Ing. Nela Průšová, Ph.D.
E-mail: nela.prusova@vscht.cz
Telefon: +420 220 445 221
VŠCHT Praha – budova B, místnost B102
2018 – 2024 |
Doktorské studium (Ph.D.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma dizertační práce: Volné a modifikované formy mykotoxinů v potravinách, možnosti jejich analýzy a strategie minimalizace) |
2016 – 2018 |
Magisterské studium (Ing.), obor Kvalita a bezpečnost potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma diplomové práce: Hodnocení kvality tukové složky potravinových surovin a produktů jejich zpracování) |
2013 - 2016 | Bakalářské studium (Bc.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma bakalářské práce: Chemická bezpečnost tukové složky smažených výrobků) |
2018 – dosud | Analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025) |
2019 – dosud | Vědecký pracovník, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha |
Obory zájmu
Vývoj, optimalizace a validace metod na bázi kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie pro stanovení mykotoxinů, rostlinných alkaloidů a složek silymarinového komplexu.
Výzkum zaměřený na modifikované mykotoxiny v potravinách (charakterizace struktur a vývoj metod pro jejich izolaci a stanovení).
Sledování osudu mykotoxinů v průběhu potravinářských technologií (sladařství a pivovarství) a výzkum zaměřený na možnosti jejich minimalizace.
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Laboratoř chromatografie a hmotnostní spektrometrie
Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů
Publikace
Researcher ID: AAC-8943-2021
ORCID: 0000-0002-9829-5200
Detailní přehled publikací