Počkejte prosím chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => modra
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => G-VKDBFLKL51
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 8548/15102/15103
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 15103
    [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00
    [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 18426
    [cms_time] => 1714135159
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 

            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_mapa_alt] =>  
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
            [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B
            [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
            [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C
            [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
            [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
            [paticka_budova_1_popis] =>  
            [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
            [paticka_budova_2_popis] =>  
            [paticka_adresa] => VŠCHT Praha 
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:

 

Bakalářské studium

      nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):     

                Chemie a technologie potravin - 3 specializace:     

                        Chemie a fyziologie výživy

                        Analýza potravin a přírodních produktů             

                         Technologie potravin                       
 

               Forenzní bioanalytická chemie                                                                                               

     

   dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):                     

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza

        

Magisterské studium

      studijní programy: 

                                         Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

                                         Forenzní analýza

                                                 

Doktorské studium

      nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):     

                                       Potraviny a přírodní produkty

  

      dobíhající studijní program (již se nelze hlásit): 

                                      Chemie a analýza potravin

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Klíčové oblasti našeho výzkumu

 

CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN

Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:

  • Mykotoxiny a další přírodní toxiny
  • Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
  • POPs a jiné průmyslové kontaminanty
  • Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
  • Procesní kontaminanty, Antinutriční látky

 

KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)

Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:

  • Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
  • Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých"  látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
  • Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce

 

 Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.

 "Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).

[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => 
    [seo_title] => VIGA 2021
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

VIGA 2024

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Vliv přídavku vybraných fenolových látek a nutraceutik na obsah α-dikarbonylových sloučenin v potravinách mléčného původu A2_FPBT_2024_010 Ing. Anna Mečířová (roz. Šírová)

Ing. Anna Průšová, 

Bc. Vít Tobiška

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek,

Ing. Zuzana Procházková, Ph.D.

Biotransformace HT-2 a T-2 toxinů s využitím rostlinného aparátu a izolace vzniklých glukosidů A2_FPBT_2024_021 Ing. Adam Behner

Ing. Adéla Kollárová,

Bc. Denisa Egrová

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

Výskyt mykotoxinů v rostlinných alternativách masa a surovinách pro jejich výrobu A2_FPBT_2024_043 Ing. Adéla Kollárová Mgr. Tereza Doležalová,
Bc. Veronika Jeníkovská
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Charakterizace sekundárních metabolitů ovlivňujících kvalitu rostlinných proteinů získaných z olejnin A2_FPBT_2024_051 Ing. Anna Loučková Ing. Maria Filatova,
Bc. Eliška Růčková,
Bc. Tomáš Hybner
Ing. Michal Stupák, Ph.D.,
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Hodnocení výskytu mykotoxinů v pivních speciálech A2_FPBT_2024_052 Mgr. Tereza Doležalová

Ing. Adam Behner,

Bc. Jiří Hádek

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

Studium antioxidační a antidikarbonylové kapacity potravinových melanoidinů A2_FPBT_2024_055 Ing. Anna Průšová 

Ing. Anna Mečířová (roz. Šírová), 

Bc. Vít Tobiška 

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek,

Ing. Zuzana Procházková, Ph.D.

Kritické srovnání farmakokinetiky kanabidiolové kyseliny (CBDA) a kanabidiolu (CBD) při využití zvířecího modelu A2_FPBT_2024_057 Ing. Matěj Malý Ing. Tereza Jaegerová,
Bc. Matěj Uhlíř

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Přenos reziduí pesticidů a mykotoxinů z krmiva do jedlého hmyzu A2_FPBT_2024_062 Jingwen Han, MSc.

Mgr. Tereza Doležalová,

Ing. Kateřina Šebelová,

Bc. Petr Kučera

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.,
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.,
Ing. Dana Schusterová, Ph.D.

Vývoj metody pro stanovení chlorovaných parafínů s dlouhým řetězcem v biologických vzorcích A2_FPBT_2024_063 Ing. Aneta Sýkorová Ing. Denisa Pařízková prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Využití silikonových náramků pro hodnocení expozice člověka chlorovaným parafínům z prostředí A2_FPBT_2024_064 Ing. Denisa Pařízková Ing. Aneta Sýkorová,
Bc. Alžběta Horáková
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Stanovení obsahu vitaminů A, D, E a K a karotenoidů v krevní plasmě: případová studie v České republice A2_FPBT_2024_068 Ing. Lenka Libenská Ing. Aliaksandra Kharoshka,
Bc. Zuzana Kopecká
Ing. Lucie Drábová, Ph.D.,
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

  

[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/veda-a-vyzkum/granty/15664' [newurl_iduzel] => 15664 [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15126/15572/15664 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15664 [platne_od] => 25.04.2024 09:32:00 [zmeneno_cas] => 25.04.2024 09:32:00.87952 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => [idvazba] => 19207 [cms_time] => 1714133837 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [76567] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2023 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2023

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Toxické glykoalkaloidy v bramborách a výrobcích na jejich bázi z tržní sítě ČR A2_FPBT_2023_003 Ing. Ondřej Brabenec Bc. Ondřej Rubáš Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Komplexní hodnocení hydrolátů získaných při produkci esenciálních olejů z rostlinných materiálů A2_FPBT_2023_004  Ing. Maria Filatova

Ing. Kamila Bechyňská, Ing. Tomáš Kouřimský, Ing. Bára Křížkovská

Ing. Vít Kosek, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Jan Lipov, Ph.D., Ing. Michal Stupák, Ph.D.

Sledování a moderace hladin α-dikarbonylových sloučenin vznikajících z oligosacharidů A2_FPBT_2023_006 Ing. Anna Průšová Bc. Anna Šírová, Bc. Vít Tobiška doc. Dr. Ing. Karel Cejpek, Ing. Zuzana Procházková, Ph.D.
Studium potenciálu vybraných rostlinných extraktů inhibovat lipolýzu A2_FPBT_2023_019 Ing. Kamila Bechyňská Ing. Anna Loučková, Bc. Linda Průšová, Bc. Petra Šindelková Aristeidis Tsagkaris, MSc., Ph.D.
Ing. Vít Kosek, PhD., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Vytvoření knihovny metabolomických fingerprintů různých druhů hmyzu a identifikace jejich specifických markerů A2_FPBT_2023_043 Ing. Kateřina Šebelová

Bc. Kateřina Sonntag, Ing. Tomáš Kouřimský

Ing. Vojtěch Hrbek Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová CSc.

Profilování významných skupin bioaktivních sloučenin v bylinných extraktech A2_FPBT_2023_047 Ing. Anna Loučková Ing. Kateřina Šebelová, Ing. Kamila Bechyňská Ing. Vít Kosek, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Recyklované textilie – potenciální expoziční zdroj bisfenolů a dalších významných kontaminantů A2_FPBT_2023_048 Ing. Veronika Čechová

Ing. Denisa Pařízková, Bc. Veronika Jurášková

doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D., 

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Lyžařské vosky jako potencionální zdroje kontaminace životního prostředí per- a polyfluoralkylovanými sloučeninami A2_FPBT_2023_058 Ing. Denisa Pařízková

Ing. Veronika Čechová, Bc. Kateřina Pulgretová

doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.,  prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Charakteristika a izolace produktů biotransformace fusariových mykotoxinů A2_FPBT_2023_060 Ing. Adam Behner Mgr. Tereza Doležalová, Bc. Denisa Egrová doc Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Hexahydrokanabinol (HHC): ´nová´ psychotropní složka v různých výrobcích nabízených na českém trhu A2_FPBT_2023_061 Ing. Matěj Malý

Ing. Tereza Jaegerová, Ing. Zuzana Bínová, Ing. Maria Filatová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Chili papričky a chili koření na českém trhu: jsou bezpečné a autentické? A2_FPBT_2023_065 Jingwen Han, MSc. Bc. Eliška Havlanová, Ing. Jana Rýparová Kvirencová, Ing. Zuzana Bínová, Ing. Leoš Uttl Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D., 
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Vývoj metody enzymové hydrolýzy pro nepřímou kvantifikaci glykosidů mykotoxinů v cereáliích A2_FPBT_2023_066 Mgr. Tereza Doležalová Ing. Adam Behner, Bc. Lukáš Markvart doc Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Charakterizace sekundárních metabolitů kamejníku barvířského (Alkanna tinctoria) s antimikrobiální aktivitou A2_FPBT_2023_068 Ing. Tereza Jaegerová

Ing. Matěj Malý, Bc. Eva Musilová

Ing. Hana Sýkorová, Ph.D., prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Kritické zhodnocení kvality a bezpečnosti mrkvových lupínků připravených alternativními postupy smažení A2_FPBT_2023_070 Ing. Tomáš Kouřimský Ing. Kateřina Šebelová, Bc. Hana Pírová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., 
Ing. Beverly Hradecká, Ph.D.
Vliv technologického zpracování a skladování na obsah a stabilitu vitaminu B9 a dalších nutričně významných látek ve špenátu a dalších druzích zeleniny A2_FPBT_2023_075 Ing. Lenka Libenská

Ing. Aliaksandra Kharoshka, Bc. Zuzana Kopecká

Ing. Beverly Hradecká, Ph.D., 

Ing. Lucie Drábová, Ph.D.

  

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 76567 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/76567 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [69581] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA 2022 [seo_title] => VIGA 2022 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2022

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Změny profilu karotenoidů při zpracování rostlinných surovin  A2_FPBT_2022_003 Ing. Aliaksandra Kharoshka Ing. Tomáš Kouřimský; Bc. Hana Pírová; Bc. Martina Štěpánová doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Charakterizace těkavých látek obsažených v různých odrůdách kosatců v rámci jejich bioprospekce  A2_FPBT_2022_004 Ing. Maria Filatova Ing. Tereza Jaegerová; Bc. Michaela Zelená Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Metabolomika jako nástroj pro odhalení falšování pšenice špaldy A2_FPBT_2022_005  Ing. Jana Kvirencová Ing. Kateřina Šebelová; Bc. Natália Ritomská; Bc. Gabriela Šilhartová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Hodnocení rizika transferu reziduí pesticidů z krmiva do jedlého hmyzu A2_FPBT_2022_017 Ing. Kateřina Šebelová Ing. František Krátký; Ing. Petra Vacková; Bc. Eliška Havlanová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Charakterizace profilů tropanových alkaloidů v plevelech a jejich transformace při zpracování kontaminovaných potravinových surovin  A2_FPBT_2022_019 Ing. Ondřej Brabenec Ing. Adam Behner; Ing. Kamila Bechyňská; Bc. Magdalena Juziková prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Možnosti autentikace a hodnocení kvality výrobků s obsahem jedlého hmyzu  A2_FPBT_2022_026 Ing. Kateřina Šebelová Ing. Jana Kvirencová; Ing. Ondřej Brabenec; Ing. Tomáš Kouřimský prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Glykosidové konjugáty HT2 a T2 toxinu – enzymová syntéza a charakteristika produktů pomocí hmotnostní spektrometrie A2_FPBT_2022_028 Ing. Adam Behner Ing. Tereza Jaegerová doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Komplexní zhodnocení bioaktivních látek v extraktech souboru vzorků řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria L.)  A2_FPBT_2022_063  Ing. Anna Loučková Ing. Matěj Malý; Ing. Kateřina Šebelová; Bc. Bára Křížkovská prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Charakterizace frakcí konopí získaných rychlou odstředivou dělící chromatografií  A2_FPBT_2022_064  Ing. Matěj Malý Ing. Zuzana Bínová; Bc. Denisa Kučerová; Bc. Veronika Kalinová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Studium vlivu různých typů nosičů na biologickou dostupnost fytokanabinoidů  A2_FPBT_2022_065 Ing. Zuzana Bínová Bc. Kristýna Vosálová; Ing. Simona Dobiasová; Ing. Matěj Malý

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.;

doc. Ing. Jitka Viktorová, Ph.D.

Hodnocení kvality hydrolátů získaných z rostlinných materiálů v různé fázi vývoje  A2_FPBT_2022_071  Ing. Kamila Bechyňská Ing. Maria Filatova; Ing. Jakub Tomaško Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminu D2 a fenylhydrazinů v produktech z hub  A2_FPBT_2022_072  Ing. Lenka Libenská Ing. Aliaksandra Kharoshka; Ing. Ondřej Pařízek; Bc. Markéta Zedníková  Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Zhodnocení vlivu poloprovozních a průmyslových podmínek na tvorbu procesních kontaminantů rostlinných olejů  A2_FPBT_2022_073 Ing. Tomáš Kouřimský Ing. Kateřina Šebelová; Ing. Jakub Tomaško; Bc. Adéla Ramešová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.;

doc. Ing. Jan Kyselka, Ph.D.

Charakterizace profilu bioaktivních látek různých druhů kosatců pěstovaných za odlišných podmínek  A2_FPBT_2022_074  Ing. Tereza Jaegerová Ing. Anna Loučková; Ing. Kamila Bechyňská;  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 69581 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/69581 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [69580] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA 2021 [seo_title] => VIGA 2021 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2021

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Optimalizace UHPLC-MS/MS metody pro sledování reziduí pesticidů a jejich metabolitů ve vodách A2_FPBT_2021_007 Ing. František Krátký

Ing. Leoš Uttl; Bc. Václav Kadlec

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Charakterizace lipidomu symptomatických a asymptomatických atherosklerotických plátů pomocí techniky HRMS A2_FPBT_2021_012 Ing. Kamila Bechyňská Ing. Klára Navrátilová, Bc. Lucie Beránková prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Kapalinová chromatografie a superkritická fluidní chromatografie ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií pro analýzu chlorovaných parafínů se středním a dlouhým řetězcem A2_FPBT_2021_018 Ing. Jakub Tomáško Ing. Tomáš Kouřimský, Bc. David Maxa prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Vít Hrbek, Ph.D.
Chlorované parafíny jako prekurzory chlorovaných procesních kontaminantů v rafinovaných olejích  A2_FPBT_2021_020 Ing. Tomáš Kouřimský Ing. Kateřina Šebelová; Ing. Jakub Tomáško; Bc. Eliška Bečvářová; Bc. Martin Šteidl prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.; Ing. Jan Kyselka, Ph.D.
Kritické zhodnocení perzistence pesticidních přípravků používaných v ochraně jablek před škůdci A2_FPBT_2021_030 Ing. Petra Vacková Ing. Barbora Zadražilová; Ing. František Krátký; Ing. Jana Kvirencová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek A2_FPBT_2021_033 Ing. Aliaksandra Kharoshka Ing. Lucie Chytilová; Ing. Václav Kadlec; Bc. Michaela Schreibmeierová doc. Dr. Ing. Věra Schulzová; prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Sledování výskytu a změn toxických rostlinných alkaloidů v rizikových potravinových komoditách A2_FPBT_2021_042 Ing. Ondřej Brabenec Ing. Nela Průšová; Ing. Natálie Pečenková; Bc. Magdaléna Juziková prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.; doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D.; Ing. Marie Fenclová, Ph.D.
(Oligo)glykosidy fusariových mykotoxinů: kvantifikace v potravinách, objasnění struktury a odhad biologické dostupnosti A2_FPBT_2021_043 Ing. Nela Průšová Ing. Ondřej Brabenec; Bc. Adam Behner; Bc. Petr Hrubý doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.; Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Charakterizace složek metabolomu konopí s využitím techniky plynová chromatogtafie – vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie (GC-HRMS) A2_FPBT_2021_045 Ing. Maria Filatova Ing. Petra Peukertová; Ing. Kamila Bechyňská Ing. Michal Stupák, Ph.D.; prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Výběr optimální metody pro stanovení reziduí pesticidů v různých typech rostinných olejů na základě měření pracovních charakteristik s využitím plynové chromatografie s tandemovou hmotnostní detekcí A2_FPBT_2021_047 Ing. Barbora Zadražilová Ing. Petra Vacková; Ing. Petr Mráz prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Implementace metody pro odhalení falšování šafránu přídavkem jiných rostlinných druhů A2_FPBT_2021_052 Ing. Jana Kvirencová Ing. Maria Filatova; Ing. Aliaksandra Kharoshka Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.; Ing. Michal Stupák, Ph.D.; doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Změny metabolomu vybraných druhů jedlého hmyzu v závislosti ma podmínkách chovu A2_FPBT_2021_053 Ing. Kateřina Šebelová Ing. Tomáš Kouřimský; Bc. Kamila Bechyňská prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.; Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Zhodnocení expozice populace ČR na základě přítomnosti chlorovaných parafínů v biologických vzorcích A2_FPBT_2021_060 Ing. Denisa Turnerová Ing. Jakub Tomáško; Bc. Sára Šedivá prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Stanovení lipofilních vitaminů v biologických vzorcích A2_FPBT_2021_063 Ing. Veronika Vondrášková Ing. Denisa Turnerová; Bc. Lenka Libenská prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Studium transferu fytokanabinoidů z rostlinných matric do vodných infuzí jako podklad pro proces hodnocení expozičních rizik  A2_FPBT_2021_065 Ing. Petra Peukertová Ing. Zuzana Bínová Ing. Marie Fenclová, Ph.D.; prof. Ing. Jana Hajšlová
Vývoj analytického postupu pro sledování transferu fytokanabinoidů do mozku exponovaných zvířat a jeho využití v případové studii zaměžené na kanabidiol (CBD) A2_FPBT_2021_066 Ing. Zuzana Bínová Ing. Petra Peukertová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Marie Fenclová, Ph.D.
Nová strategie objektivizace dietární expozice rezidui pesticidů na základě sledování jejich  metabolitů  A2_FPBT_2021_074 Ing. Václav Kadlec Ing. František Krátký; Ing. Leoš Uttl prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 69580 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/69580 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [58312] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2020 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2020

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Indoor dust analysis for an exposure assessment to per- and polyfluoralkylated substances: a comparison in time A2_FPBT_2020_049 Ing. Martina Burešová Ing. Ondřej Pařízek; Ing. Tomáš Gramblička doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ing. Darina Dvořáková, PhD.
Monitoring kontaminace olejnatých semen rezidui pesticidů a jejich přechod do vylisovaných olejů A2_FPBT_2020_036 Ing. Petr Mráz Ing. František Krátký; Ing. Leoš Uttl; Bc. Václav Kadlec prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Autentikace za studena lisovaných olejů s využitím domácího lisu pro zisk referenčních materiálů A2_FPBT_2020_009 Ing. Klára Navrátilová Ing. Jakub Tomáško, Bc. Kristýna Šteflová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Optimalizace strategie pro "těžbu" a statistické zpracování metabolomických dat ("fingerprintů") generovaných vysokorozlišovací tandemovou hmotnostní spektrometrií v oblasti autentikace vína A2_FPBT_2020_033 Ing. Leoš Uttl Ing. Jana Kvirencová; Bc. Václav Kadlec prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Studium nutriční a senzorické jakosti manlového mléka ošetřeného technologií pulsního elektrického A2_FPBT_2020_019 Ing. Lucie Chytilová Ing. Jana Kvirencová;
Ing. Veronika Vondrášková
Bc. Eliška Čermáková
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Lucie Drábová, Ph.D.; prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.
Zhodnocení toxikologických rizik expozice reziduím pesticidů při konzumaci vybraných druhů zeleniny A2_FPBT_2020_032 Ing. František Krátký Ing. Petr Mráz; 
Ing. Petra Vacková
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Hondocení kvality ovzduší ve spojení s problematikou "Syndromu nemocných budov" A2_FPBT_2020_043 Ing. Ondřej Pařízek Ing. Jakub Tomáško; Ing. Nela Průšová doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Modifikované formy HT-2 a T-2 toxinu: chemická charakteristika a hodnocení jejich výskytu v potravinách A2_FPBT_2020_061 Ing. Nela Průšová Bc. Adam Behner doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Šetření zdrojů kontaminace vnitřního prostředí člověka endokrinními disruptory A2_FPBT_2020_041 Ing. Jakub Tomáško Ing. Ondřej Pařízek; Ing. Tomáš Gramblička; Ing. Martina Burešová doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Komplexní zhodnocení problematiky reziduí pesticidů v jablkách různého geografického původu A2_FPBT_2020_008 Ing. Petra Vacková Ing. Petr Mráz; Ing. Leoš Uttl; Ing. Klára Navrátilová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Stanovení UV filtrů v biologických matricích pomocí kapalinové chromatografie s tandemovou hmotnostní spektrometrií A2_FPBT_2020_057 Ing. Veronika Vondrášková Ing. Tomáš Gramblička doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Autenticita a kvalita kávy A2_FPBT_2020_044 Ing. Jana Kvirencová Ing. Klára Navrátilová; Ing. Lucie Chytilová; Bc. Kamila Bechyňská; Bc. Maria Filatova prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Portable smartphone-based pesticide residues screening confirmed by ambient mass spectrometry A2_FPBT_2020_013 Aristeidis Tsagkaris, MSc. Ing. Leoš Uttl prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 58312 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/58312 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [53709] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2019 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2019

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Rezidua pesticidů v jablkách na českém trhu: zhodnocení expozice konzumentů rizikovým kontaminantům A2_FPBT_2019_018 Ing. Petra Vacková Ing. Klára Navrátilová; Ing. Leoš Uttl; Bc. Kamila Bechyňská prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ing. Marie Suchanová, PhD.
Metabolomický přístup k autentikaci jablek se zaměřením na epikutikulární vosky A2_FPBT_2019_029 Ing. Michaela Rektorisová Ing. Klára Navrátilová; Ing. Leoš Uttl; Bc. Kamila Bechyňská prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Kritické hodnocení aplikačního potenciálu technologie PEF (Pulsní Elektrické Pole) na produkci kvalitního rakytníkového sirupu A2_FPBT_2019_031 Ing. Lucie Chytilová Bc. Maria Filatová, Ing. Eliška Fialová prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. prof.Ing.Kateřina Demnerová CSc., Ing.Michal Stupák, Ph.D.
Osud modifikovaných mykotoxinů v průběhu sladařství a pivovarství A2_FPBT_2019_035 Ing. Nela Průšová Bc. Kristýna Hronová; Bc. Mariya Glushchenko Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.; doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Aplikace superkritické fluidní chromatografie v kombinaci s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií pro autentikaci olivových olejů A2_FPBT_2019_036 Ing. Klára Navrátilová Ing. Michaela Rektorisová
Ing. Leoš Uttl
Bc. Tomáš Kouřimský
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Koktejl perfluoralkylovaných sloučenin v pitné vodě a nealkoholických nápojích A2_FPBT_2019_044 Ing. Martina Burešová Ing. Tomáš Gramblička
Bc. Elena Šulcová
Ing. Darina Lanková, Ph.D.
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D
Možnosti hodnocení expozice člověka novým skupinám organochlorových polutantů A2_FPBT_2019_048 Ing. Ondřej Pařízek Ing. Jakub Tomáško; Bc. Denisa Turnerová; Bc. Tereza Kovandová Doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Využití techniky dvoudimenzionální plynové chromatografie pro studium kontaminace potravin minerálními oleji A2_FPBT_2019_049 Ing. Jakub Tomáško Ing. Veronika Vondrášková, Bc. Barbora Lampová doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Vývoj metody pro stanovení vitaminů v potravinách pro zvláštní výživu a doplňcích stravy pomocí metody kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií A2_FPBT_2019_060 Ing. Veronika Vondrášková Ing. Kateřina Urbancová, Bc. Pavlína Kotrbatá doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Studium potenciálu vybraných mikrobiálních kultur degradovat rezidua moderních pesticidů A2_FPBT_2019_062 Ing. František Krátký Bc. Adriana Novotná, Bc. Václav Kadlec, Bc. Tomáš Kouřimský prof. Ing. Jana Hajšlová; CSc., doc. Ing. Petra Lovecká, Ph.D.; Ing. Marie Suchanová, Ph.D.; Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Optimalizace rychlé odstředivé dělicí chromatografie při izolaci biologicky aktivních složek konopí. A2_FPBT_2019_069 Ing. František Beneš Ing. Vít Kosek
Bc. Tereza Báčinová
Bc. Matěj Malý
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
[urlnadstranka] => [obrazek] => [poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 53709 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/53709 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [47280] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2018 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2018

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Hodnocení bezpečnosti plastových kuchyňských pomůcek z hlediska obsahu různých skupin kontaminantů   A2_FPBT_2018_053 Ing. Tomáš Gramblička 

Ing. Andrea Švarcová

Ing. Martina Burešová

Bc. Jakub Tomáško 

Ing. Darina Lanková, Ph.D.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

 
Studium metabolizmu kanabinoidů v exponovaném organizmu potkanů  A2_FPBT_2018_057  Ing. František Beneš 

Ing. Jiří Hricko

Ing. Vít Kosek

Bc. Petra Peukertová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. 

Hodnocení výskytu metabolitů ftalátů a jejich substituentů v mateřském mléce  A2_FPBT_2018_062  Ing. Kateřina Urbancová 

Bc. Lucie Horáčková

Ing. Tomáš Gramblička 

Ing. Darina Lanková, Ph.D.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 

Ověření autenticity BIO-vín na základě analýzy metabolitů pesticidů  A2_FPBT_2018_063  Ing. Dana Schusterová 

Bc. Mariya Glushchenko

Ing. Petr Mráz

Ing. Leoš Uttl

Bc. Pavlína Vágenknechtová

Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ing. Marie Suchanová, Ph.D.

Studium chlorovaných prekurzorů MCPD esterů v surovém palmovém oleji  A2_FPBT_2018_064  Ing. Klára Navrátilová 

Ing. Michaela Rektorisová

Bc. Kamila Procházková

Bc. Lucie Chytilová

Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.

Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Vývoj UHPLC-HRMS/MS metody pro screening biologicky aktivních látek v konopí  A2_FPBT_2018_065  Ing. Jiří Hricko 

Ing. František Beneš

Bc. Petra Paukertová

Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

Komplexní zhodnocení expozice bisfenolu A a jeho strukturním analogům na základě analýzy biologických matric  A2_FPBT_2018_066  Ing. Martina Burešová 

Ing. Kateřina Urbancová

Bc. Lucie Horáčková

Ing. Darina Lanková, Ph.D.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Kritické zhodnocení strategie autentikace odrůdy révových vín pomocí techniky UHPLC-HRMS A2_FPBT_2018_067 Ing. Leoš Uttl

Ing. Jiří Hricko

Bc. Michaela Podestátová

doc. Ing. Milena Stránská Ph.D.

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Krémy z ořechů a semen: Hodnocení vybraných ukazatelů kvality, bezpečnosti a autenticity A2_FPBT_2018_069 Ing. Michaela Rektorisová

Ing. Vít Kosek

Bc. Jan Šťastný

Bc. Martina Pískačová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Ing. Monika Tomaniová

Změny lipidomu plasmy pacientů po akutním koronárním syndromu a cévní mozkové příhodě A2_FPBT_2018_070 Ing. Vít Kosek    
Validační studie testu využívajícího „smartphone“ pro screening reziduí organofosforových pesticidů  A2_FPBT_2018_071  Ing. Petr Mráz 

Ing. Dana Schusterová

Bc. Pavlína Vágenknechtová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

[urlnadstranka] => [poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 47280 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/47280 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [42489] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2017 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2017

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Využití superkritické fluidní chromatografie (SFC) pro analýzu kanabinoidů v konopných olejích A2_FPBT_2017_054  Ing. František Beneš

Ing. Marie Bícová

Ing. Alena Zachariášová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Vývoj multi-analytické metody pro stanovení vybraných perfluoralkylovaných sloučenin, bromovaných a organofosforových retardérů hoření v prachu vnitřního prostředí A2_FPBT_2017_042 Ing. Tomáš Gramblička

Ing. Kateřina Urbancová

Bc. Miroslava Jeřábková

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Nová instrumentální platforma pro analýzu reziduí pesticidů v konopí A2_FPBT_2017_060 Ing. Veronika Pekárková

Ing. Jana Ondřejková

Bc. Petr Mráz

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D.

Nutriční a hygienická jakost vybraných rybích výrobků na českém trhu A2_FPBT_2017_028 Ing. Barbora Pohořelá

Ing. Andrea Švarcová

Bc. Veronika Hyžíková

Bc. Lucia Kajúchová

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

 

Inovativní přístup k autentikaci čokolád s využitím superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií (SFC-MS)   A2_FPBT_2017_051 Ing. Michaela Rektorisová 

Ing. Vít Kosek

Ing. Aleš Krmela

 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

 
Validace nové strategie pro průkaz bio-ovoce  A2_FPBT_2017_049  Ing. Dana Schusterová 

Ing. Eliška Kludská

Ing. Vít Kosek

Ing. Jana Ondřejková

Ing. Veronika Pekárková 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

prof. Ing.

Jana Hajšlová, CSc.

Komplexní zhodnocení dietární expozice organickým kontaminantům a příjmu nutrientů z celodenní stravy člověka A2_FPBT_2017_046  Ing. Andrea Švarcová 

Ing. Barbora Pohořelá

Mgr. Adam Zabloudil

Bc. Radka Tamášová 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 

Vlasy jako markery expozice různým skupinám environmentálních kontaminantů  A2_FPBT_2017_055  Ing. Kateřina Urbancová

Ing. Dana Schusterová

Ing. Tomáš Gramblička

Bc. Radka Tamášová 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 

[poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 42489 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/42489 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [38741] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2016 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2016

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

Členové týmu -zaměstnanci

Kritické zhodnocení nutričních benefitů tukové složky sladkovodních ryb z českého trhu

A2_FPBT_2016_041

Mgr. Adam Zabloudil

Ing. Jiří Čermák

Ing. Kateřina Matějková 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

doc. Dr. Ing. Marek Doležal 
Autentikace a chemická bezpečnost jednodruhového koření  A2_FPBT_2016_043 Ing. Eliška Kludská 

Ing. Lucie Papajová

Ing. Petra Slavíková

Ing. Kamila Hůrková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

doc. Ing. Milena Stránská, PhD.

Nové postupy pro stanovení retardérů hoření v biotických matricích v rámci biomonitoringu  A2_FPBT_2016_045  Ing. Andrea Švarcová 

Bc. Tomáš Gramblička

Bc. Anna Vincíková

Ing. Kateřina Urbancová 
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 
Studium výskytu reziduí pesticidů v citrusových plodech  A2_FPBT_2016_046  Ing. Jana Zuzánková 

Ing. Michal Stupák

Bc. Zuzana Kubošková 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ing. Marie Suchanová, Ph.D. 
Autentikace bio-hroznů a produktů jejich zpracování  A2_FPBT_2016_048  Ing. Dana Schusterová 

Ing. Jana Zuzánková

Bc. Zuzana Kubošková 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ing. Marie Suchanová, Ph.D. 
Bisfenol A a metabolity ftalátů jako expoziční markery  A2_FPBT_2016_049  Ing. Kateřina Urbancová 

Ing. Dana Schusterová

Bc. Kateřina Báčová 
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 
Aplikace techniky plynové chromatografie jako nástroje hodnocení kvality léčivých rostlin  A2_FPBT_2016_050  Ing. Lucie Papajová 

Ing. Michal Stupák

Bc. Leoš Uttl 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, PhD. 
Srovnání analytických přístupů pro stanovení organických forem selenu v mikroskopických řasách obohacených selenem  A2_FPBT_2016_051  Ing. Monika Jírů 

Ing. Diomid Revenco

Bc. Marie Vomáčková 

doc. Ing. Milena Stránská, PhD.

prof. Dr. Ing. Richard Koplík 
Zastoupení a změny karotenoidů při zpracování a skladování vybraných druhů zeleniny  A2_FPBT_2016_053  Ing. Michaela Škopíková 

Ing. Aleš Krmela

Bc. Alena Orosová 
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová 
Využití techniky iontové mobility pro třírozměrnou analýzu krevní plasmy  A2_FPBT_2016_059  Ing. Vít Kosek 

Bc. Jiří Hricko

Ing. Marie Fenclová 

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Milena Zachariášová, PhD. 
Charakterizace metabolomu konopí setého (Cannabis sativa) pomocí dvou platforem vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie  A2_FPBT_2016_060  Ing. Veronika Pekárková 

Ing. Alena Zachariášová

Ing. Marie Bícová

 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Kritické zhodnocení efektů biologicky aktivních látek v doplňcích stravy na bázi ostropestřce mariánského A2_FPBT_2016_061 Ing. Alena Zachariášová

Bc. Silvie Marková 

Ing. Marie Fenclová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

prof. Ing. Tomáš Ruml, CSc. 
Papaver somniferum L.– tradiční česká plodina: charakterizace metabolomu a profilu opiových alkaloidů A2_FPBT_2016_062 Ing. Marie Bícová

Ing. Michaela Škopíková 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová 

[poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 38741 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/38741 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/38741 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [26085] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2015 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2015

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

členové týmu -zaměstnanci

Dynamika vzniku oxysterolů během pečení masa

A2_FPBT_2015_013

Ing. Monika Sabolová

Ing. Šárka Šimková

Ing. Barbora Pohořelá

doc. Ing. Jan Pánek, CSc

Zhodnocení vlivu seskviterpenických laktonů na metabolom buněk tkáňových kultur pomocí vysokorozlišovací tandemové hmotnostní spektrometrie

A2_FPBT_2015_024

Ing. Kamila Hůrková

Ing. Marie Fenclová

Bc. Kateřina Zemanová

Bc. Vladimíra Pavlíčková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Ing. Silvie Rimpelová

Hodnocení výskytu estrogenních látek v mléce a mléčných výrobcích

A2_FPBT_2015_028 H

Ing. Andrea Švarcová

Ing. Kamila Hůrková

Bc. Kateřina Urbancová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Optimalizace instrumentálních metod pro sledování změn

skladovaného syrového masa a testování jeho čerstvosti

A2_FPBT_2015_029

Ing. Soňa Vytejčková

Ing. Jana Bihušová

Ing. Lukáš Vápenka

 

prof. Dr. Ing. Poustka

doc. Dr. Ing Věra Schulzová

doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc.

Nutriční hodnocení rostlinných olejů v sušené kojenecké dětské výživě

A2_FPBT_2015_032

Ing. Aleš Krmela

Ing. Beverly Bělková

Ing. Kateřina Matějková

Bc. Helena Čápová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Nové strategie hodnocení autenticity a kvality destilátů pomocí vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie

A2_FPBT_2015_033

Ing. Michal Stupák

Ing. Jana Bihušová

Bc. Vít Kosek

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Kritické zhodnocení nových trendů při ultrastopové analýze reziduí pesticidů metodou plynové chromatografie s hmotnostní detekcí

A2_FPBT_2015_037

Ing. Lucie Papajová

Ing. Michal Stupák

Bc. Dana Schusterová

Bc. Martina Mezlíková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ing. Lucie Drábová, Ph.D.

Kontrola kvality a chemické bezpečnosti bylinných čajů na bázi ostropestřce mariánského

A2_FPBT_2015_045

Ing. Petra Slavíková

Ing. Alena Zachariášová

doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.,

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie s iontovou mobilitou pro kontrolu bezpečnosti potravin a hodnocení vlivu

průmyslové kontaminace životního prostředí na lidský metabolom

A2_FPBT_2015_047

Ing. Marie Fenclová

Bc. Karolina Bazalková

Bc. Vít Kosek

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Tropanové alkaloidy: nově sledované kontaminanty v potravinách a doplňcích stravy

A2_FPBT_2015_051

Ing. Alena Zachariášová

Ing. Petra Slavíková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Konopí seté - komplexní zhodnocení kanabinoidů v konopných natích, semenech a olejích

A2_FPBT_2015_063

Ing. Renata Jandová

Ing. Marie Bícová

Ing. Eliška Humlová

 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

[poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 26085 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/26085 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/26085 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18506] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2014 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2014

 Název projektu

Kód projektu 

Řešitel 

Další členové týmu -studenti 

Členové týmu -zaměstnanci 

Hodnocení výskytu esterů kyseliny ftalové a dalších organických kontaminantů s hormonální aktivitou v prachu z vnitřního prostředí

A2_FPBT_2014_017

Ing. Michala Slováková

Ing. Darina Lanková

Ing. Michal Stupák

 prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Nové strategie snížení dietárního příjmu esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu

A2_FPBT_2014_020

Ing. Beverly Bělková

Bc. Karolina Bazalková,

Bc. Helena Čápová

Ing. Alexandra Rybinskaya

Ing. Iva Honců

Bc. Lukáš Thomes

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Dr. Ing. Marek Doležal Ing. Marcela Sluková, Ph.D. prof. Ing. Vladimír Filip, CSc.

Moderní analytické strategie posuzování kvality a autenticity vybraných destilátů

A2_FPBT_2014_032

Ing. Michal Stupák

Ing. Jaromír Hradecký

Bc. Veronika Zajícová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.,

Ing. Irena Kolouchová, Ph.D.

Kritické zhodnocení analytických postupů pro stanovení metabolitů polycyklických aromatických uhlovodíků v biologických matricích

A2_FPBT_2014_038

Ing. Jana Zuzánková

Ing. Darina Lanková

Bc. Kateřina Urbancová

 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Charakteristika komerčně dostupných potravinových doplňků a kosmetických přípravků na bázi kolagenu

A2_FPBT_2014_059

Ing. Monika Jírů

Ing. Zbyněk Džuman,

Ing. Petra Slavíková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.,

Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Komplexní studium prostupu statinů do buněk nádoru pankreatu in vitro a in vivo a jejich vliv na metabolom

A2_FPBT_2014_061

Ing Marie Fenclová

Ing. Kamila Hůrková,

Bc. Vít Kosek,

Bc. Vladimíra Pavlíčková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., prof. Ing. Tomáš Ruml, CSc.

Ing. Silvie Rimpelová

 

[poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 18506 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18506 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18506 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18505] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2013 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2013

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

Členové týmu -zaměstnanci

Nové přístupy ke komplexnímu hodnocení lihovin

A2_FPBT_2013_011

Ing. Michal Stupák

 

prof. Ing. Vladimír Kocourek

Moderní strategie hodnocení kvality a bezpečnosti fytofarmak a fytonutraceutik

A2_FPBT_2013_021

Ing. Zbyněk Džuman

Ing. Zdeňka Vepříková, Ing. Marie Fenclová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc, Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Hodnocení dopadu průmyslových požárů na životní prostředí

A2_FPBT_2013_022

Ing. Michala Kočkovská

Ing. Michal Stupák, Ing. Darina Lanková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Jana Pulkrabová,

Metody analýzy produktů hydrolýzy chrupavek se zaměřením na kloubní preparáty

A2_FPBT_2013_039

Ing. Veronika Hloušková

 

prof. Dr. Ing. Jan Poustka

Degradace esterů 3-MCPD za podmínek smažení: možná cesta k dekontaminaci

A2_FPBT_2013_044

Ing. Eliška Čížková

ing. Beverly Bělková, Ing. Jakub Fišnar

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Kritické zhodnocení metabolomického profilování těkavých látek vína pomocí metod hmotnostní spektrometrie

A2_FPBT_2013_056

Ing. Hana Daňhelová

Ing. Jaromír Hradecký, Ing, Vojtěch Hrbek

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D., doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová

Aplikace metabolomiky pro nutriční hodnocení lipidické frakce ryb a mořských plodů

A2_FPBT_2013_057

Ing. Hana Novotná

Ing. Michala Kočkovská, Bc. Jana Bihušová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

[poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 18505 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18505 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18505 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18503] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2012 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2012

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

Členové týmu -zaměstnanci

Vakuové smažení - perspektivní strategie minimalizace procesních kontaminantů

A2_FPBT_2012_002

Ing. Eliška Moravcová

Ing. Jaromír Hradecký,
Ing. Beverly Bělková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová
Ing. Lukáš Václavík, Ph.D.

Oxidace doprovodných látek lipidů při přípravě vybraných pokrmů

A2_FPBT_2012_019

Ing. Jakub Fišnar

Ing. Iva Roubíčková,
Ing. Michael Konečný

doc. Ing. Jan Pánek, CSc., 
prof. Ing. Jan Velíšek, DrCs.

doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D

Profilovací metody jako nástroj hodnocení vlivu inovativních technologických procesů

A2_FPBT_2012_048

Ing. Šárka Přinosilová

Ing. Jaromír Hradecký,
Ing. Hana Daňhelová

doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová,
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.,
Ing. Lukáš Václavík, Ph.D.

Strategie eliminace nových mykotoxinů v krmivech, identifikace produktů biotransformace

A2_FPBT_2012_052

Ing. Zbyněk Džuman

Ing. Zdenka Vepříková

Ing. Marta Václavíková, Ph.D.,
Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Využití hmotnostní spektrometrie pro rychlý monitoring biogenních aminů a dalších markerů jakosti masa a ryb

A2_FPBT_2012_053

Ing. Hana Daňhelová

Ing. Eliška Moravcová,
Ing. Beverly Bělková

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.,
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová,
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Forenzní analýza organických halogenovaných uhlovodíků ve vybraných složkách životního prostředí jako zdroje kontaminace potravin

A2_FPBT_2012_054

Ing. Veronika Hloušková

Ing. Darina Lanková,
Ing. Kamila Kalachová

doc. Dr. Ing. Jan Poustka,
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Studium polyfluoroalkylovaných surfaktantů v materiálech přicházejících do styku s potravinami

A2_FPBT_2012_055

Ing. Darina Lanková

Ing. Veronika Hloušková,
Ing. Kamila Kalachová

Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.,
doc. Dr. Ing. Jan Poustka

Stanovení širokého spektra mykotoxinů a pyrolizidinových alkaloidů v potravinových doplňcích

A2_FPBT_2012_056

Ing. Zdenka Vepříková

Ing. Zbyněk Džuman, 
Ing. Veronika Krtková

Ing. Marta Václavíková, Ph.D.,
Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.,
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

[poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 18503 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18503 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18503 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18501] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2011 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2011

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

Členové týmu -zaměstnanci

Nová integrální strategie pro rychlou analýzu persistentních halogenovaných kontaminantů a polycyklických aromatických uhlovodíků v potravinách

A2_FPBT_2011_044

Ing. Kamila Kalachová

Ing. Darina Lanková

Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Metabolomika: nová strategie pro hodnocení mikrořas jako zdroje biologicky aktivních látek

A2_FPBT_2011_049

Ing. Vojtěch Hrbek

Ing. Jana Zikmundová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Rychlé screeningové testy pro hodnocení oxidační stability tuků / emulzí a účinnosti antioxidantů

A2_FPBT_2011_007

Ing. Iva Roubíčková

 

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Příprava reduktonů a jejich reakce s reaktivními meziprodukty Maillardovy reakce

A2_FPBT_2011_030

Ing. Michal Konečný

 

prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc.

[poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 18501 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18501 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18501 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18500] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2010 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2010

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

Členové týmu -zaměstnanci

Strategie vývoje a validace analytických postupů pro kontrolu reziduí pesticidů s toxickými degradačními produkty zahrnutými do definice rezidua

A2_FPBT_2010_031

Ing. Jana Urbanová

 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc

Využití nejnovějších trendů v oblasti hmotnostní spektrometrie pro multidetekční analýzu mykotoxinů a jejich metabolitů

A2_FPBT_2010_043

Ing. Alexandra Malachová

 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc

[poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

VIGA 2024

VIGA 2023

VIGA 2022

VIGA 2021

VIGA 2020

VIGA 2019

VIGA 2018

VIGA 2017

VIGA 2016

VIGA 2015

VIGA 2014

VIGA 2013

VIGA 2012

VIGA 2011

VIGA 2010

[iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 18500 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18500 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18500 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )


VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi