Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV Gramblička

Ing. Tomáš Gramblička, Ph.D.


E-mail: tomas.gramblicka@vscht.cz
Telefon: +420 220 444 312

VŠCHT Praha – budova B, místnost B161a

Vzdělání a tituly
2016 - 2024 doktorské studium (Ph.D.); obor Chemie a analýza potravin; Ústav analýzy potravin a výživy, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma dizertační práce: Nové analytické postupy pro analýzu organických polutantů v oblasti biomonitoringu)
2014 – 2016

magisterské studium (Ing.); obor Kvalita a bezpečnost potravin; Ústav analýzy potravin a výživy, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma diplomové práce: Optimalizace analytických postupů v oblasti biomonitoringu)
2011 - 2014 bakalářské studium (Bc.), obor Chemie a analýza potravin; Ústav chemie a analýzy potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma bakalářské práce: Hodnocení dietární expozice kontaminanty na základě analýzy tukové tkáně)


Odborná praxe
2013 – dosud analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025:2018)
2016 – dosud vědecký pracovník, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha


Obory zájmu
Využití technik plynové (GC) a kapalinové chromatografie (LC) ve spojení s různými typy hmotnostní spektrometrie – tandemová hmotnostní spektrometrie (MS/MS), vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie (HRMS) pro cílovou analýzu různých skupin environmentálních polutantů (polychlorované bifenyly, organochlorové pesticidy, halogenované a organofosfátové zpomalovače hoření, per- a polyfluoralkylované sloučeniny, polycyklické aromatické uhlovodíky) v rámci monitoringu prostředí a biomonitoringu a cílový screening emergentních kontaminantů a jejich metabolitů v biologických vzorcích.

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Chemie potravin (seminář)
Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin

Publikace
Detailní přehled publikací
Researcher ID: AAD-5925-2021
ORCID: 0000-0002-0793-7942

Aktualizováno: 6.6.2024 13:39, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi