Ing. Jakub Tomáško, Ph.D.
E-mail: Jakub.Tomasko@vscht.cz
Telefon: +420 220 445 180
VŠCHT Praha – budova B, místnost B150
2018 – 2024 |
Doktorské studium (Ph.D.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma dizertační práce: Implementace analytických metod pro hodnocení expozice člověka chlorovaným parafínům) |
2016 – 2018 |
Magisterské studium (Ing.), obor Kvalita a bezpečnost potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma diplomové práce: Vývoj nových analytických postupů pro stanovení chlorovaných parafínů v potravinách) |
2013 - 2016 | Bakalářské studium (Bc.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma bakalářské práce: Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)) |
2018 – dosud | Analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025) |
2019 – dosud | Vědecký pracovník, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha |
Obory zájmu
Využití konvenční a komprehenzivní plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií v analýze kontaminantů životního prostředí a potravin; především chlorovaných parafínů (CP) a uhlovodíků minerálních olejů (MOSH/MOAH).
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Laboratoř chromatografie a hmotnostní spektrometrie
Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin
Publikace
Researcher ID: AAB-9049-2021
ORCID: 0000-0002-2738-2913
Detailní přehled publikací