Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Tsagkaris

Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.



E-mail: Aristeidis.Tsagkaris@vscht.cz
Telefon: +420 220 444 387

VŠCHT Praha – budova B, místnost B49

Vzdělání a tituly
2017 – 2020 Ph.D. chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha
disertační práce: “Enzymový test pro screening inhibitorů cholinesteráz využívající ´chytrý telefon´”
2015 – 2017 M.Sc. Analytická chemie, National and Kapodistrian University of Athens, Řeckodiplomové práce: “Honey Authenticity: Development and validation of a UPLC-ESI-QToF MS method for the determination of phenolic compounds”
2010 - 2015 M.Sc. Věda a technologie potravin, Agricultural University of Athens, Řecko
diplomové práce: "Rare earth element determination in the blood of Greek population using ICP-MS"


Odborná praxe

11/2021 – dosud

odborný asistent , Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha

09/2020 – 10/2021

vědecký pracovník, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha

01/2017 - 05/2017

analytik zkušební akreditovaná laboratoř (ISO 17025), National and Kapodistrian University of Athens, Řecko

01/2015 - 06/2015

výzkumný pracovník, chemická laboratoř, Agricultural University of Athens, Řecko



Obory zájmu

  • Enzymové testy: různé analytické aplikace včetně testování biologické aktivity a screeningu potravinových kontaminantů
  • Analýza založená na chytrém telefonu
  • Posouzení pravosti potravin pomocí: 
                   -  spektroskopické principy: FTIR (ověření cereálií a medu), UV-VIS (pravost vína)
                   
    -   instrumentální analýza: UPLC-qTOF-MS (pravost medu), ICP-MS (ověření mléčných a masných výrobků)Hodnocení pravosti potravin pomocí principů spektroskopických principů
  • Cílená kvantitativní analýza:
                   -  LC-MS/MS (plastové přísady v půdě, žížalách a potravinových matricích), DART-MS (screening reziduí pesticidů a mykotoxinů v potravinových matricích)
  • Dotace z národních zdrojů: i) SMARTASP-číslo projektu TQ03000738 (1/2024-12/2025), rozpočet projektu: 4,3 mil. Kč Technologická agentura ČR (TA ČR)
  • Účast na projektech financovaných EU: i) PAPILLONS (6/2021-6/2025) grantová smlouva č. 101000210, ii) FoodSmartphone (6/2017-6/2020) grantová smlouva č. 720325
  • Redakční aktivity: i) Spolueditor knižní řady 105. dílu in Comprehensive Analytical Chemistry (CAC) book series of Elsevier. Volume title: Smartphones for chemical analysis: From proof-of-concept to analytical applicationsISBN: 9780443134050

  

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Analýza biologicky aktivních látek (v angličtině)
Analýza potravin a přírodních produktů (seminář, v angličtině)

Publikace
Researcher ID: J-7620-2019
SCOPUS ID: 57188767425
ORCID: 0000-0003-4450-2611
Summary of publications

Aktualizováno: 17.5.2024 11:21, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi