Lukáš Václavík, Ph.D. |
Bc. Jana Kavalírová |
a-Dikarbonylové a a-hydroxykarbonylové produkty fragmentace sacharidů v potravinách |
a-Dicarbonyl and a-hydroxycarbonyl products of sugar fragmentation in foods |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Bc. Michala Kočkovská |
Perfluroalkylované a polyfluoroalkylované látky v kontaktních materiálech potravin |
Perfluoroalkylated and polyfluoroalkylated substances in food contact materials |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Bc. Kateřina Krausová |
Slaná chuť a náhražky soli |
Salty taste and salt substitutes |
Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Bc. Vendula Kuralová |
Markery vlivu technologických procesů na kvalitu pečených a smažených potravin |
Markers of the impact of technological processing on the quality of baked and fried products |
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Bc. Lucie Nedbalová |
Hodnocení vlivu kontaktních materiálů na kvalitu potravin |
Evaluation of the impact of contact materials on food quality |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Bc. Kateřina Pecháčková |
Využití hmotnostní spektrometrie při studiu tepelně indukovaných změn potravin |
Application of mass spectrometry for monitoring of heat-induced changes in foods |
Ing. Lukáš Václavík, Ph.D. |
Bc. Diomid Revenco |
Aplikace metod LC-ICP-MS pro studium speciace prvků v obilovinách a jejich biologické dostupnosti |
Application of LC-ICP-MS methods to determine the speciation and biological accessibility of mineral elements in cereals |
doc. Dr. Ing. Richard Koplík |
Bc. Ludmila Smutná |
Stanovení fytoestrogenů v rostlinných a živočišných materiálech |
Determination of phytoestrogens in plant and animal materials |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Bc. Michaela Steidlová |
Profilování těkavé frakce potravin pomocí |
SPME – GC-MS Food volatiles profiling using SPME – GC-MS |
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Bc. Michal Stupák |
Stanovení organických kontaminantů plynovou chromatografií s tandemovou hmotnostní spektrometrií (GC-MS/MS) |
Determination of organic contaminants by gas chromatography coupled to tandem mass spectrometry (GC-MS/MS) |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Bc. Alžběta Švehlová |
Složení mastných kyselin tuku ve vybraných potravinářských výrobcích a jeho nutriční hodnocení |
Fatty acids composition of fat in selected food products and its nutrition evaluation |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Bc. Lucie Tomanová |
Rozdíly v populaci v senzorickém vnímání hořké chuti v olejích |
The differences between population in bitter taste perception in oils |
Dr.Ing. Zdenka Panovská |
Bc. Gabriela Vránová |
Možnosti inhibice oxidačního žluknutí u smažících tuků a olejů |
Possibilities of oxidative rancidity inhibition of frying oils |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |