Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí DP |
Bc. Ivan Bartoň |
Nové postupy přípravy vzorků potravin a životního prostředí pro simultánní stanovení různých skupin organických polutantů |
New strategies in sample preparation procedures for the simultaneous determination of various organic pollutants in food and environmental matrices |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Bc. Ivana Bartoňová |
Stanovení vitamínu E ve vejcích |
Vitamin E determination in hen eggs |
doc.Ing. Kamila Míková |
Bc. Denisa Bartovská |
Vnímání hořké chuti kofeinu a jeho výskyt v potravinách |
The perception of caffein taste and its occurrence in foods |
Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Bc. Marina Drobova |
Studium změn kolagenu v průmyslové výrobě |
Study of collagen changes during processing |
Ing. František Pudil, CSc. |
Bc. Zbyněk Džuman |
Aplikace techniky LC-MS v analýze mykotoxinů |
Application of LC-MS technique in mycotoxins analysis |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Bc. Milena Hánová |
Osud antioxidantů za podmínek trávení potravin |
Fate of antioxidants during food digestion simulation |
Dr. Ing. Karel Cejpek |
Bc. Veronika Hloušková |
Sledování výskytu perfluorovaných uhlovodíků v potravinách a environmentálních matricích |
Monitoring of perfluorinated compounds in food and environmental matrices |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Bc. Jaromír Hradecký |
Využití techniky GC-TOFMS pro simultánní stanovení vybraných skupin organických polutantů |
Application of GC-TOFMS technique for the simultaneous determination of various organic pollutants |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Bc. Eva jeníčková |
Profily těkavých látek jako nástroj autentifikace potravin |
Profiling of volatile compounds –tool for food authentication |
doc.Dr. Ing. Kateřina Riddelová |
Bc. Kristýna Joudalová |
Příjem antioxidantů v ČR |
Intake of antioxidants in the Czech Republic |
Ing. Zuzana Réblová |
Bc. Adéla Klabanová |
Optimalizace multireziduální LC-MS metody pro stanovení reziduí pesticidů v matricích s vyšším obsahem tuku |
Optimization of multiresidue LC-MS method for pesticide residues analysis of higher fat-content matrices |
Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Bc. Eva Kleinová |
3-MCPD a jeho estery ve výrobcích z brambor a cereálií |
3-MCPD and its fatty acid esters in potato and cereal products |
Dr. Ing. Marek Doležal |
Bc. Iva Klimešová |
Speciační analýza rtuti v potravinách |
Determination of mercury species in food |
doc. Dr. Ing. Richard Koplík |
Bc. Alexandra Kostinová |
Biologicky aktivní látky v semeni lnu |
Biologically active compounds in flax seed |
Dr. Ing. Věra Schulzová |
Bc. Josef Kubeš |
Využití hmotnostní spektrometrie v metabolomice rostlin |
Application of mass spectrometry in plant metabolomic profiling |
doc. Dr.Ing. Kateřina Riddellová |
Bc. Darina Lanková |
Vývoj analytické metody pro stanovení hydroxy a methoxy derivátů PBDE ve vzorcích životního prostředí |
Development of analytical method for determination of hydroxy- and methoxy- metabolite of PBDEs in environmental samples |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Bc. Petra Linhartová |
Složení polyenových mastných kyselin v doplňcích stravy |
Composition of polyunsaturated fatty acids in food supplements |
Dr. Ing. Marek Doležal |
Bc. Hana Lukešová |
Složení a antioxidační vlastnosti rostlin rodu Allium |
Composition and antioxidative properties of Allium plants |
Ing. Jana Horníčková, Ph.D. |
Bc. Ivana Maloušková |
Komplementární metody stanovení antioxidační aktivity produktů Maillardovy reakce |
Complementary methods for antioxidant activity assessment of Maillard reaction products |
Dr. Ing. Karel Cejpek |
Bc. Eva Manová |
Studium barevných změn potravinářských materiálů metodami obrazové analýzy |
Study of color changes in food materials by image analysis |
Ing. František Pudil, CSc. |
Bc. Eliška Moravcová |
Studium tepelně indukovaných reakcí složek potravinových surovin pomocí hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru |
Study of thermoinduced reactions of food compartments using DART-MS |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Bc. Hana Novotná |
Sledování obsahu biologicky aktivních látek v ekologicky a konvenčně pěstovaných plodinách |
Monitoring of biological active compounds in organic and conventional crop |
Dr. Ing. Schulzová Věra |
Bc. Phansaphong Rattanapatiphan |
Metodika senzorického hodnocení mléčných výrobků |
Methodology of sensory evaluation of dairy products |
Dr. Zdenka Panovská |
Bc. Iva Roubíčková |
Antioxidační působení vybraných složek stravy |
Antioxidative activity of selected component of diet |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Bc. Ivana Sosnovcová |
Mykotoxiny v surovinách a potravinách určených pro dětskou výživu |
Mycotoxins in crops and food used in baby food |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Bc. Aneta Šafaříková |
Rezistentní a pomalu travitelný škrob v potravinách |
Resistant and slowly digestible starch in food |
Ing. Dobromila Leitnerová |
Bc. Kateřina Šatrová |
Složení mastných kyselin tuku ve vybraných potravinářských výrobcích a jeho nutriční hodnocení |
Fatty acids composition of fat in selected food products and its nutritional evaluation |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Bc. Adam Vavrouš |
Zhodnocení výskytu reziduí pesticidů v ošetřených cereáliích a v herbálních přípravcích |
Assessment of pesticide residues in treated cereals and in herbal products. |
doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Bc. Jana Zikmundová |
Zhodnocení reziduí pesticidů v jablkách při aplikaci různých systémů ochrany proti škůdcům |
Assessment of pesticide residues in apples originated from different treatment regimes against target pests. |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |