Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV Tomaško

Ing. Jakub Tomáško, Ph.D.



E-mail: Jakub.Tomasko@vscht.cz
Telefon: +420 220 445 180

VŠCHT Praha – budova B, místnost B150

Vzdělání a tituly
2018 – 2024

Doktorské studium (Ph.D.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma dizertační práce: Implementace analytických metod pro hodnocení expozice člověka chlorovaným parafínům)

2016 – 2018

Magisterské studium (Ing.), obor Kvalita a bezpečnost potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma diplomové práce: Vývoj nových analytických postupů pro stanovení chlorovaných parafínů v potravinách)

2013 - 2016 Bakalářské studium (Bc.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma bakalářské práce: Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME))


Odborná praxe
2018 – dosud Analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025)
2019 – dosud Vědecký pracovník, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha


Obory zájmu
Využití konvenční a komprehenzivní plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií v analýze kontaminantů životního prostředí a potravin; především chlorovaných parafínů (CP) a uhlovodíků minerálních olejů (MOSH/MOAH).

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Laboratoř chromatografie a hmotnostní spektrometrie
Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin

Publikace
Researcher ID: AAB-9049-2021
ORCID:  0000-0002-2738-2913
Detailní přehled publikací

Aktualizováno: 7.3.2024 13:12, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi