Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Džuman
iduzel: 23079
idvazba: 28831
šablona: stranka
čas: 18.4.2021 13:21:45
verze: 4827
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.



E-mail: zbynek.dzuman@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 221

VŠCHT Praha – budova B, místnost B157

Vzdělání a tituly
2010 – 2017 Doktorské studium (Ph.D.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma dizertační práce: Integrované generické metody pro simultánní stanovení reziduí pesticidů, mykotoxinů a přírodních toxinů)
2008 – 2010 Magisterské studium (Ing.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma diplomové práce: Aplikace LC-MS techniky v analýze mykotoxinů).
2005 - 2008 Bakalářské studium (Bc.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma bakalářské práce: Fusariové mykotoxiny v cereáliích: možnosti detekce a identifikace).


Odborná praxe
09/2017 – dosud Odborný asistent II, VŠCHT Praha
09/2010 – dosud Analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025); účast na interních a externích auditech a managementu jakosti.
01/2008 – 08/2010 Pomocná vědecká síla, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha.


Obory zájmu
Vývoj, optimalizace a validace analytických metod pro stanovení širokého spektra kontaminantů potravin, krmiv a jejich surovin se zaměřením na mykotoxiny, pyrrolizidinové alkaloidy a rezidua pesticidů založených na chromatografické separaci realizované s využitím (ultra-účinné) kapalinové chromatografie a hmotnostně-spektrometrické detekce včetně zpracování a interpretace analytických dat.

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Laboratoř chemické bezpečnosti potravin (M323003)
Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů (N323003)
Laboratoř chromatografie a hmotnostní spektrometrie (M323022)
Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin (M323021)

Publikace
ResearcherID/Publons: AAZ-5853-2020
ORCID ID: 0000-0003-4809-5670
Detailní přehled publikací

Aktualizováno: 7.10.2020 08:21, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi