Ing. Michal Stupák, Ph.D.
E-mail: michal.stupak@vscht.cz
Telefon: +420 220 444 395
VŠCHT Praha – budova B, místnost B162
2012 – 2018 | doktor (Ph.D.) v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha |
2007 – 2012 | absolvent (Ing.) FPBT, VŠCHT Praha |
09/2018 – dosud | odborný asistent, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
09/2012 – 09/2018 | vědecký pracovník, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
10/2012 – dosud | analytik zkušební laboratoře VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025:2018) |
Obory zájmu
Výzkum zaměřený na vývoj a validaci analytických metod využívající plynovou chromatografii ve spojení s různými typy hmotnostních spektrometrů.
Monitoring organických kontaminantů (pesticidy, procesní kontaminanty…) v potravinách, složkách životního prostředí a další typech vzorků. Dále výzkum zaměřený na kvalitu a autenticitu lihovin a také na analýzu těkavých a částečně těkavých látek v různých vzorcích.
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Laboratoř chemické bezpečnosti potravin (M323003)
Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů (N323003)
Laboratoř chromatografie a hmotnostní spektrometrie (M323022)
Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin (M323021)
Analýza biologicky aktivních látek
Publikace
ResearcherID/Publons: ABA-5134-2020
ORCID ID: 0000-0002-6423-2682
Detailní přehled publikací