Student |
Název česky |
Název anglicky |
Vedoucí DP |
Báčová Kateřina |
Studium metabolitů organických polutantů jako markerů expozice člověka |
Study of the metabolites of organic pollutants as markers of human exposure |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Bartová Patrícia |
Porovnání chemických a senzorických parametrů u nealkoholických nápojů z různých regionů |
Comparison of the chemical and sensory parameters of soft drinks of different regions |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Černá Lucie |
Možnosti moderní hmotnostní spektrometrie pro robustní analýzu mykotoxinů a pesticidů |
Possibilities of modern mass spectrometry for robust analysis of mycotoxins and pesticides |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Formánková Kateřina |
Faktory ovlivňující redoxní potenciál piva |
Factors affecting the redox potential of beer |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Gavlasová Dominika |
Aplikace infračervené spektrometrie pro profilovou charakterizaci cereálií |
Applications of infrared spectrometry for the characterization of the cereals profile |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Havlíček Marek |
Optimalizace chromatografických technik ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro komplexní analýzu biotických matric |
Optimization of chromatographic techniques coupled to mass spectrometry technique for a comprehensive analysis of biotic matrices |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Hricko Jiří |
Bioprospekce netradičních rostlinných zdrojů |
Bioprospection of non-traditional plant sources |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Hubálková Šárka |
Výskyt organických polutantů v půdách |
Occurrence of organic pollutants in soils |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Hyžíková Veronika |
Zhodnocení příjmu vybraných biologických aktivních látek v celkové denní dietě |
Evaluation of the intake of selected biological active compounds in the total diet |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Johanidesová Aneta |
Reaktivita oxidačních produktů lipidů |
Reactivity of lipid oxidation products |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Kreichová Lucie |
Karotenoidy v rostlinných a živočišných zdrojích |
Carotenoids in plant and animal materials |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Krejčová Veronika |
Nutriční hodnocení tuku cukrovinek a trvanlivého pečiva |
Nutritional assessment of confectionery and pastry fat |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Kronusová Anna |
Maskování hořké chuti sladidel |
Masking the bitter taste of sweeteners |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Kubošková Zuzana |
Kritické zhodnocení pracovních charakteristik MS analyzátorů při stanovení residuí pesticidů v potravinách |
Critical assessment of performance characteristics of MS analyzers in the determination of pesticide residues in food |
Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Kuča Michael |
Profilování vzorků alkoholických nápojů s cílem autentikace |
Profiling of alcoholic beverages samples for an authentication purpose |
Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Kuchařová Iveta |
Optimalizace analytických postupů pro multireziduální analýzu pesticidů v potravinách živočišného původu |
Optimization of analytical procedures for multi-residue analysis of pesticides in food of animal origin |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Kuralová Martina |
Hodnocení chemické bezpečnosti a senzorické jakosti vybraných tepelně zpracovaných výrobků |
Assessment of chemical safety and sensory quality of thermally processed products |
Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D. |
Navrátilová Klára |
Autentikace rostlinných matric |
Authentication of plant matrices |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Nenáhlová Petra |
Využití metabolomiky v průkazu falšování potravin a doplňků stravy |
The use of metabolomics to detect food adulteration and food supplements |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Nořinská Kateřina |
Soli kyseliny glutamové a jejich senzorické vlastnosti |
Salts of glutamic acid and their sensory properties |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Orosová Alena |
Studium biologicky aktivních látek v potravinách rostlinného původu |
Study of biologically active substances in foodstuffs of plant origin |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Palůchová Veronika |
Hodnocení biologických efektů vyvolaných ´koktejly´ složek potravin |
Assessment of biological effects induced by ´cocktails´ of food components |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Řičařová Michaela |
Autentikace masa a masných výrobků |
Authentication of meat and meat products |
prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Smutná Šarlota |
Složení vybraných tuků a olejů a jejich senzorické a výživové hodnocení |
Composition of selected fats and oils and their sensory and nutritional evaluation |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Štěpová Šárka |
Složení mastných kyselin tuku jemného pečiva a jeho nutriční hodnocení |
Fatty acid composition of fine pastry fat and its nutritional evaluation |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Tobolková Anna |
Bioprospekce mikroskopických řas, analýza bioaktivních látek pomocí chromatografických technik |
Bioprospection of microalgae, analysis of bioactive compounds by using of chromatographic techniques |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Uttl Leoš |
Autentikace českých a moravských vín |
Authentication of Czech and Moravian wines |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vincíková Anna |
Strategie hodnocení expozice toxickým látkám na základě vyšetření biologických matric |
Strategy of the assessment of exposure to toxic substances on the basis of the examination of biological matrices |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Zíbarová Veronika |
Metodika stanovení fosforu a sledování obsahu fosforu v potravinách a stravě |
Methodology of phosphorus determination and investigation of phosphorus content in food and diet |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |