Ing. Marie Zlechovcová (roz. Fenclová), Ph.D.
E-mail: Marie.Zlechovcova@vscht.cz
Telefon: +420 220 444 387
VŠCHT Praha – budova B, místnost B49
2012 – 2019 |
Doktorské studium (Ph.D.) Obor Chemie a analýza potravin; Ústav analýzy potravin a výživy, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (disertační práce: Studium biologicky aktivních látek pomocí vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie) |
2009 – 2012 |
Magisterské studium (Ing.) Obor Kvalita a bezpečnost potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (diplomová práce: Stanovení širokého spektra mykotoxinů v rostlinných matricích) 09/2010 – 02/2011 – Erasmus studijní pobyt: studijní program Master in Food Technology, Faculty of Bioscience Engineering, Katholieke Universiteit Leuven, Belgie |
2006 - 2009 |
Bakalářské studium (Bc.) Obor Potraviny a výživa; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (bakalářská práce: Fusariové mykotoxiny ve fermentovaných potravinách) |
01/2020 – dosud | Vědecký pracovník; Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
05/2013 – dosud | Analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025:2018) |
07/2012 - 10/2012 | Erasmus pracovní stáž (vědecko-výzkumná činnost); Center for Analytical Chemistry (CAC), BOKU Department IFA-Tulln, Austria |
Obory zájmu
Využití různých instrumentálních technik kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie pro cílovou analýzu kontaminantů (mykotoxiny, alkaloidy) a přírodních biologicky aktivních látek (fytohormony, silymarin, fytokanabinoidy), a pro metabolomický fingerprinting/profilování.
Publikace
ResearcherID/Publons: ABE-1628-2020
ORCID ID: 0000-0001-9920-6110
Detailní přehled publikací