Počkejte prosím chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => modra
    [indexace] => 1
    [ga_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [iduzel] => 15103
    [platne_od] => 23.10.2015 12:56:00
    [zmeneno_cas] => 23.10.2015 12:56:58.506106
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Antonín Mareš
    [canonical_url] => //uapv.vscht.cz
    [idvazba] => 18426
    [cms_time] => 1511402573
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] =>  
            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/%C3%9Astav-anal%C3%BDzy-potravin-a-v%C3%BD%C5%BEivy-102994806403614/
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_mapa_alt] =>  
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
            [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B
            [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
            [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C
            [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
            [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
            [paticka_budova_1_popis] =>  
            [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
            [paticka_budova_2_popis] =>  
            [paticka_adresa] => VŠCHT Praha 
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
Fax: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/home [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní obory:

 

Bakalářské studium

      studijní obor:      Chemie a analýza potravin

                                         Forenzní analýza

 

Magisterské studium

      studijní obor:      Kvalita a bezpečnost potravin

                                        Forenzní biologická analýza

 

Doktorské studium

      studijní obor:       Chemie a analýza potravin

[iduzel] => 15269 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Klíčové oblasti našeho výzkumu

 

CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN

Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:

  • Mykotoxiny a další přírodní toxiny
  • Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
  • POPs a jiné průmyslové kontaminanty
  • Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
  • Procesní kontaminanty, Antinutriční látky

 

KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)

Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:

  • Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
  • Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých"  látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
  • Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce

 

 Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.

 "Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).

[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [4319] => stdClass Object ( [nazev] => Metrologická a zkušební laboratoř [seo_title] => Metrologická a zkušební laboratoř [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Metrologická a zkušební laboratoř, celoškolské vědecko-výzkumné pracoviště zřízené při Ústavu analýzy potravin a výživy FPBT VŠCHT Praha.

Laboratoř je akreditována Českým institutem pro akreditaci podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 (Posuzování shody-všeobecné požadavky na způsobilost zkušebních a kalibračních laboratoří) jako zkušební laboratoř č. 1316.2.

Laboratoř nabízí:

  • provádění akreditovaných i neakreditovaných zkoušek a poskytování konzultací a expertíz v oblasti analýzy potravin, lihovin, potravních doplňků, zemědělských produktů, krmiv, složek životního prostředí a biologicky aktivních přírodních látek, včetně látek návykových,
  • vývoj a validaci analytických metod a detekčních technik,
  • organizaci a interpretaci mezilaboratorních testů a studií,
  • účast na mezinárodní spolupráci v oblasti rozvoje a standardizace analytických metod  (spolupráce s NMi, Evropskými referenčními laboratořemi pro potraviny a IRMM),
  • provádění výzkumné činnosti v oblasti analytických postupů, detekčních a separačních technik a chemické metrologie,
  • provádění forenzních analýz a zpracování expertních posudků.     

Laboratoři je přiznán flexibilní rozsah akreditace: může modifikovat existující zkušební metody a/nebo rozšířit rozsah zkoušených parametrů v dané oblasti akreditace, případně vyvíjet další zkušební metody v rámci akreditovaných zkoušek.
Aktuální seznam činností prováděných v rámci flexibilního rozsahu je k dispozici v laboratoři.
Laboratoř je způsobilá poskytovat odborná stanoviska a interpretace výsledků zkoušek.

Kontakty:
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., vedoucí laboratoře, Jana.Hajslova@vscht.cz, tel. 224 314 096; 220 443 185; mobil 602 833 424
Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc., Vladimir.Kocourek@vscht.cz, tel. 220 443 057 
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. Jana.Kohoutkova@vscht.cz, tel. 220 443 184
Ing. Martina Vlčková, Martina.Vlckova@vscht.cz, tel. 220 443 180

→ více informací

[iduzel] => 4319 [canonical_url] => //intranet.vscht.cz/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Požadovaná stránka se na webu již nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [22178] => stdClass Object ( [nazev] => Detaily oboru [seo_title] => Detaily oboru [seo_desc] => [autor] => Pedagogické oddělení [autor_email] => studium@vscht.cz [obsah] => [iduzel] => 22178 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/obory [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/obory [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [39581] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-staff.vscht.cz/studijni-plan/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 39581 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system-plan-pdf [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system-plan-pdf [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [30344] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/obory/U/sitemap/lang/en/foreigner [urlwildcard] => [iduzel] => 30344 [canonical_url] => //study.vscht.cz/obory_sitemap_foreigner.xml [skupina_www] => Array ( ) [url] => /obory_sitemap_foreigner.xml [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [30128] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30128 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [30124] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/context/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30124 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [30011] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30011 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [28344] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/obory/U/sitemap/lang/cs [urlwildcard] => [iduzel] => 28344 [canonical_url] => //study.vscht.cz/obory_sitemap_cs.xml [skupina_www] => Array ( ) [url] => /obory_sitemap_cs.xml [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25054] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => http://cis-test1.vscht.cz:8001/prace/seznam/druh/I/fakulta/FCHI/index/schovat/obor,ustav/seskupit/ustav,obor/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 25054 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [25057] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => http://cis-test1.vscht.cz/prace/seznam/ [iduzel] => 25057 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [22180] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web.vscht.cz/obory/S/predmet/ [iduzel] => 22180 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/predmet [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/predmet [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22177] => stdClass Object ( [nazev] => Studijní plán [seo_title] => Studijní plán [seo_desc] => [autor] => Pedagogické oddělení [autor_email] => studium@vscht.cz [obsah] => [iduzel] => 22177 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/studijni-plan [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/studijni-plan [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22005] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web.vscht.cz/obory/U/obory/obor/FCHI-CHEMIE,FCHT-T,FCHT-V,FCHI-ANFYCH [iduzel] => 22005 [canonical_url] => //study.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => 
    [seo_title] => Granty a projekty
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Granty a projekty

Národní projekty

Aktuálně řešené
Ukončené

Mezinárodní projekty

Aktuálně řešené
Ukončené

IGA – VŠCHT Praha

Studentské badatelské projekty

PIGA - Pedagogická interní grantová agentura

Projekty studentů a akademických pracovníků

[submenuno] => [iduzel] => 15572 [platne_od] => 24.01.2017 23:59:00 [zmeneno_cas] => 24.01.2017 23:59:35.73064 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty [idvazba] => 26322 [cms_time] => 1511402573 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [37612] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [37613] => stdClass Object ( [nadpis] => Granty tuzemských agentur - aktuálně řešené [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15573 [text_odkazu] => Granty tuzemských agentur - aktuálně řešené [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 1 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => cervena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37613 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [37616] => stdClass Object ( [nadpis] => Vědecká interní grantová agentura (VIGA) [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664 [text_odkazu] => Vědecká interní grantová agentura (VIGA) [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 4 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => oranzova [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37616 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [37617] => stdClass Object ( [nadpis] => Mezinárodní projekty - aktuální [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15662 [text_odkazu] => Mezinárodní projekty - aktuální [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 1 [pozice_y] => 2 [barva_pozadi] => modra [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37617 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [37618] => stdClass Object ( [nadpis] => Mezinárodní projekty - ukončené [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15663 [text_odkazu] => Mezinárodní projekty - ukončené [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 2 [pozice_y] => 2 [barva_pozadi] => zluta [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37618 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [37615] => stdClass Object ( [nadpis] => Pedagogická interní grantová agentura (PIGA) [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/24367 [text_odkazu] => Pedagogická interní grantová agentura (PIGA) [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 3 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => zelena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37615 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [37614] => stdClass Object ( [nadpis] => Granty tuzemských agentur - ukončené [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15576-a-vyzkum/granty/15576 [text_odkazu] => Granty tuzemských agentur - ukončené [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 2 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => fialova [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37614 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 37612 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/37612 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/37612 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15573] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Granty tuzemských agentur [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Aktuálně řešené projekty tuzemských agentur

  Projekty MŠMT

  Kód   Období

Biomarkery expozice vybraným látkám znečišťujícím ovzduší, posouzení zdravotních rizik u dětské populace

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 

LTAUSA17182   2017 - 2020

Implementace pokročilých analytických technologií pro bioprospekci mikrořas

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

LTC17089  2017 - 2019 

Cooperation in research and development of sea-buckthorn enriched foods

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha:  doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

8X17020 2017 - 2018

Faces of changing climate in Danube region. Occurence of mycotoxins in maize and suggesting the mitigation strategy

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. 

8X17059 2017 - 2018

Pražské vysokoškolské analytické centrum II a III - NPU 2015-2020 (PVAC NPU 2015)

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Dr. Ing. Jan Poustka

LO1601 2016 - 2020 

 

Projekty GAČR

Kód   Období  

Charakterizace anorganických nanočástic pomocí ultrarychlé hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Oto Mestek, CSc.

17-00291S 2017 - 2019

Dlouhodobý vliv různých typů hnojení na půdní biotu s důrazem na účinek organických polutantů spojených s lidskou činností 

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. 

16-07441S 2016 - 2018

Nová komplexní strategie pro stanovení biologických efektů směsí chemikálií vyskytujících se v

potravinách a potravních doplňcích

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. 

16-06008S 2016 - 2018

 

Projekty Ministerstva zdravotnictví

Kód    Období   

Nutriční terapie nemocí jater různé etiologie: vliv n-3 mastných kyselin

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 

15-28745A 2015 – 2018

 

Projekty Ministerstva zemědělství 

Kód     Období    

Inovace systému integrované ochrany řepky pro omezení negativních dopadů současné technologie pěstování 

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 

QJ1610217 2016 - 2018 

Komplexní strategie pro efektivní odhalování falšování potravin v řetězci (provo)výroba-spotřebitel

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 

QJ1530272 2015 – 2018

 

Projekty TAČR

Kód     Období     

Charakterizace a selekce C. sativa pomocí velkokapacitních metod

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 

TA04010331 2014 – 2018

Centrum kompetence pro výzkum biorafinací

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. 

TE01020080 2012 – 2018





[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 15573 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15573 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [24367] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => PIGA - Pedagogická interní grantová agentura [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

PIGA 2017 - aktuálně řešené projekty studentů a akademických pracovníků

Číslo projektu

Název projektu 

Řešitel
C1_VSCHT_2017_007  Inovace a zatraktivnění seminářů z předmětu Potravinářské zbožíznalství

doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

C1_VSCHT_2017_024 Inovace Laboratoří analýzy potravin a přírodních produktů – Aplikace pokročilých metod pro zpracování dat v FTIR spektrometrii

prof. Dr. Ing. Jan Poustka 

C1_VSCHT_2017_034 Prodloužení licence programu SPSS Modeler pro výuku statistiky a chemometrie Ing. František Pudil, CSc. 
C1_VSCHT_2017_062 Tvorba studijních a výukových materiálů pro předmět Senzorická analýza

doc. Dr. Ing. Marek Doležal 

C1_VSCHT_2017_065 Chemická bezpečnost potravin v souvislostech: nová koncepce předmětu s akcentem na aktivní roli studentů

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

  

PIGA 2016 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků

Číslo projektu

Název projektu 

Řešitel
C_VSCHT_2016_010  Inovace výuky statistiky a chemometrie  Ing. František Pudil, CSc. 
C_VSCHT_2016_036  Inovace Laboratoří analýzy potravin a přírodních produktů – Charakterizace potravinových komodit pomocí FTIR spektrometrie. 

prof. Dr. Ing. Jan Poustka 

C_VSCHT_2016_038  Příprava studijních opor pro výuku inovovaného předmětu N323013 Dietologie 

doc. Ing. Jan Pánek, CSc. 

C_VSCHT_2016_043  Zvýšení efektivity výuky předmětů Fakulty potravinářské a biochemické technologie s využitím moderních interaktivních pomůcek  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
C_VSCHT_2016_049  Zavedení komunikačního portálu pro chemické reakce v potravinách 

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek 

C_VSCHT_2016_052  Implementace elektronického hodnocení ve výuce Senzorické analýzy 

doc. Dr. Ing. Marek Doležal 

 

PIGA 2015 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků

 Číslo projektu

Název projektu 

 Řešitel

C_VSCHT_2015_056

Rozvoj databáze chemických reakcí v potravinách

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

C_VSCHT_2015_054

Příprava studijních opor pro výuku předmětu N323019 Laboratoř technologie přípravy stravy

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

C_VSCHT_2015_012

Zavedení nové úlohy do Laboratoří analýzy potravin a přírodních produktů: Charakterizace rostlinných olejů pomocí FTIR spektrometrie.

prof. Dr. Ing. Jan Poustka

C_VSCHT_2015_038

Vytvoření e-learningových studijních opor pro předmět Potravinářské zbožíznalství

doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

C_VSCHT_2015_057

Příprava studijních opor výuky chemie potravin pro hostující studenty ze zahraničí

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

 

PIGA 2014 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků

Číslo projektu

Název projektu

Řešitel

C_VŠCHT_2014_039

Inovace laboratoří z obrazové analýzy potravin

Ing. František Pudil, CSc.

C_VŠCHT_2014_048

Metabolomika jako nástroj pro hodnocení biologicky aktivních látek

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

C_VŠCHT_2014_051

Inovace výuky senzorické analýzy

doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská

C_VŠCHT_2014_053

Multimediální příručka chemických reakcí v potravinách

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

C_VŠCHT_2014_034

Příprava studijních opor pro výuku o výživě člověka na základních školách

Ing. Jakub Fišnar

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 24367 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/24367 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/24367 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15576] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Granty tuzemských agentur - ukončené [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Granty tuzemských agentur - ukončené

Řešitel VŠCHT: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Projekty MŠMT

Kód Období
Deepening of cooperation in bioactive compounds research (BIOCOM) 7F16028 2017
Novel analytical strategies for control of contaminants mixtures in food: development of joint platform (CONTAMMIX) 7F16027 2017
Inovativní analytické techniky pro hodnocení bezpečnosti potravin a krmiv 7AMB15AR008 2015 - 2016
Pražské vysokoškolské středisko pro ochranu zdraví, bezpečnost potravin a ochranu životního prostředí  LO1215  2013 - 2016 
Moderní analytické strategie pro metabolomiku léčivých rostlin a produktů z nich vyrobených LD14092 2014 – 2015
Metabolomický fingerprinting a profilování jako nástroj pro autentikaci a detekci falšování šafránu LD12035 2012 – 2015
Charakterizace potravinových surovin v rámci studia vlivu technologického zpracování a trávení potravin na speciaci minerálních látek a biologickou využitelnost LD11077 2011 – 2014
Inovativní strategie efektivní kontroly bezpečného produkčního řetězce potravin LH11059 2011 – 2014
FeedScreen: Inovativní přístupy pro rychlé a komplexní zhodnocení mykotoxinové kontaminace krmiv OC10059 2010 – 2012
Inovativní přístupy pro rychlé a komplexní zhodnocení mykotoxinové kontaminace krmiv OC10059 2010 – 2012
Screening rezistence rostlin k abiotickému stresu pomocí hmotnostní spektrometrie v otevřené atmosféře OC10058 2010 – 2012
Metabolomické profilování: efektivní nástroj pro hodnocení welfare ryb (Cyprinus carpio) OC09063 2009 – 2011
Využití moderních metod hmotnostní spektrometrie při detekci chorob jádrovin OC09062 2009 – 2011
Metody zjišťování exprese fytoestrogenů do mléka dojnic a jejich dynamika při technologickém zpracování 2B08073 2008 – 2011
Volné a vázané formy fusariových mykotoxinů v cereáliích a produktech zpracovatelských technologií, strategie kontroly a možnosti minimalizace 2B08049 2008 – 2011
Strategie zajištění chemické bezpečnosti tepelně zpracovaných výrobků z brambor a cereálií 2B06168 2006 – 2011
Nové metody stanovení chemických a biologických kontaminantů v rámci různých režimů chemických ošetření škůdců v potravinářské výrobě 2B06099 2006 – 2011
Semeno lnu pro zdraví člověka 2B06087 2006 – 2011
Charakterizace a vlastnosti významných produktů Maillardovy reakce OC927 2006 – 2009
Nové analytické strategie pro identifikaci a kvantifikaci xenobiotik v městských odpadních vodách COST OC 107 2006 – 2008
Nové přístupy ke kontrole rizikových látek vznikajících při tepelném zpracování potravin COST OC 927 2006 – 2008
Osud vybraných zdraví prospěšných složek při zpracování potravinových plodin COST OC 926 2006 – 2008
Sekundární metabolity v potravinových plodinách z e ekologického zemědělství COST OC 924 2006 – 2008
Znečištění vod v přírodních porézních médiích různých měřítek. Zhodnocení vlivu povodní na agrární ekosystémy v České republice COST OC 629 2003 – 2006
Minimalizace reziduí pesticidů v potravinách a životním prostředí ME 593 2002 – 2004

Projekty Ministerstva zemědělství

Kód Období
Vyšší nutriční a hygienicko-toxikologická kvalita hlavních druhů polní zeleniny pěstované v inovovaných systémech integrované a ekologické produkce  QJ1210158  2012 - 2016 
Bezpečná a kvalitní zelenina r. Allium se zaměřením na česnek z domácích zdrojů  QJ1210165  2012 - 2016  
Inovace pěstitelských systémů jádrovin se zaměřením na organickou produkci tržní kvality QJ1210209 2012 - 2015
Vývoj a aplikace nových efektivních postupů pro kontrolu kvality produktů zemědělské v řetězci prvovýroba a posouzení bezpečnosti potravin QI101B267 2012 – 2014
Navrhnout nové postupy údržby trvalých travních porostů v LFA minimalizací hygienických rizik spojených s výskytem alergenních mikroorganismů především z rodu Fusarium QI111C016 2011 – 2014
Komplexní strategie pro minimalizaci negativního dopadu infekce toxinogenními houbami rodu Fusarium v obilovinách a odvozených produktech QI111B044 2011 – 2014
Bezpečnost cereálních bioproduktů z pohledu výskytu alternáriových a fusariových mykotoxinů QI111B154 2011 – 2014
Nová strategie hodnocení kvality a autenticity potravinových surovin a produktů živočišného původu v řetězci prvovýroba–spotřebitel QI91B306 2011 – 2013
Stanovení příčin a možností omezení nových rizik spojených s výskytem fuzáriových mykotoxinů a jejich vázané formy v obilovinách QH81060 2008 – 2012
Půdoochranné pěstitelské systémy u brambor se zaměřením na kvalitní ekologickou produkci na orné půdě QH82149 2008 – 2012
Zvýšení účinnosti integrované ochrany jádrovin proti komplexu škodlivých činitelů zaváděním biologických prostředků a podporou biodiverzity agroekosystémů sadů QH92179 2009 – 2011
Minimalizace obsahu reziduí pesticidů v jablkách a meruňkách určených jako surovina pro výrobu dětské výživy QH91228 2009 – 2011
Metody diagnostiky rezistence škůdců řepky olejné a obilovin k zoocidům QH91152 2009 – 2011
Pěstitelské systémy u máku se zaměřením na kvalitu a bezpečnost ekologické a integrované produkce QH92106 2009 – 2011
Inovace systému integrované ochrany polní zeleniny vůči živočišným škůdcům QH81292 2008 – 2011
Podpora zdravého chovu včel a kvalitní produkce s využitím přírodních látek s antimikrobiálním a probiotickým účinkem QH72144 2007 – 2011
Inovace systémů integrované ochrany drobného ovoce proti komplexu škodlivých činitelů se zvláštním zřetelem na produkci jahod určených jako surovina pro dětskou výživu QH71164 2007 – 2011
Výběr producentů vysokého obsahu prekursoru biologicky aktivních látek z kolekce Allium na základě charakterizace souboru a studia struktury a funkce stěžejních genů 1G58084 2005 – 2009
Inovace ochrany jádrovin vůči škůdcům v systému integrované produkce ovoce a v organickém zemědělství 1G58081 2005 – 2009
Produkce kvalitních a bezpečných cereálních produktů s využitím různých strategií ochrany kukuřice a skladovaných produktů 1B53043 2005 – 2008
Integrovaná produkce jablek vedoucí k získání bezpečné suroviny pro dětskou výživu 1G46073 2004 – 2008
Látky s estrogenními účinky v potravních řetězcích, ovlivnění zdraví a užitkovosti hospodářských zvířat a bezpečnosti potravin QF3025 2003 – 2007
Kontaminace pšenice mykotoxiny a rezidui pesticidů v různých pěstitelských systémech a možnosti jejich eliminace QF3121 2003 – 2007
Harmonizace s EU v uplatňování principů farmakovigilace v akvakulturních chovech V ČR QF3029 2003 – 2007

Projekty TAČR

Kód Období
Mikrořasy jako perspektivní zdroje omega-3 nenasycených mastných kyselin a jejich inkorporace do potravního řetězce člověka TA03011027 2013 - 2016
Zvýšení fytoremediační a produkční kapacity energetických rostlin na marginálních a kontaminovaných půdách prostřednictvím endofytních a mykorhizních symbiontů TA03011184 2013 - 2016
TC: Bioracionální nízkoenergetické technologie dezinsekce škůdců v potravinářství jako alternativa k neekologickým termickým a toxickým zásahům TA1020712 2011 – 2014

Projekty GAČR

Kód   Období  

Transformace a speciace selenu v potravním řetězci: vliv diety obohacené selenem

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Oto Mestek, CSc.

13-04580S 2014 - 2016

Dopady znečištění ovzduší na genom novorozenců

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 

13-13458S 2013 – 2016

Projekty ERDF

Kód  Období 
PVAC III  CZ.2.16/3.1.00/24503 2015
 PVAC II CZ.2.16/3.1.00/21537  2014 - 2015
 PVAC I CZ.2.16/3.1.00/22197  2010 - 2011

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 15576 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15576 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15662] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Mezinárodní projekty - aktuální [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Mezinárodní projekty - aktuální

Aktuálně řešené projekty

Název Poskytovatel Kód Období

AUTHENT-NET - Food Authenticity Research Network

EK, H2020

H2020-SFS-2015-1-696371

2016 - 2018

EU-China-Safe - Delivering an Effective, Resilient and Sustainable EU-China Food Safety Partnership

EK, H2020

H2020-SFS-2016-2

No. 727864

2017 - 2021 

FOODINTEGRITY - Ensuring the Integrity of the European food chain

EK, FP7

CL, 613688, FP7-KBBE-2013-7-single-stage

2014 – 2018

FoodSmartphone - Smartphone analyzers for on-site testing of food quality and safety 

EK, H2020 

H2020-MSCA-ITN-2016

No. 720325 
2017 - 2020 

HBM4EU - European Human Biomonitoring Initiative 

EK, H2020  

SC1-PM-05-2016,        H2020-SC1-2016-RTD

No. 733032  

2017 - 2021 

MultiCoop  - Multidisciplinary approach to strengthen cooperation and establish novel platform for comprehensive assessment of food and feed safety

EK, H2020 H2020-TWINN-2015-Twinning 692195 2016 - 2018

NORFRYG - Increased assortment, quality and value of Norwegian frozen vegetables

The Research Council of Norway/Foundation for Research Levy on Agricultural Products (FFL) 256388/E50 2016 - 2019

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 15662 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15662 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15663] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Mezinárodní projekty - ukončené [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [obsah] =>

Mezinárodní projekty - ukončené

Řešitel VŠCHT: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Ukončené projekty

NázevPoskytovatelKódObdobí

Establishing of Institutional Cooperation between UiT The Arctic University of Norway and University of Chemistry and Technology in Prague in education in the field of food quality and biotechnology

www.uct-uit-cooperation.eu

EEA and Norway grants, CZ07 - Bilateral Scholarship Programme NF-CZ07-ICP-3-2642015 2015 - 2016

Occurrence of tropane alkaloids in food 

EFSA BIOCONTAM_2014_GA1  2015 - 2016

AuthenticFood - Fast methods for AUTHENTICation of organic plant based FOODs 

EK, FP7    ERA–NET–CORE ORGANIC II  2010 - 2013 

FOODSEG - Safe Food for Europe – Coordination of research activities and Dissemination of research results of EC funded research on food safety 

EK, FP7   FP7–266061–CSA  2011 - 2014 

NANOLYSE - Nanoparticles in food: Analytical methods for detection and characterisation

EK, FP7  FP7–245162–CP  2011 - 2013 

PROMETHEUS - PROcess contaminants: Mitigation and Elimination Techniques for High food quality and their Evaluation Using Sensors & Simulation

EK, FP7   FP7–265558–CP  2011 - 2014 

QSAFFE - Quality and SAfety of Feeds and Food for Europe

EK, FP7  FP7–265702–CP 2011 - 2014

SUCCIPACK -  Development of active, intelligent and sustainable food PACKaging using PolybutyleneSUCCInate

EK, FP7  FP7–289196–CP  2012 - 2014
PERFOOD – PERFluorinated Organics in Our Diet EK, FP7 FP7-KBBE-2008-2B 2009 – 2012
CONFFIDENCE – Contaminants in Food and Feed, Inexpensive detection for control of exposure EK, FP7 KBBE-2007-2-4-02 2009 – 2012
EMERCON – Identification and quantification of emerging organic contaminants in the Czech aquatic ecosystem and food market supply. With focus on perfluorinated alkylated compounds EEA Grants / NVF A/CZ0046/2/0026 2009 – 2010
TRUEFOOD – Traditional United Europe Food EK, FP6 FOOD CZ-2006-016264 2006 – 2010
TRACE – Tracing the origin of food EK, FP6 FOOD-006942 2003 – 2009
QUALITY LOW INPUT FOOD – Improving quality and safety and reduction of cost in the European organic and "low input" supply chains EK, FP6 FOOD-CT-2003-506358 2003 – 2009
HEATOX – Heat-generated food toxicants – Identification, characterisation and risk minimisation EK, FP6 Food-CT-2003-506820 2003 – 2010
BIOCOP – New Technologies to Screen Multiple Contaminants in Foods EK, FP6 FOOD-CT-2004-06988 2004 – 2010
STAMPS – Standardized passive samplers. Sampling and determination of priority pollutants in surface waters bioavailable fraction. EK, FP5 EVK1-CT-2002-00119 2003 – 2006
FIRE – Brominated flame retardants – integrated risk assessment for endocrine effects. Assessment of contamination levels, analytical techniques EK, FP5 QLK4-CT-2002-00596 2003 – 2007
The presence and risk of nitro-polycyclic aromatic hydrocarbons. INCO – COPERNICUS EK, FP4 IC15 CT98 0339 1999 – 2002
IENICA-MILLENIUM: Interactive European Network For Industrial Crops And Their Applications EK, FP4 QLRT-2000-0011 2000 – 2003
Disseminating the results of EU food research programmes to small and medium sized food industries, health professionals and consumer groups a 24 – country interactive network. Flair Flow 4 EK, FP4 QLK1-CT-2000-00040 2000 – 2003
Biological reference materials for organic contaminants – BROC EK EU-SMT BROC01/05 2002 – 2004
Minimization of pesticide residues in processed products and the environment. Pesticides in baby food Analytical methods and the effect of processing on pesticide residues – minimization of residues, HACCP. NATO SfP SfP-977983 1999 – 2005

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 15663 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15663 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15663 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15664] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2017 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2017

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu - studenti

Členové týmu - zaměstnanci

Využití superkritické fluidní chromatografie (SFC) pro analýzu kanabinoidů v konopných olejích   Ing. František Beneš

Ing. Marie Bícová

Ing. Alena Zachariášová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Vývoj multi-analytické metody pro stanovení vybraných perfluoralkylovaných sloučenin, bromovaných a organofosforových retardérů hoření v prachu vnitřního prostředí A2_FPBT_2017_042 Ing. Tomáš Gramblička

Ing. Kateřina Urbancová

Bc. Miroslava Jeřábková

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Nová instrumentální platforma pro analýzu reziduí pesticidů v konopí A2_FPBT_2017_060 Ing. Veronika Pekárková

Ing. Jana Ondřejková

Bc. Petr Mráz

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D.

Nutriční a hygienická jakost vybraných rybích výrobků na českém trhu A2_FPBT_2017_028 Ing. Barbora Pohořelá

Ing. Andrea Švarcová

Bc. Veronika Hyžíková

Bc. Lucia Kajúchová

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

 

Inovativní přístup k autentikaci čokolád s využitím superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií (SFC-MS)    Ing. Michaela Rektorisová 

Ing. Vít Kosek

Ing. Aleš Krmela

 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

 
Validace nové strategie pro průkaz bio-ovoce  A2_FPBT_2017_049  Ing. Dana Schusterová 

Ing. Eliška Kludská

Ing. Vít Kosek

Ing. Jana Ondřejková

Ing. Veronika Pekárková 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

prof. Ing.

Jana Hajšlová, CSc.

Komplexní zhodnocení dietární expozice organickým kontaminantům a příjmu nutrientů z celodenní stravy člověka A2_FPBT_2017_046  Ing. Andrea Švarcová 

Ing. Barbora Pohořelá

Mgr. Adam Zabloudil

Bc. Radka Tamášová 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 

Vlasy jako markery expozice různým skupinám environmentálních kontaminantů  A2_FPBT_2017_055  Ing. Kateřina Urbancová

Ing. Dana Schusterová

Ing. Tomáš Gramblička

Bc. Radka Tamášová 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 

[poduzel] => stdClass Object ( [18502] => stdClass Object ( [nazev] => VIGA [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] => [iduzel] => 18502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [38741] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2016 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2016

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

Členové týmu -zaměstnanci

Kritické zhodnocení nutričních benefitů tukové složky sladkovodních ryb z českého trhu

A2_FPBT_2016_041

Mgr. Adam Zabloudil

Ing. Jiří Čermák

Ing. Kateřina Matějková 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

doc. Dr. Ing. Marek Doležal 
Autentikace a chemická bezpečnost jednodruhového koření  A2_FPBT_2016_043 Ing. Eliška Kludská 

Ing. Lucie Papajová

Ing. Petra Slavíková

Ing. Kamila Hůrková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

doc. Ing. Milena Stránská, PhD.

Nové postupy pro stanovení retardérů hoření v biotických matricích v rámci biomonitoringu  A2_FPBT_2016_045  Ing. Andrea Švarcová 

Bc. Tomáš Gramblička

Bc. Anna Vincíková

Ing. Kateřina Urbancová 
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 
Studium výskytu reziduí pesticidů v citrusových plodech  A2_FPBT_2016_046  Ing. Jana Zuzánková 

Ing. Michal Stupák

Bc. Zuzana Kubošková 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ing. Marie Suchanová, Ph.D. 
Autentikace bio-hroznů a produktů jejich zpracování  A2_FPBT_2016_048  Ing. Dana Schusterová 

Ing. Jana Zuzánková

Bc. Zuzana Kubošková 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ing. Marie Suchanová, Ph.D. 
Bisfenol A a metabolity ftalátů jako expoziční markery  A2_FPBT_2016_049  Ing. Kateřina Urbancová 

Ing. Dana Schusterová

Bc. Kateřina Báčová 
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 
Aplikace techniky plynové chromatografie jako nástroje hodnocení kvality léčivých rostlin  A2_FPBT_2016_050  Ing. Lucie Papajová 

Ing. Michal Stupák

Bc. Leoš Uttl 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, PhD. 
Srovnání analytických přístupů pro stanovení organických forem selenu v mikroskopických řasách obohacených selenem  A2_FPBT_2016_051  Ing. Monika Jírů 

Ing. Diomid Revenco

Bc. Marie Vomáčková 

doc. Ing. Milena Stránská, PhD.

prof. Dr. Ing. Richard Koplík 
Zastoupení a změny karotenoidů při zpracování a skladování vybraných druhů zeleniny  A2_FPBT_2016_053  Ing. Michaela Škopíková 

Ing. Aleš Krmela

Bc. Alena Orosová 
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová 
Využití techniky iontové mobility pro třírozměrnou analýzu krevní plasmy  A2_FPBT_2016_059  Ing. Vít Kosek 

Bc. Jiří Hricko

Ing. Marie Fenclová 

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Milena Zachariášová, PhD. 
Charakterizace metabolomu konopí setého (Cannabis sativa) pomocí dvou platforem vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie  A2_FPBT_2016_060  Ing. Veronika Pekárková 

Ing. Alena Zachariášová

Ing. Marie Bícová

 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Kritické zhodnocení efektů biologicky aktivních látek v doplňcích stravy na bázi ostropestřce mariánského A2_FPBT_2016_061 Ing. Alena Zachariášová

Bc. Silvie Marková 

Ing. Marie Fenclová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

prof. Ing. Tomáš Ruml, CSc. 
Papaver somniferum L.– tradiční česká plodina: charakterizace metabolomu a profilu opiových alkaloidů A2_FPBT_2016_062 Ing. Marie Bícová

Ing. Michaela Škopíková 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová 

[iduzel] => 38741 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/38741 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/38741 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [26085] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2015 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2015

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

členové týmu -zaměstnanci

Dynamika vzniku oxysterolů během pečení masa

A2_FPBT_2015_013

Ing. Monika Sabolová

Ing. Šárka Šimková

Ing. Barbora Pohořelá

doc. Ing. Jan Pánek, CSc

Zhodnocení vlivu seskviterpenických laktonů na metabolom buněk tkáňových kultur pomocí vysokorozlišovací tandemové hmotnostní spektrometrie

A2_FPBT_2015_024

Ing. Kamila Hůrková

Ing. Marie Fenclová

Bc. Kateřina Zemanová

Bc. Vladimíra Pavlíčková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Ing. Silvie Rimpelová

Hodnocení výskytu estrogenních látek v mléce a mléčných výrobcích

A2_FPBT_2015_028 H

Ing. Andrea Švarcová

Ing. Kamila Hůrková

Bc. Kateřina Urbancová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Optimalizace instrumentálních metod pro sledování změn

skladovaného syrového masa a testování jeho čerstvosti

A2_FPBT_2015_029

Ing. Soňa Vytejčková

Ing. Jana Bihušová

Ing. Lukáš Vápenka

 

prof. Dr. Ing. Poustka

doc. Dr. Ing Věra Schulzová

doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc.

Nutriční hodnocení rostlinných olejů v sušené kojenecké dětské výživě

A2_FPBT_2015_032

Ing. Aleš Krmela

Ing. Beverly Bělková

Ing. Kateřina Matějková

Bc. Helena Čápová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Nové strategie hodnocení autenticity a kvality destilátů pomocí vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie

A2_FPBT_2015_033

Ing. Michal Stupák

Ing. Jana Bihušová

Bc. Vít Kosek

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Kritické zhodnocení nových trendů při ultrastopové analýze reziduí pesticidů metodou plynové chromatografie s hmotnostní detekcí

A2_FPBT_2015_037

Ing. Lucie Papajová

Ing. Michal Stupák

Bc. Dana Schusterová

Bc. Martina Mezlíková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ing. Lucie Drábová, Ph.D.

Kontrola kvality a chemické bezpečnosti bylinných čajů na bázi ostropestřce mariánského

A2_FPBT_2015_045

Ing. Petra Slavíková

Ing. Alena Zachariášová

doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.,

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie s iontovou mobilitou pro kontrolu bezpečnosti potravin a hodnocení vlivu

průmyslové kontaminace životního prostředí na lidský metabolom

A2_FPBT_2015_047

Ing. Marie Fenclová

Bc. Karolina Bazalková

Bc. Vít Kosek

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Tropanové alkaloidy: nově sledované kontaminanty v potravinách a doplňcích stravy

A2_FPBT_2015_051

Ing. Alena Zachariášová

Ing. Petra Slavíková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Konopí seté - komplexní zhodnocení kanabinoidů v konopných natích, semenech a olejích

A2_FPBT_2015_063

Ing. Renata Jandová

Ing. Marie Bícová

Ing. Eliška Humlová

 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

[iduzel] => 26085 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/26085 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/26085 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18506] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2014 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2014

 Název projektu

Kód projektu 

Řešitel 

Další členové týmu -studenti 

Členové týmu -zaměstnanci 

Hodnocení výskytu esterů kyseliny ftalové a dalších organických kontaminantů s hormonální aktivitou v prachu z vnitřního prostředí

A2_FPBT_2014_017

Ing. Michala Slováková

Ing. Darina Lanková

Ing. Michal Stupák

 prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Nové strategie snížení dietárního příjmu esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu

A2_FPBT_2014_020

Ing. Beverly Bělková

Bc. Karolina Bazalková,

Bc. Helena Čápová

Ing. Alexandra Rybinskaya

Ing. Iva Honců

Bc. Lukáš Thomes

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. doc. Dr. Ing. Marek Doležal Ing. Marcela Sluková, Ph.D. prof. Ing. Vladimír Filip, CSc.

Moderní analytické strategie posuzování kvality a autenticity vybraných destilátů

A2_FPBT_2014_032

Ing. Michal Stupák

Ing. Jaromír Hradecký

Bc. Veronika Zajícová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.,

Ing. Irena Kolouchová, Ph.D.

Kritické zhodnocení analytických postupů pro stanovení metabolitů polycyklických aromatických uhlovodíků v biologických matricích

A2_FPBT_2014_038

Ing. Jana Zuzánková

Ing. Darina Lanková

Bc. Kateřina Urbancová

 

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Charakteristika komerčně dostupných potravinových doplňků a kosmetických přípravků na bázi kolagenu

A2_FPBT_2014_059

Ing. Monika Jírů

Ing. Zbyněk Džuman,

Ing. Petra Slavíková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.,

Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Komplexní studium prostupu statinů do buněk nádoru pankreatu in vitro a in vivo a jejich vliv na metabolom

A2_FPBT_2014_061

Ing Marie Fenclová

Ing. Kamila Hůrková,

Bc. Vít Kosek,

Bc. Vladimíra Pavlíčková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., prof. Ing. Tomáš Ruml, CSc.

Ing. Silvie Rimpelová

 

[iduzel] => 18506 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18506 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18506 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18505] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2013 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2013

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

Členové týmu -zaměstnanci

Nové přístupy ke komplexnímu hodnocení lihovin

A2_FPBT_2013_011

Ing. Michal Stupák

 

prof. Ing. Vladimír Kocourek

Moderní strategie hodnocení kvality a bezpečnosti fytofarmak a fytonutraceutik

A2_FPBT_2013_021

Ing. Zbyněk Džuman

Ing. Zdeňka Vepříková, Ing. Marie Fenclová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc, Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Hodnocení dopadu průmyslových požárů na životní prostředí

A2_FPBT_2013_022

Ing. Michala Kočkovská

Ing. Michal Stupák, Ing. Darina Lanková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Jana Pulkrabová,

Metody analýzy produktů hydrolýzy chrupavek se zaměřením na kloubní preparáty

A2_FPBT_2013_039

Ing. Veronika Hloušková

 

prof. Dr. Ing. Jan Poustka

Degradace esterů 3-MCPD za podmínek smažení: možná cesta k dekontaminaci

A2_FPBT_2013_044

Ing. Eliška Čížková

ing. Beverly Bělková, Ing. Jakub Fišnar

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Kritické zhodnocení metabolomického profilování těkavých látek vína pomocí metod hmotnostní spektrometrie

A2_FPBT_2013_056

Ing. Hana Daňhelová

Ing. Jaromír Hradecký, Ing, Vojtěch Hrbek

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D., doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová

Aplikace metabolomiky pro nutriční hodnocení lipidické frakce ryb a mořských plodů

A2_FPBT_2013_057

Ing. Hana Novotná

Ing. Michala Kočkovská, Bc. Jana Bihušová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

[iduzel] => 18505 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18505 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18505 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18503] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2012 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2012

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

Členové týmu -zaměstnanci

Vakuové smažení - perspektivní strategie minimalizace procesních kontaminantů

A2_FPBT_2012_002

Ing. Eliška Moravcová

Ing. Jaromír Hradecký,
Ing. Beverly Bělková

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová
Ing. Lukáš Václavík, Ph.D.

Oxidace doprovodných látek lipidů při přípravě vybraných pokrmů

A2_FPBT_2012_019

Ing. Jakub Fišnar

Ing. Iva Roubíčková,
Ing. Michael Konečný

doc. Ing. Jan Pánek, CSc., 
prof. Ing. Jan Velíšek, DrCs.

doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D

Profilovací metody jako nástroj hodnocení vlivu inovativních technologických procesů

A2_FPBT_2012_048

Ing. Šárka Přinosilová

Ing. Jaromír Hradecký,
Ing. Hana Daňhelová

doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová,
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.,
Ing. Lukáš Václavík, Ph.D.

Strategie eliminace nových mykotoxinů v krmivech, identifikace produktů biotransformace

A2_FPBT_2012_052

Ing. Zbyněk Džuman

Ing. Zdenka Vepříková

Ing. Marta Václavíková, Ph.D.,
Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Využití hmotnostní spektrometrie pro rychlý monitoring biogenních aminů a dalších markerů jakosti masa a ryb

A2_FPBT_2012_053

Ing. Hana Daňhelová

Ing. Eliška Moravcová,
Ing. Beverly Bělková

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.,
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová,
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Forenzní analýza organických halogenovaných uhlovodíků ve vybraných složkách životního prostředí jako zdroje kontaminace potravin

A2_FPBT_2012_054

Ing. Veronika Hloušková

Ing. Darina Lanková,
Ing. Kamila Kalachová

doc. Dr. Ing. Jan Poustka,
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Studium polyfluoroalkylovaných surfaktantů v materiálech přicházejících do styku s potravinami

A2_FPBT_2012_055

Ing. Darina Lanková

Ing. Veronika Hloušková,
Ing. Kamila Kalachová

Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.,
doc. Dr. Ing. Jan Poustka

Stanovení širokého spektra mykotoxinů a pyrolizidinových alkaloidů v potravinových doplňcích

A2_FPBT_2012_056

Ing. Zdenka Vepříková

Ing. Zbyněk Džuman, 
Ing. Veronika Krtková

Ing. Marta Václavíková, Ph.D.,
Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.,
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

[iduzel] => 18503 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18503 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18503 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18501] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2011 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2011

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

Členové týmu -zaměstnanci

Nová integrální strategie pro rychlou analýzu persistentních halogenovaných kontaminantů a polycyklických aromatických uhlovodíků v potravinách

A2_FPBT_2011_044

Ing. Kamila Kalachová

Ing. Darina Lanková

Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Metabolomika: nová strategie pro hodnocení mikrořas jako zdroje biologicky aktivních látek

A2_FPBT_2011_049

Ing. Vojtěch Hrbek

Ing. Jana Zikmundová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Rychlé screeningové testy pro hodnocení oxidační stability tuků / emulzí a účinnosti antioxidantů

A2_FPBT_2011_007

Ing. Iva Roubíčková

 

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Příprava reduktonů a jejich reakce s reaktivními meziprodukty Maillardovy reakce

A2_FPBT_2011_030

Ing. Michal Konečný

 

prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc.

[iduzel] => 18501 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18501 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18501 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [18500] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => VIGA 2010 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

VIGA 2010

Název projektu

Kód projektu

Řešitel

Další členové týmu -studenti

Členové týmu -zaměstnanci

Strategie vývoje a validace analytických postupů pro kontrolu reziduí pesticidů s toxickými degradačními produkty zahrnutými do definice rezidua

A2_FPBT_2010_031

Ing. Jana Urbanová

 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc

Využití nejnovějších trendů v oblasti hmotnostní spektrometrie pro multidetekční analýzu mykotoxinů a jejich metabolitů

A2_FPBT_2010_043

Ing. Alexandra Malachová

 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc

[iduzel] => 18500 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664/18500 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664/18500 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15664 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/15664 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/15664 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
Fax: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi