prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Vedoucí ústavu
E-mail: jana.pulkrabova@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 272
VŠCHT Praha – budova B, místnost B177
2020 | jmenování profesorem v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha |
2013 | docent, habilitace v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha; Název habilitační práce: Advanced Multi-Analyte Strategies in Food Safety Control |
2003 – 2008 | doktor (Ph.D.) v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha, |
1998 – 2003 | absolvent (Ing.) FPBT, VŠCHT Praha |
09/2017 - dosud | vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
09/2020 - dosud |
profesor, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
04/2013 – 08/2020 | docent, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha, spoluřešitel národních a evropských výzkumných projektů |
09/2012 – 08/2017 | tajemník Ústavu analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
08/2011 – 03/2013 | odborný asistent, Ústav chemie a analýzy potravin (Ústav analýzy potravin a výživy), VŠCHT Praha |
07/2006 – 07/2011 | vědecký pracovník, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha |
09/2003 – dosud | analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025:2018) |
Obory zájmu
Výzkum zaměřený na sledování různých skupin organických kontaminantů (rezidua pesticidů, bromované retardéry hoření, polychlorované bifenyly, chlorované parafíny, perfluoralkylované sloučeniny, ftaláty, polycyklické aromatické uhlovodíky včetně jejich metabolitů) v potravinách, doplňcích stravy, složkách životního prostředí včetně biomonitoringu. Vývoj a validace analytických metod využívajících plynovou nebo kapalinovou chromatografii ve spojení s hmotnostně spektrometrickou detekcí.
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Zdravotní nezávadnost potravin
Analýza potravin a přírodních produktů
Chemická bezpečnost potravin
Laboratoř chemické bezpečnosti potravin
Toxikologie potravin
Plynová chromatografie v analýze potravin a přírodních produktů
Moderní trendy v izolačních a separačních metodách
Chemical Food Safety
Isolation and Separation Methods
Gas Chromatography in Analysis of Foods and Natural Products
Recent trends in isolation and separation methods
Publikace
Researcher ID: C-7704-2018
ORCID: 0000-0003-1965-4672
Detailní přehled publikací