Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Poustka

prof. Dr. Ing. Jan Poustka



E-mail: jan.poustka@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 218
Web: web.vscht.cz/poustkaj

VŠCHT Praha – budova B, místnost B138

Vzdělání a tituly
 2012 jmenování profesorem v oboru chemie a analýza potravin, FPBT, VŠCHT Praha
2006 docent, habilitace v oboru chemie a analýza potravin, FPBT, VŠCHT Praha
1996 doktor (Dr.), v oboru chemie a analýza potravin, FPBT, VŠCHT Praha
1989 inženýr, obory: chemie a analýza potravin, konzervace potravin a technologie masa, FPBT, VŠCHT Praha


Odborná praxe
1993 – dosud Ústav analýzy potravin a výživy, FPBT, VŠCHT Praha (nyní profesor, spoluřešitel pedagogických a výzkumných projektů národních a evropských)
1989 – 1993 interní aspirantura a doktorské postgraduální studium: Ústav analýzy potravin a výživy, FPBT, VŠCHT Praha

Obory zájmu
Chemická analýza potravin, krmiv, biologických materiálů a složek životního prostředí, vliv technologií (včetně obalů) na kvalitu potravin, separační metody v organické analýze; vývoj a validace analytických metod; instrumentální metody - chromatografické separace, hmotnostní spektrometrie, infračervená spektrometrie.

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Analytické metody ve forenzní analýze
Analýza potravin a přírodních produktů
Analýza potravin v kontrolní praxi
Izolační a separační metody
Isolation and Separation Methods 
Speciální analýza potravin
Special Food Analysis

Publikace
Detailní přehled publikací
Scopus ID
ORCID ID
Researcher ID

Aktualizováno: 12.4.2024 11:56, Autor: uapv

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi