Ing. Kamila Stehnová (roz. Hůrková), Ph.D.
E-mail: kamila.hurkova@vscht.cz
Telefon: +420 220 445 119
VŠCHT Praha – budova B, místnost B101
2013 – 2020 |
Doktorské studium (Ph.D.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma dizertační práce: Vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie v autenticitě potravin) |
2011 – 2013 |
Magisterské studium (Ing.), obor Kvalita a bezpečnost potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma diplomové práce: Sledování vlivu tepelného ošetření na kvalitu potravin) |
2008 - 2011 | Bakalářské studium (Bc.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma bakalářské práce: Vliv zahušťovadel na vnímání sladké chuti) |
08/2016 – dosud | Analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025:2018) |
09/2013 – dosud | Vědecký pracovník, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha |
Obory zájmu
Výzkum zaměřený především na metabolomický fingerprinting potravin a biologických matric za účelem autentikace, odhalování falšování a charakterizace matric. Vývoj a validace analytických metod využívajících kapalinovou chromatografii (LC) ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií (HRMS).
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Chemie potravin
Laboratoř kontroly potravinářských surovin a výrobků
Laboratorní projekt I
Laboratoř oboru kvalita a bezpečnost potravin
Analýza potravin a přírodních produktů (cvičení)
Publikace
Researcher ID: AAZ-6615-2020
ORCID: 0000-0002-6022-786X
Detailní přehled publikací