Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Fenclová
iduzel: 56590
idvazba: 66099
šablona: stranka
čas: 18.4.2021 14:30:38
verze: 4827
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Ing. Marie Fenclová, Ph.D.


E-mail: marie.fenclova@vscht.cz
Telefon: +420 220 444 312

VŠCHT Praha – budova B, místnost B161a

Vzdělání a tituly
2012 – 2019

Doktorské studium (Ph.D.)

Obor Chemie a analýza potravin; Ústav analýzy potravin a výživy, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (disertační práce: Studium biologicky aktivních látek pomocí vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie)

2009 – 2012

Magisterské studium (Ing.)

Obor Kvalita a bezpečnost potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (diplomová práce: Stanovení širokého spektra mykotoxinů v rostlinných matricích)

09/2010 – 02/2011 – Erasmus studijní pobyt: studijní program Master in Food Technology, Faculty of Bioscience Engineering, Katholieke Universiteit Leuven, Belgie

2006 - 2009

Bakalářské studium (Bc.)

Obor Potraviny a výživa; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (bakalářská práce: Fusariové mykotoxiny ve fermentovaných potravinách)



Odborná praxe
01/2020 – dosud Vědecký pracovník; Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
05/2013 – dosud Analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025:2018)
07/2012 - 10/2012 Erasmus pracovní stáž (vědecko-výzkumná činnost); Center for Analytical Chemistry (CAC), BOKU Department IFA-Tulln, Austria


Obory zájmu
Využití různých instrumentálních technik kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie pro cílovou analýzu kontaminantů (mykotoxiny, alkaloidy) a přírodních biologicky aktivních látek (fytohormony, silymarin, fytokanabinoidy), a pro metabolomický fingerprinting/profilování.

Publikace
ResearcherID/Publons: ABE-1628-2020
ORCID ID: 0000-0001-9920-6110
Detailní přehled publikací

Aktualizováno: 19.11.2020 06:48, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi