Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.
E-mail: Aristeidis.Tsagkaris@vscht.cz
Telefon: +420 220 444 387
VŠCHT Praha – budova B, místnost B49
2017 – 2020 | Ph.D. chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha |
2015 – 2017 | M.Sc. Analytická chemie, National and Kapodistrian University of Athens, Řecko |
2010 - 2015 | M.Sc. Věda a technologie potravin, Agricultural University of Athens, Řecko |
11/2021 – dosud |
odborný asistent , Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
09/2020 – 10/2021 |
vědecký pracovník, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
01/2017 - 05/2017 |
analytik zkušební akreditovaná laboratoř (ISO 17025), National and Kapodistrian University of Athens, Řecko |
01/2015 - 06/2015 |
výzkumný pracovník, chemická laboratoř, Agricultural University of Athens, Řecko |
Obory zájmu
- Enzymové testy: různé analytické aplikace včetně testování biologické aktivity a screeningu potravinových kontaminantů
- Analýza založená na chytrém telefonu
- Posouzení pravosti potravin pomocí:
- spektroskopické principy: FTIR (ověření cereálií a medu), UV-VIS (pravost vína)
- instrumentální analýza: UPLC-qTOF-MS (pravost medu), ICP-MS (ověření mléčných a masných výrobků)Hodnocení pravosti potravin pomocí principů spektroskopických principů - Cílená kvantitativní analýza:
- LC-MS/MS (plastové přísady v půdě, žížalách a potravinových matricích), DART-MS (screening reziduí pesticidů a mykotoxinů v potravinových matricích) - Dotace z národních zdrojů: i) SMARTASP-číslo projektu TQ03000738 (1/2024-12/2025), rozpočet projektu: 4,3 mil. Kč Technologická agentura ČR (TA ČR)
- Účast na projektech financovaných EU: i) PAPILLONS (6/2021-6/2025) grantová smlouva č. 101000210, ii) FoodSmartphone (6/2017-6/2020) grantová smlouva č. 720325
- Redakční aktivity: i) Spolueditor knižní řady 105. dílu in Comprehensive Analytical Chemistry (CAC) book series of Elsevier. Volume title: Smartphones for chemical analysis: From proof-of-concept to analytical applications, ISBN: 9780443134050
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Analýza biologicky aktivních látek (v angličtině)
Analýza potravin a přírodních produktů (seminář, v angličtině)
Publikace
Researcher ID: J-7620-2019
SCOPUS ID: 57188767425
ORCID: 0000-0003-4450-2611
Summary of publications