Ing. Beverly Hradecká (roz. Bělková), Ph.D.
E-mail: beverly.hradecka@vscht.cz
Telefon: +420 220 444 395
VŠCHT Praha – budova B, místnost B162
2011 – dosud |
doktorandské studium v oboru Chemie a analýza potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha Disertační práce: Procesní kontaminanty v tepelně opracovaných potravinách: kritické zhodnocení vlivu různých faktorů |
2009 – 2011 |
absolvent (Ing.) v oboru Kvalita a bezpečnost potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha Diplomová práce: Potravinářské technologie ve vztahu k tvorbě procesních kontaminantů a senzoricky aktivních látek |
07/2012 – dosud | odborný pracovník, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
09/2011 – dosud | analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025) |
Obory zájmu
Sledování vlivu tepelného zpracování (pečení, smažení) na vznik procesních kontaminantů, především akrylamidu, 3-monochlorpropan-1,2-diolu a glycidolu a jejich esterů, v potravinách s vysokým obsahem škrobu (bramborové a cereální produkty) za využití HPLC-MS/MS a U-HPLC-orbitrap HRMS. Sledování kvality oleje během tepelného zpracování potravin z hlediska vzniku oxidačních produktů za využití DART-HRMS.
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Chemie potravin (seminář)
Publikace
Detailní přehled publikací
Beverly Bělková na Scopus
Beverly Bělková na Web of Science