Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV Hrbek

Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.



E-mail: vojtech.hrbek@vscht.cz
Telefon: +420 220 445 119

VŠCHT Praha – budova B, místnost B150

Vzdělání a tituly
2009 – 2017 Doktorské studium (Ph.D.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma dizertační práce: Aplikace hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru v analýze potravin)
2007 – 2009 Magisterské studium (Ing.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma diplomové práce: Využití hmotnostní spektrometrie pro posuzování autenticity a původu potravin).
2004 - 2007 Bakalářské studium (Bc.), obor Aplikovaná chemie a materiály; Fakulta chemické technologie, VŠCHT Praha (téma bakalářské práce: Reaktivita analogů disulfidů při oxidačních reakcích elektronově bohatých substrátů).


Odborná praxe
2010 – dosud Vědecký pracovník, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha
09/2010 – dosud Analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025); účast na interních a externích auditech a managementu jakosti.
01/2008 – 08/2010 Pomocná vědecká síla, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha.


Obory zájmu

  • Vývoj, optimalizace a validace analytických metod pro stanovení reziduí zejména polárních pesticidů v potravinách a různých rostlinných materiálech s využitím analytické koncovky realizované kapalinovou chromatografií (LC) ve spojení s tandemovou hmotnostní spektrometrií (MS/MS). Zpracování a interpretace analytických dat. Organizace a realizace řešení národních projektů (NAZV), kooperace se spoluřešitelskými pracovišti, vypracování periodických zpráv.
  • Využití superkritické fluidní chromatografie pro nejrůznější účely například: stanovení kanabinoidů v konopných produktech s vysokým obsahem lipidů, stanovení kontaminantů (pesticidů, mykotoxinů) v matricích s vysokým obsahem lipidů (ořechy, oleje), a další…
  • Studium prekurzorů procesních kontaminantů esterů monochlorpropandiolů, hledání chlorovaných látek, které jsou přítomny v olejích a mohou vést ke vzniku esterů MCPD.
  • Autentikace a falšování potravin, potravinových surovin a doplňků stravy.
  • Zpracování a interpretace analytických dat. Organizace a realizace řešení národních projektů (NAZV), kooperace se spoluřešitelskými pracovišti, vypracování periodických zpráv.

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů
Analýza potravin a přírodních produktů - cvičení
Analýzy potravin a přírodních produktů – přednášky
Izolační a separační metody
Laboratoř analýzy potravin v kontrolní praxi

Publikace
Researcher ID: AAZ-5688-2020
ORCID: 0000-0002-5867-8610
SCOPUS ID: 26538444600
Detailní přehled publikací

Aktualizováno: 12.4.2024 12:43, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi