stdClass Object ( [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy [adresa_url] => [api_hash] => [seo_desc] => [jazyk] => [jednojazycny] => [barva] => modra [indexace] => 1 [obrazek] => [ga_force] => [cookie_force] => [secureredirect] => [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8 [ga_account] => UA-10822215-3 [ga_domain] => [ga4_account] => G-VKDBFLKL51 [gtm_id] => [gt_code] => [kontrola_pred] => [omezeni] => 0 [pozadi1] => [pozadi2] => [pozadi3] => [pozadi4] => [pozadi5] => [robots] => [htmlheaders] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '[cs]' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15103 [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00 [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 18426 [cms_time] => 1714135159 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => stdClass Object ( [logo_href] => / [logo] => [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT [social_tw_odkaz] => [social_yt_odkaz] => [aktualizovano] => Aktualizováno [autor] => Autor [paticka_mapa_alt] => [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT – ÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).
[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:
Bakalářské studium
nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):
Chemie a technologie potravin - 3 specializace:
Analýza potravin a přírodních produktů
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza
Magisterské studium
studijní programy:
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Doktorské studium
nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Klíčové oblasti našeho výzkumu
CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN
Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:
- Mykotoxiny a další přírodní toxiny
- Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
- POPs a jiné průmyslové kontaminanty
- Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
- Procesní kontaminanty, Antinutriční látky
KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)
Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:
- Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
- Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých" látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
- Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce
Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.
"Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).
[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Nemáte přístup k obsahu stránky.
Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).
[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Chyba 404
Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.
Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.
Děkujeme!
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )DATA
stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2021 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>VIGA 2024
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Vliv přídavku vybraných fenolových látek a nutraceutik na obsah α-dikarbonylových sloučenin v potravinách mléčného původu | A2_FPBT_2024_010 | Ing. Anna Mečířová (roz. Šírová) |
Ing. Anna Průšová, Bc. Vít Tobiška |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek, Ing. Zuzana Procházková, Ph.D. |
Biotransformace HT-2 a T-2 toxinů s využitím rostlinného aparátu a izolace vzniklých glukosidů | A2_FPBT_2024_021 | Ing. Adam Behner |
Ing. Adéla Kollárová, Bc. Denisa Egrová |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Výskyt mykotoxinů v rostlinných alternativách masa a surovinách pro jejich výrobu | A2_FPBT_2024_043 | Ing. Adéla Kollárová | Mgr. Tereza Doležalová, Bc. Veronika Jeníkovská |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Charakterizace sekundárních metabolitů ovlivňujících kvalitu rostlinných proteinů získaných z olejnin | A2_FPBT_2024_051 | Ing. Anna Loučková | Ing. Maria Filatova, Bc. Eliška Růčková, Bc. Tomáš Hybner |
Ing. Michal Stupák, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Hodnocení výskytu mykotoxinů v pivních speciálech | A2_FPBT_2024_052 | Mgr. Tereza Doležalová |
Ing. Adam Behner, Bc. Jiří Hádek |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Studium antioxidační a antidikarbonylové kapacity potravinových melanoidinů | A2_FPBT_2024_055 | Ing. Anna Průšová |
Ing. Anna Mečířová (roz. Šírová), Bc. Vít Tobiška |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek, Ing. Zuzana Procházková, Ph.D. |
Kritické srovnání farmakokinetiky kanabidiolové kyseliny (CBDA) a kanabidiolu (CBD) při využití zvířecího modelu | A2_FPBT_2024_057 | Ing. Matěj Malý | Ing. Tereza Jaegerová, Bc. Matěj Uhlíř |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Přenos reziduí pesticidů a mykotoxinů z krmiva do jedlého hmyzu | A2_FPBT_2024_062 | Jingwen Han, MSc. |
Mgr. Tereza Doležalová, Ing. Kateřina Šebelová, Bc. Petr Kučera |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., |
Vývoj metody pro stanovení chlorovaných parafínů s dlouhým řetězcem v biologických vzorcích | A2_FPBT_2024_063 | Ing. Aneta Sýkorová | Ing. Denisa Pařízková | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Využití silikonových náramků pro hodnocení expozice člověka chlorovaným parafínům z prostředí | A2_FPBT_2024_064 | Ing. Denisa Pařízková | Ing. Aneta Sýkorová, Bc. Alžběta Horáková |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Stanovení obsahu vitaminů A, D, E a K a karotenoidů v krevní plasmě: případová studie v České republice | A2_FPBT_2024_068 | Ing. Lenka Libenská | Ing. Aliaksandra Kharoshka, Bc. Zuzana Kopecká |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D., doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/veda-a-vyzkum/granty/15664' [newurl_iduzel] => 15664 [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15126/15572/15664 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15664 [platne_od] => 25.04.2024 09:32:00 [zmeneno_cas] => 25.04.2024 09:32:00.87952 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => [idvazba] => 19207 [cms_time] => 1714133837 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [76567] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2023 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
VIGA 2023
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Toxické glykoalkaloidy v bramborách a výrobcích na jejich bázi z tržní sítě ČR | A2_FPBT_2023_003 | Ing. Ondřej Brabenec | Bc. Ondřej Rubáš | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Komplexní hodnocení hydrolátů získaných při produkci esenciálních olejů z rostlinných materiálů | A2_FPBT_2023_004 | Ing. Maria Filatova |
Ing. Kamila Bechyňská, Ing. Tomáš Kouřimský, Ing. Bára Křížkovská |
Ing. Vít Kosek, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Jan Lipov, Ph.D., Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Sledování a moderace hladin α-dikarbonylových sloučenin vznikajících z oligosacharidů | A2_FPBT_2023_006 | Ing. Anna Průšová | Bc. Anna Šírová, Bc. Vít Tobiška | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek, Ing. Zuzana Procházková, Ph.D. |
Studium potenciálu vybraných rostlinných extraktů inhibovat lipolýzu | A2_FPBT_2023_019 | Ing. Kamila Bechyňská | Ing. Anna Loučková, Bc. Linda Průšová, Bc. Petra Šindelková | Aristeidis Tsagkaris, MSc., Ph.D. Ing. Vít Kosek, PhD., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vytvoření knihovny metabolomických fingerprintů různých druhů hmyzu a identifikace jejich specifických markerů | A2_FPBT_2023_043 | Ing. Kateřina Šebelová |
Bc. Kateřina Sonntag, Ing. Tomáš Kouřimský |
Ing. Vojtěch Hrbek Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová CSc. |
Profilování významných skupin bioaktivních sloučenin v bylinných extraktech | A2_FPBT_2023_047 | Ing. Anna Loučková | Ing. Kateřina Šebelová, Ing. Kamila Bechyňská | Ing. Vít Kosek, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Recyklované textilie – potenciální expoziční zdroj bisfenolů a dalších významných kontaminantů | A2_FPBT_2023_048 | Ing. Veronika Čechová |
Ing. Denisa Pařízková, Bc. Veronika Jurášková |
doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D., prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Lyžařské vosky jako potencionální zdroje kontaminace životního prostředí per- a polyfluoralkylovanými sloučeninami | A2_FPBT_2023_058 | Ing. Denisa Pařízková |
Ing. Veronika Čechová, Bc. Kateřina Pulgretová |
doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D., prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Charakteristika a izolace produktů biotransformace fusariových mykotoxinů | A2_FPBT_2023_060 | Ing. Adam Behner | Mgr. Tereza Doležalová, Bc. Denisa Egrová | doc Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Hexahydrokanabinol (HHC): ´nová´ psychotropní složka v různých výrobcích nabízených na českém trhu | A2_FPBT_2023_061 | Ing. Matěj Malý |
Ing. Tereza Jaegerová, Ing. Zuzana Bínová, Ing. Maria Filatová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Chili papričky a chili koření na českém trhu: jsou bezpečné a autentické? | A2_FPBT_2023_065 | Jingwen Han, MSc. | Bc. Eliška Havlanová, Ing. Jana Rýparová Kvirencová, Ing. Zuzana Bínová, Ing. Leoš Uttl | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vývoj metody enzymové hydrolýzy pro nepřímou kvantifikaci glykosidů mykotoxinů v cereáliích | A2_FPBT_2023_066 | Mgr. Tereza Doležalová | Ing. Adam Behner, Bc. Lukáš Markvart | doc Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Charakterizace sekundárních metabolitů kamejníku barvířského (Alkanna tinctoria) s antimikrobiální aktivitou | A2_FPBT_2023_068 | Ing. Tereza Jaegerová |
Ing. Matěj Malý, Bc. Eva Musilová |
Ing. Hana Sýkorová, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kritické zhodnocení kvality a bezpečnosti mrkvových lupínků připravených alternativními postupy smažení | A2_FPBT_2023_070 | Ing. Tomáš Kouřimský | Ing. Kateřina Šebelová, Bc. Hana Pírová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Beverly Hradecká, Ph.D. |
Vliv technologického zpracování a skladování na obsah a stabilitu vitaminu B9 a dalších nutričně významných látek ve špenátu a dalších druzích zeleniny | A2_FPBT_2023_075 | Ing. Lenka Libenská |
Ing. Aliaksandra Kharoshka, Bc. Zuzana Kopecká |
Ing. Beverly Hradecká, Ph.D., Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] => [iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 76567 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/76567 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [69581] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA 2022 [seo_title] => VIGA 2022 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
VIGA 2022
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Změny profilu karotenoidů při zpracování rostlinných surovin | A2_FPBT_2022_003 | Ing. Aliaksandra Kharoshka | Ing. Tomáš Kouřimský; Bc. Hana Pírová; Bc. Martina Štěpánová | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Charakterizace těkavých látek obsažených v různých odrůdách kosatců v rámci jejich bioprospekce | A2_FPBT_2022_004 | Ing. Maria Filatova | Ing. Tereza Jaegerová; Bc. Michaela Zelená | Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Metabolomika jako nástroj pro odhalení falšování pšenice špaldy | A2_FPBT_2022_005 | Ing. Jana Kvirencová | Ing. Kateřina Šebelová; Bc. Natália Ritomská; Bc. Gabriela Šilhartová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Hodnocení rizika transferu reziduí pesticidů z krmiva do jedlého hmyzu | A2_FPBT_2022_017 | Ing. Kateřina Šebelová | Ing. František Krátký; Ing. Petra Vacková; Bc. Eliška Havlanová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Charakterizace profilů tropanových alkaloidů v plevelech a jejich transformace při zpracování kontaminovaných potravinových surovin | A2_FPBT_2022_019 | Ing. Ondřej Brabenec | Ing. Adam Behner; Ing. Kamila Bechyňská; Bc. Magdalena Juziková | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Možnosti autentikace a hodnocení kvality výrobků s obsahem jedlého hmyzu | A2_FPBT_2022_026 | Ing. Kateřina Šebelová | Ing. Jana Kvirencová; Ing. Ondřej Brabenec; Ing. Tomáš Kouřimský | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Glykosidové konjugáty HT2 a T2 toxinu – enzymová syntéza a charakteristika produktů pomocí hmotnostní spektrometrie | A2_FPBT_2022_028 | Ing. Adam Behner | Ing. Tereza Jaegerová | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Komplexní zhodnocení bioaktivních látek v extraktech souboru vzorků řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria L.) | A2_FPBT_2022_063 | Ing. Anna Loučková | Ing. Matěj Malý; Ing. Kateřina Šebelová; Bc. Bára Křížkovská | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Charakterizace frakcí konopí získaných rychlou odstředivou dělící chromatografií | A2_FPBT_2022_064 | Ing. Matěj Malý | Ing. Zuzana Bínová; Bc. Denisa Kučerová; Bc. Veronika Kalinová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Studium vlivu různých typů nosičů na biologickou dostupnost fytokanabinoidů | A2_FPBT_2022_065 | Ing. Zuzana Bínová | Bc. Kristýna Vosálová; Ing. Simona Dobiasová; Ing. Matěj Malý |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; doc. Ing. Jitka Viktorová, Ph.D. |
Hodnocení kvality hydrolátů získaných z rostlinných materiálů v různé fázi vývoje | A2_FPBT_2022_071 | Ing. Kamila Bechyňská | Ing. Maria Filatova; Ing. Jakub Tomaško | Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminu D2 a fenylhydrazinů v produktech z hub | A2_FPBT_2022_072 | Ing. Lenka Libenská | Ing. Aliaksandra Kharoshka; Ing. Ondřej Pařízek; Bc. Markéta Zedníková | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Zhodnocení vlivu poloprovozních a průmyslových podmínek na tvorbu procesních kontaminantů rostlinných olejů | A2_FPBT_2022_073 | Ing. Tomáš Kouřimský | Ing. Kateřina Šebelová; Ing. Jakub Tomaško; Bc. Adéla Ramešová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.;
doc. Ing. Jan Kyselka, Ph.D. |
Charakterizace profilu bioaktivních látek různých druhů kosatců pěstovaných za odlišných podmínek | A2_FPBT_2022_074 | Ing. Tereza Jaegerová | Ing. Anna Loučková; Ing. Kamila Bechyňská; | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
VIGA 2021
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Optimalizace UHPLC-MS/MS metody pro sledování reziduí pesticidů a jejich metabolitů ve vodách | A2_FPBT_2021_007 | Ing. František Krátký |
Ing. Leoš Uttl; Bc. Václav Kadlec |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Charakterizace lipidomu symptomatických a asymptomatických atherosklerotických plátů pomocí techniky HRMS | A2_FPBT_2021_012 | Ing. Kamila Bechyňská | Ing. Klára Navrátilová, Bc. Lucie Beránková | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Kapalinová chromatografie a superkritická fluidní chromatografie ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií pro analýzu chlorovaných parafínů se středním a dlouhým řetězcem | A2_FPBT_2021_018 | Ing. Jakub Tomáško | Ing. Tomáš Kouřimský, Bc. David Maxa | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Vít Hrbek, Ph.D. |
Chlorované parafíny jako prekurzory chlorovaných procesních kontaminantů v rafinovaných olejích | A2_FPBT_2021_020 | Ing. Tomáš Kouřimský | Ing. Kateřina Šebelová; Ing. Jakub Tomáško; Bc. Eliška Bečvářová; Bc. Martin Šteidl | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.; Ing. Jan Kyselka, Ph.D. |
Kritické zhodnocení perzistence pesticidních přípravků používaných v ochraně jablek před škůdci | A2_FPBT_2021_030 | Ing. Petra Vacková | Ing. Barbora Zadražilová; Ing. František Krátký; Ing. Jana Kvirencová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek | A2_FPBT_2021_033 | Ing. Aliaksandra Kharoshka | Ing. Lucie Chytilová; Ing. Václav Kadlec; Bc. Michaela Schreibmeierová | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová; prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Sledování výskytu a změn toxických rostlinných alkaloidů v rizikových potravinových komoditách | A2_FPBT_2021_042 | Ing. Ondřej Brabenec | Ing. Nela Průšová; Ing. Natálie Pečenková; Bc. Magdaléna Juziková | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.; doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D.; Ing. Marie Fenclová, Ph.D. |
(Oligo)glykosidy fusariových mykotoxinů: kvantifikace v potravinách, objasnění struktury a odhad biologické dostupnosti | A2_FPBT_2021_043 | Ing. Nela Průšová | Ing. Ondřej Brabenec; Bc. Adam Behner; Bc. Petr Hrubý | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.; Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Charakterizace složek metabolomu konopí s využitím techniky plynová chromatogtafie – vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie (GC-HRMS) | A2_FPBT_2021_045 | Ing. Maria Filatova | Ing. Petra Peukertová; Ing. Kamila Bechyňská | Ing. Michal Stupák, Ph.D.; prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Výběr optimální metody pro stanovení reziduí pesticidů v různých typech rostinných olejů na základě měření pracovních charakteristik s využitím plynové chromatografie s tandemovou hmotnostní detekcí | A2_FPBT_2021_047 | Ing. Barbora Zadražilová | Ing. Petra Vacková; Ing. Petr Mráz | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Implementace metody pro odhalení falšování šafránu přídavkem jiných rostlinných druhů | A2_FPBT_2021_052 | Ing. Jana Kvirencová | Ing. Maria Filatova; Ing. Aliaksandra Kharoshka | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.; Ing. Michal Stupák, Ph.D.; doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Změny metabolomu vybraných druhů jedlého hmyzu v závislosti ma podmínkách chovu | A2_FPBT_2021_053 | Ing. Kateřina Šebelová | Ing. Tomáš Kouřimský; Bc. Kamila Bechyňská | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.; Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Zhodnocení expozice populace ČR na základě přítomnosti chlorovaných parafínů v biologických vzorcích | A2_FPBT_2021_060 | Ing. Denisa Turnerová | Ing. Jakub Tomáško; Bc. Sára Šedivá | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Stanovení lipofilních vitaminů v biologických vzorcích | A2_FPBT_2021_063 | Ing. Veronika Vondrášková | Ing. Denisa Turnerová; Bc. Lenka Libenská | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Studium transferu fytokanabinoidů z rostlinných matric do vodných infuzí jako podklad pro proces hodnocení expozičních rizik | A2_FPBT_2021_065 | Ing. Petra Peukertová | Ing. Zuzana Bínová | Ing. Marie Fenclová, Ph.D.; prof. Ing. Jana Hajšlová |
Vývoj analytického postupu pro sledování transferu fytokanabinoidů do mozku exponovaných zvířat a jeho využití v případové studii zaměžené na kanabidiol (CBD) | A2_FPBT_2021_066 | Ing. Zuzana Bínová | Ing. Petra Peukertová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Marie Fenclová, Ph.D. |
Nová strategie objektivizace dietární expozice rezidui pesticidů na základě sledování jejich metabolitů | A2_FPBT_2021_074 | Ing. Václav Kadlec | Ing. František Krátký; Ing. Leoš Uttl | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
VIGA 2020
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Indoor dust analysis for an exposure assessment to per- and polyfluoralkylated substances: a comparison in time | A2_FPBT_2020_049 | Ing. Martina Burešová | Ing. Ondřej Pařízek; Ing. Tomáš Gramblička | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Darina Dvořáková, PhD. |
Monitoring kontaminace olejnatých semen rezidui pesticidů a jejich přechod do vylisovaných olejů | A2_FPBT_2020_036 | Ing. Petr Mráz | Ing. František Krátký; Ing. Leoš Uttl; Bc. Václav Kadlec | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Autentikace za studena lisovaných olejů s využitím domácího lisu pro zisk referenčních materiálů | A2_FPBT_2020_009 | Ing. Klára Navrátilová | Ing. Jakub Tomáško, Bc. Kristýna Šteflová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Optimalizace strategie pro "těžbu" a statistické zpracování metabolomických dat ("fingerprintů") generovaných vysokorozlišovací tandemovou hmotnostní spektrometrií v oblasti autentikace vína | A2_FPBT_2020_033 | Ing. Leoš Uttl | Ing. Jana Kvirencová; Bc. Václav Kadlec | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Studium nutriční a senzorické jakosti manlového mléka ošetřeného technologií pulsního elektrického | A2_FPBT_2020_019 | Ing. Lucie Chytilová | Ing. Jana Kvirencová; Ing. Veronika Vondrášková Bc. Eliška Čermáková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Lucie Drábová, Ph.D.; prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. |
Zhodnocení toxikologických rizik expozice reziduím pesticidů při konzumaci vybraných druhů zeleniny | A2_FPBT_2020_032 | Ing. František Krátký | Ing. Petr Mráz; Ing. Petra Vacková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Hondocení kvality ovzduší ve spojení s problematikou "Syndromu nemocných budov" | A2_FPBT_2020_043 | Ing. Ondřej Pařízek | Ing. Jakub Tomáško; Ing. Nela Průšová | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Modifikované formy HT-2 a T-2 toxinu: chemická charakteristika a hodnocení jejich výskytu v potravinách | A2_FPBT_2020_061 | Ing. Nela Průšová | Bc. Adam Behner | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Šetření zdrojů kontaminace vnitřního prostředí člověka endokrinními disruptory | A2_FPBT_2020_041 | Ing. Jakub Tomáško | Ing. Ondřej Pařízek; Ing. Tomáš Gramblička; Ing. Martina Burešová | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Komplexní zhodnocení problematiky reziduí pesticidů v jablkách různého geografického původu | A2_FPBT_2020_008 | Ing. Petra Vacková | Ing. Petr Mráz; Ing. Leoš Uttl; Ing. Klára Navrátilová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Stanovení UV filtrů v biologických matricích pomocí kapalinové chromatografie s tandemovou hmotnostní spektrometrií | A2_FPBT_2020_057 | Ing. Veronika Vondrášková | Ing. Tomáš Gramblička | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Autenticita a kvalita kávy | A2_FPBT_2020_044 | Ing. Jana Kvirencová | Ing. Klára Navrátilová; Ing. Lucie Chytilová; Bc. Kamila Bechyňská; Bc. Maria Filatova | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Portable smartphone-based pesticide residues screening confirmed by ambient mass spectrometry | A2_FPBT_2020_013 | Aristeidis Tsagkaris, MSc. | Ing. Leoš Uttl | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
VIGA 2019
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Rezidua pesticidů v jablkách na českém trhu: zhodnocení expozice konzumentů rizikovým kontaminantům | A2_FPBT_2019_018 | Ing. Petra Vacková | Ing. Klára Navrátilová; Ing. Leoš Uttl; Bc. Kamila Bechyňská | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Marie Suchanová, PhD. |
Metabolomický přístup k autentikaci jablek se zaměřením na epikutikulární vosky | A2_FPBT_2019_029 | Ing. Michaela Rektorisová | Ing. Klára Navrátilová; Ing. Leoš Uttl; Bc. Kamila Bechyňská | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kritické hodnocení aplikačního potenciálu technologie PEF (Pulsní Elektrické Pole) na produkci kvalitního rakytníkového sirupu | A2_FPBT_2019_031 | Ing. Lucie Chytilová | Bc. Maria Filatová, Ing. Eliška Fialová | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. prof.Ing.Kateřina Demnerová CSc., Ing.Michal Stupák, Ph.D. |
Osud modifikovaných mykotoxinů v průběhu sladařství a pivovarství | A2_FPBT_2019_035 | Ing. Nela Průšová | Bc. Kristýna Hronová; Bc. Mariya Glushchenko | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.; doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Aplikace superkritické fluidní chromatografie v kombinaci s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií pro autentikaci olivových olejů | A2_FPBT_2019_036 | Ing. Klára Navrátilová | Ing. Michaela Rektorisová Ing. Leoš Uttl Bc. Tomáš Kouřimský |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Koktejl perfluoralkylovaných sloučenin v pitné vodě a nealkoholických nápojích | A2_FPBT_2019_044 | Ing. Martina Burešová | Ing. Tomáš Gramblička Bc. Elena Šulcová |
Ing. Darina Lanková, Ph.D. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D |
Možnosti hodnocení expozice člověka novým skupinám organochlorových polutantů | A2_FPBT_2019_048 | Ing. Ondřej Pařízek | Ing. Jakub Tomáško; Bc. Denisa Turnerová; Bc. Tereza Kovandová | Doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Využití techniky dvoudimenzionální plynové chromatografie pro studium kontaminace potravin minerálními oleji | A2_FPBT_2019_049 | Ing. Jakub Tomáško | Ing. Veronika Vondrášková, Bc. Barbora Lampová | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Vývoj metody pro stanovení vitaminů v potravinách pro zvláštní výživu a doplňcích stravy pomocí metody kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií | A2_FPBT_2019_060 | Ing. Veronika Vondrášková | Ing. Kateřina Urbancová, Bc. Pavlína Kotrbatá | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Studium potenciálu vybraných mikrobiálních kultur degradovat rezidua moderních pesticidů | A2_FPBT_2019_062 | Ing. František Krátký | Bc. Adriana Novotná, Bc. Václav Kadlec, Bc. Tomáš Kouřimský | prof. Ing. Jana Hajšlová; CSc., doc. Ing. Petra Lovecká, Ph.D.; Ing. Marie Suchanová, Ph.D.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Optimalizace rychlé odstředivé dělicí chromatografie při izolaci biologicky aktivních složek konopí. | A2_FPBT_2019_069 | Ing. František Beneš | Ing. Vít Kosek Bc. Tereza Báčinová Bc. Matěj Malý |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
VIGA 2018
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Hodnocení bezpečnosti plastových kuchyňských pomůcek z hlediska obsahu různých skupin kontaminantů | A2_FPBT_2018_053 | Ing. Tomáš Gramblička |
Ing. Andrea Švarcová Ing. Martina Burešová Bc. Jakub Tomáško |
Ing. Darina Lanková, Ph.D. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Studium metabolizmu kanabinoidů v exponovaném organizmu potkanů | A2_FPBT_2018_057 | Ing. František Beneš |
Ing. Jiří Hricko Ing. Vít Kosek Bc. Petra Peukertová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Hodnocení výskytu metabolitů ftalátů a jejich substituentů v mateřském mléce | A2_FPBT_2018_062 | Ing. Kateřina Urbancová |
Bc. Lucie Horáčková Ing. Tomáš Gramblička |
Ing. Darina Lanková, Ph.D. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ověření autenticity BIO-vín na základě analýzy metabolitů pesticidů | A2_FPBT_2018_063 | Ing. Dana Schusterová |
Bc. Mariya Glushchenko Ing. Petr Mráz Ing. Leoš Uttl Bc. Pavlína Vágenknechtová |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Studium chlorovaných prekurzorů MCPD esterů v surovém palmovém oleji | A2_FPBT_2018_064 | Ing. Klára Navrátilová |
Ing. Michaela Rektorisová Bc. Kamila Procházková Bc. Lucie Chytilová |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vývoj UHPLC-HRMS/MS metody pro screening biologicky aktivních látek v konopí | A2_FPBT_2018_065 | Ing. Jiří Hricko |
Ing. František Beneš Bc. Petra Paukertová |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Komplexní zhodnocení expozice bisfenolu A a jeho strukturním analogům na základě analýzy biologických matric | A2_FPBT_2018_066 | Ing. Martina Burešová |
Ing. Kateřina Urbancová Bc. Lucie Horáčková |
Ing. Darina Lanková, Ph.D. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Kritické zhodnocení strategie autentikace odrůdy révových vín pomocí techniky UHPLC-HRMS | A2_FPBT_2018_067 | Ing. Leoš Uttl |
Ing. Jiří Hricko Bc. Michaela Podestátová |
doc. Ing. Milena Stránská Ph.D. prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Krémy z ořechů a semen: Hodnocení vybraných ukazatelů kvality, bezpečnosti a autenticity | A2_FPBT_2018_069 | Ing. Michaela Rektorisová |
Ing. Vít Kosek Bc. Jan Šťastný Bc. Martina Pískačová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. Ing. Monika Tomaniová |
Změny lipidomu plasmy pacientů po akutním koronárním syndromu a cévní mozkové příhodě | A2_FPBT_2018_070 | Ing. Vít Kosek | ||
Validační studie testu využívajícího „smartphone“ pro screening reziduí organofosforových pesticidů | A2_FPBT_2018_071 | Ing. Petr Mráz |
Ing. Dana Schusterová Bc. Pavlína Vágenknechtová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
VIGA 2017
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu - studenti |
Členové týmu - zaměstnanci |
Využití superkritické fluidní chromatografie (SFC) pro analýzu kanabinoidů v konopných olejích | A2_FPBT_2017_054 | Ing. František Beneš |
Ing. Marie Bícová Ing. Alena Zachariášová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vývoj multi-analytické metody pro stanovení vybraných perfluoralkylovaných sloučenin, bromovaných a organofosforových retardérů hoření v prachu vnitřního prostředí | A2_FPBT_2017_042 | Ing. Tomáš Gramblička |
Ing. Kateřina Urbancová Bc. Miroslava Jeřábková |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Nová instrumentální platforma pro analýzu reziduí pesticidů v konopí | A2_FPBT_2017_060 | Ing. Veronika Pekárková |
Ing. Jana Ondřejková Bc. Petr Mráz |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D. |
Nutriční a hygienická jakost vybraných rybích výrobků na českém trhu | A2_FPBT_2017_028 | Ing. Barbora Pohořelá |
Ing. Andrea Švarcová Bc. Veronika Hyžíková Bc. Lucia Kajúchová |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
|
Inovativní přístup k autentikaci čokolád s využitím superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií (SFC-MS) | A2_FPBT_2017_051 | Ing. Michaela Rektorisová |
Ing. Vít Kosek Ing. Aleš Krmela |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Validace nové strategie pro průkaz bio-ovoce | A2_FPBT_2017_049 | Ing. Dana Schusterová |
Ing. Eliška Kludská Ing. Vít Kosek Ing. Jana Ondřejková Ing. Veronika Pekárková |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Komplexní zhodnocení dietární expozice organickým kontaminantům a příjmu nutrientů z celodenní stravy člověka | A2_FPBT_2017_046 | Ing. Andrea Švarcová |
Ing. Barbora Pohořelá Mgr. Adam Zabloudil Bc. Radka Tamášová |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. doc. Ing. Jan Pánek, CSc. prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vlasy jako markery expozice různým skupinám environmentálních kontaminantů | A2_FPBT_2017_055 | Ing. Kateřina Urbancová |
Ing. Dana Schusterová Ing. Tomáš Gramblička Bc. Radka Tamášová |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
VIGA 2016
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu -studenti |
Členové týmu -zaměstnanci |
Kritické zhodnocení nutričních benefitů tukové složky sladkovodních ryb z českého trhu |
A2_FPBT_2016_041 |
Mgr. Adam Zabloudil |
Ing. Jiří Čermák Ing. Kateřina Matějková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Dr. Ing. Věra Schulzová doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Autentikace a chemická bezpečnost jednodruhového koření | A2_FPBT_2016_043 | Ing. Eliška Kludská |
Ing. Lucie Papajová Ing. Petra Slavíková Ing. Kamila Hůrková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. doc. Ing. Milena Stránská, PhD. |
Nové postupy pro stanovení retardérů hoření v biotických matricích v rámci biomonitoringu | A2_FPBT_2016_045 | Ing. Andrea Švarcová |
Bc. Tomáš Gramblička Bc. Anna Vincíková Ing. Kateřina Urbancová |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Studium výskytu reziduí pesticidů v citrusových plodech | A2_FPBT_2016_046 | Ing. Jana Zuzánková |
Ing. Michal Stupák Bc. Zuzana Kubošková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Autentikace bio-hroznů a produktů jejich zpracování | A2_FPBT_2016_048 | Ing. Dana Schusterová |
Ing. Jana Zuzánková Bc. Zuzana Kubošková |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Bisfenol A a metabolity ftalátů jako expoziční markery | A2_FPBT_2016_049 | Ing. Kateřina Urbancová |
Ing. Dana Schusterová Bc. Kateřina Báčová |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Aplikace techniky plynové chromatografie jako nástroje hodnocení kvality léčivých rostlin | A2_FPBT_2016_050 | Ing. Lucie Papajová |
Ing. Michal Stupák Bc. Leoš Uttl |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Jana Pulkrabová, PhD. |
Srovnání analytických přístupů pro stanovení organických forem selenu v mikroskopických řasách obohacených selenem | A2_FPBT_2016_051 | Ing. Monika Jírů |
Ing. Diomid Revenco Bc. Marie Vomáčková |
doc. Ing. Milena Stránská, PhD. prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Zastoupení a změny karotenoidů při zpracování a skladování vybraných druhů zeleniny | A2_FPBT_2016_053 | Ing. Michaela Škopíková |
Ing. Aleš Krmela Bc. Alena Orosová |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Využití techniky iontové mobility pro třírozměrnou analýzu krevní plasmy | A2_FPBT_2016_059 | Ing. Vít Kosek |
Bc. Jiří Hricko Ing. Marie Fenclová |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Milena Zachariášová, PhD. |
Charakterizace metabolomu konopí setého (Cannabis sativa) pomocí dvou platforem vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie | A2_FPBT_2016_060 | Ing. Veronika Pekárková |
Ing. Alena Zachariášová Ing. Marie Bícová
|
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kritické zhodnocení efektů biologicky aktivních látek v doplňcích stravy na bázi ostropestřce mariánského | A2_FPBT_2016_061 | Ing. Alena Zachariášová |
Bc. Silvie Marková |
Ing. Marie Fenclová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. prof. Ing. Tomáš Ruml, CSc. |
Papaver somniferum L.– tradiční česká plodina: charakterizace metabolomu a profilu opiových alkaloidů | A2_FPBT_2016_062 | Ing. Marie Bícová |
Ing. Michaela Škopíková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
VIGA 2015
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu -studenti |
členové týmu -zaměstnanci |
Dynamika vzniku oxysterolů během pečení masa |
A2_FPBT_2015_013 |
Ing. Monika Sabolová |
Ing. Šárka Šimková Ing. Barbora Pohořelá |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc |
Zhodnocení vlivu seskviterpenických laktonů na metabolom buněk tkáňových kultur pomocí vysokorozlišovací tandemové hmotnostní spektrometrie |
A2_FPBT_2015_024 |
Ing. Kamila Hůrková |
Ing. Marie Fenclová Bc. Kateřina Zemanová Bc. Vladimíra Pavlíčková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. Ing. Silvie Rimpelová |
Hodnocení výskytu estrogenních látek v mléce a mléčných výrobcích |
A2_FPBT_2015_028 H |
Ing. Andrea Švarcová |
Ing. Kamila Hůrková Bc. Kateřina Urbancová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Optimalizace instrumentálních metod pro sledování změn skladovaného syrového masa a testování jeho čerstvosti |
A2_FPBT_2015_029 |
Ing. Soňa Vytejčková |
Ing. Jana Bihušová Ing. Lukáš Vápenka
|
prof. Dr. Ing. Poustka doc. Dr. Ing Věra Schulzová doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc. |
Nutriční hodnocení rostlinných olejů v sušené kojenecké dětské výživě |
A2_FPBT_2015_032 |
Ing. Aleš Krmela |
Ing. Beverly Bělková Ing. Kateřina Matějková Bc. Helena Čápová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Dr. Ing. Věra Schulzová doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Nové strategie hodnocení autenticity a kvality destilátů pomocí vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie |
A2_FPBT_2015_033 |
Ing. Michal Stupák |
Ing. Jana Bihušová Bc. Vít Kosek |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Kritické zhodnocení nových trendů při ultrastopové analýze reziduí pesticidů metodou plynové chromatografie s hmotnostní detekcí |
A2_FPBT_2015_037 |
Ing. Lucie Papajová |
Ing. Michal Stupák Bc. Dana Schusterová Bc. Martina Mezlíková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Kontrola kvality a chemické bezpečnosti bylinných čajů na bázi ostropestřce mariánského |
A2_FPBT_2015_045 |
Ing. Petra Slavíková |
Ing. Alena Zachariášová |
doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie s iontovou mobilitou pro kontrolu bezpečnosti potravin a hodnocení vlivu průmyslové kontaminace životního prostředí na lidský metabolom |
A2_FPBT_2015_047 |
Ing. Marie Fenclová |
Bc. Karolina Bazalková Bc. Vít Kosek |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Tropanové alkaloidy: nově sledované kontaminanty v potravinách a doplňcích stravy |
A2_FPBT_2015_051 |
Ing. Alena Zachariášová |
Ing. Petra Slavíková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Konopí seté - komplexní zhodnocení kanabinoidů v konopných natích, semenech a olejích |
A2_FPBT_2015_063 |
Ing. Renata Jandová |
Ing. Marie Bícová Ing. Eliška Humlová
|
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
VIGA 2014
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu -studenti |
Členové týmu -zaměstnanci |
||||
Hodnocení výskytu esterů kyseliny ftalové a dalších organických kontaminantů s hormonální aktivitou v prachu z vnitřního prostředí |
A2_FPBT_2014_017 |
Ing. Michala Slováková |
Ing. Darina Lanková Ing. Michal Stupák |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
||||
Nové strategie snížení dietárního příjmu esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu |
A2_FPBT_2014_020 |
Ing. Beverly Bělková |
Bc. Karolina Bazalková, Bc. Helena Čápová Ing. Alexandra Rybinskaya Ing. Iva Honců Bc. Lukáš Thomes |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Dr. Ing. Marek Doležal Ing. Marcela Sluková, Ph.D. prof. Ing. Vladimír Filip, CSc. |
||||
Moderní analytické strategie posuzování kvality a autenticity vybraných destilátů |
A2_FPBT_2014_032 |
Ing. Michal Stupák |
Ing. Jaromír Hradecký Bc. Veronika Zajícová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc., Ing. Irena Kolouchová, Ph.D. |
||||
Kritické zhodnocení analytických postupů pro stanovení metabolitů polycyklických aromatických uhlovodíků v biologických matricích |
A2_FPBT_2014_038 |
Ing. Jana Zuzánková |
Ing. Darina Lanková Bc. Kateřina Urbancová |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
||||
Charakteristika komerčně dostupných potravinových doplňků a kosmetických přípravků na bázi kolagenu |
A2_FPBT_2014_059 |
Ing. Monika Jírů |
Ing. Zbyněk Džuman, Ing. Petra Slavíková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
||||
Komplexní studium prostupu statinů do buněk nádoru pankreatu in vitro a in vivo a jejich vliv na metabolom |
A2_FPBT_2014_061 |
Ing Marie Fenclová |
Ing. Kamila Hůrková, Bc. Vít Kosek, Bc. Vladimíra Pavlíčková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., prof. Ing. Tomáš Ruml, CSc. Ing. Silvie Rimpelová |
[poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] => [iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 18506 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18506 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18506 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18505] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2013 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
VIGA 2013
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu -studenti |
Členové týmu -zaměstnanci |
Nové přístupy ke komplexnímu hodnocení lihovin |
A2_FPBT_2013_011 |
Ing. Michal Stupák |
|
prof. Ing. Vladimír Kocourek |
Moderní strategie hodnocení kvality a bezpečnosti fytofarmak a fytonutraceutik |
A2_FPBT_2013_021 |
Ing. Zbyněk Džuman |
Ing. Zdeňka Vepříková, Ing. Marie Fenclová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc, Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Hodnocení dopadu průmyslových požárů na životní prostředí |
A2_FPBT_2013_022 |
Ing. Michala Kočkovská |
Ing. Michal Stupák, Ing. Darina Lanková |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Jana Pulkrabová, |
Metody analýzy produktů hydrolýzy chrupavek se zaměřením na kloubní preparáty |
A2_FPBT_2013_039 |
Ing. Veronika Hloušková |
|
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Degradace esterů 3-MCPD za podmínek smažení: možná cesta k dekontaminaci |
A2_FPBT_2013_044 |
Ing. Eliška Čížková |
ing. Beverly Bělková, Ing. Jakub Fišnar |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Kritické zhodnocení metabolomického profilování těkavých látek vína pomocí metod hmotnostní spektrometrie |
A2_FPBT_2013_056 |
Ing. Hana Daňhelová |
Ing. Jaromír Hradecký, Ing, Vojtěch Hrbek |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D., doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Aplikace metabolomiky pro nutriční hodnocení lipidické frakce ryb a mořských plodů |
A2_FPBT_2013_057 |
Ing. Hana Novotná |
Ing. Michala Kočkovská, Bc. Jana Bihušová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
VIGA 2012
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu -studenti |
Členové týmu -zaměstnanci |
Vakuové smažení - perspektivní strategie minimalizace procesních kontaminantů |
A2_FPBT_2012_002 |
Ing. Eliška Moravcová |
Ing. Jaromír Hradecký, |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Oxidace doprovodných látek lipidů při přípravě vybraných pokrmů |
A2_FPBT_2012_019 |
Ing. Jakub Fišnar |
Ing. Iva Roubíčková, |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc., doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D |
Profilovací metody jako nástroj hodnocení vlivu inovativních technologických procesů |
A2_FPBT_2012_048 |
Ing. Šárka Přinosilová |
Ing. Jaromír Hradecký, |
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová, |
Strategie eliminace nových mykotoxinů v krmivech, identifikace produktů biotransformace |
A2_FPBT_2012_052 |
Ing. Zbyněk Džuman |
Ing. Zdenka Vepříková |
Ing. Marta Václavíková, Ph.D., |
Využití hmotnostní spektrometrie pro rychlý monitoring biogenních aminů a dalších markerů jakosti masa a ryb |
A2_FPBT_2012_053 |
Ing. Hana Daňhelová |
Ing. Eliška Moravcová, |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D., |
Forenzní analýza organických halogenovaných uhlovodíků ve vybraných složkách životního prostředí jako zdroje kontaminace potravin |
A2_FPBT_2012_054 |
Ing. Veronika Hloušková |
Ing. Darina Lanková, |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka, |
Studium polyfluoroalkylovaných surfaktantů v materiálech přicházejících do styku s potravinami |
A2_FPBT_2012_055 |
Ing. Darina Lanková |
Ing. Veronika Hloušková, |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., |
Stanovení širokého spektra mykotoxinů a pyrolizidinových alkaloidů v potravinových doplňcích |
A2_FPBT_2012_056 |
Ing. Zdenka Vepříková |
Ing. Zbyněk Džuman, |
Ing. Marta Václavíková, Ph.D., |
VIGA 2011
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu -studenti |
Členové týmu -zaměstnanci |
Nová integrální strategie pro rychlou analýzu persistentních halogenovaných kontaminantů a polycyklických aromatických uhlovodíků v potravinách |
A2_FPBT_2011_044 |
Ing. Kamila Kalachová |
Ing. Darina Lanková |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Metabolomika: nová strategie pro hodnocení mikrořas jako zdroje biologicky aktivních látek |
A2_FPBT_2011_049 |
Ing. Vojtěch Hrbek |
Ing. Jana Zikmundová |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Rychlé screeningové testy pro hodnocení oxidační stability tuků / emulzí a účinnosti antioxidantů |
A2_FPBT_2011_007 |
Ing. Iva Roubíčková |
|
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Příprava reduktonů a jejich reakce s reaktivními meziprodukty Maillardovy reakce |
A2_FPBT_2011_030 |
Ing. Michal Konečný |
|
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
VIGA 2010
Název projektu |
Kód projektu |
Řešitel |
Další členové týmu -studenti |
Členové týmu -zaměstnanci |
Strategie vývoje a validace analytických postupů pro kontrolu reziduí pesticidů s toxickými degradačními produkty zahrnutými do definice rezidua |
A2_FPBT_2010_031 |
Ing. Jana Urbanová |
|
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc |
Využití nejnovějších trendů v oblasti hmotnostní spektrometrie pro multidetekční analýzu mykotoxinů a jejich metabolitů |
A2_FPBT_2010_043 |
Ing. Alexandra Malachová |
|
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc |