prof. Dr. Ing. Jan Poustka
E-mail: jan.poustka@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 218
Web: web.vscht.cz/poustkaj
VŠCHT Praha – budova B, místnost B138
2012 | jmenování profesorem v oboru chemie a analýza potravin, FPBT, VŠCHT Praha |
2006 | docent, habilitace v oboru chemie a analýza potravin, FPBT, VŠCHT Praha |
1996 | doktor (Dr.), v oboru chemie a analýza potravin, FPBT, VŠCHT Praha |
1989 | inženýr, obory: chemie a analýza potravin, konzervace potravin a technologie masa, FPBT, VŠCHT Praha |
1993 – dosud | Ústav analýzy potravin a výživy, FPBT, VŠCHT Praha (nyní profesor, spoluřešitel pedagogických a výzkumných projektů národních a evropských) |
1989 – 1993 | interní aspirantura a doktorské postgraduální studium: Ústav analýzy potravin a výživy, FPBT, VŠCHT Praha |
Obory zájmu
Chemická analýza potravin, krmiv, biologických materiálů a složek životního prostředí, vliv technologií (včetně obalů) na kvalitu potravin, separační metody v organické analýze; vývoj a validace analytických metod; instrumentální metody - chromatografické separace, hmotnostní spektrometrie, infračervená spektrometrie.
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Analytické metody ve forenzní analýze
Analýza potravin a přírodních produktů
Analýza potravin v kontrolní praxi
Izolační a separační metody
Isolation and Separation Methods
Speciální analýza potravin
Special Food Analysis
Publikace
Detailní přehled publikací
Scopus ID
ORCID ID
Researcher ID