Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Pulkrabová

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

 Vedoucí ústavu

E-mail: jana.pulkrabova@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 272
 
VŠCHT Praha – budova B, místnost B177

Vzdělání a tituly
2020 jmenování profesorem v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha
2013 docent, habilitace v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha; Název habilitační práce: Advanced Multi-Analyte Strategies in Food Safety Control
2003 – 2008 doktor (Ph.D.) v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha,
1998 – 2003 absolvent (Ing.) FPBT, VŠCHT Praha


Odborná praxe
09/2017 - dosud vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
09/2020 - dosud

profesor, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha

04/2013 – 08/2020 docent, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha, spoluřešitel národních a evropských výzkumných projektů
09/2012 – 08/2017 tajemník Ústavu analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
08/2011 – 03/2013 odborný asistent, Ústav chemie a analýzy potravin (Ústav analýzy potravin a výživy), VŠCHT Praha
07/2006 – 07/2011 vědecký pracovník, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha
09/2003 – dosud analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025:2018)

Obory zájmu
Výzkum zaměřený na sledování různých skupin organických kontaminantů (rezidua pesticidů, bromované retardéry hoření, polychlorované bifenyly, chlorované parafíny, perfluoralkylované sloučeniny, ftaláty, polycyklické aromatické uhlovodíky včetně jejich metabolitů) v potravinách, doplňcích stravy, složkách životního prostředí včetně biomonitoringu. Vývoj a validace analytických metod využívajících plynovou nebo kapalinovou chromatografii ve spojení s hmotnostně spektrometrickou detekcí.

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Zdravotní nezávadnost potravin
Analýza potravin a přírodních produktů
Chemická bezpečnost potravin
Laboratoř chemické bezpečnosti potravin
Toxikologie potravin
Plynová chromatografie v analýze potravin a přírodních produktů
Moderní trendy v izolačních a separačních metodách
Chemical Food Safety
Isolation and Separation Methods
Gas Chromatography in Analysis of Foods and Natural Products
Recent trends in isolation and separation methods

Publikace
Researcher ID: C-7704-2018
ORCID: 0000-0003-1965-4672
Detailní přehled publikací

Aktualizováno: 15.11.2023 11:19, Autor: uapv

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi