prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
E-mail: jana.hajslova@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 185; +420 224 314 096;
Mobil: +420 602 833 424
Web: Wikipedie
VŠCHT Praha – budova B, místnost B137
1997 | profesor v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT |
1990 | docent, habilitace v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT |
1979 | kandidát technických věd v oboru Chemie a technologie poživatin, VŠCHT (dizertační práce: Senzoricky aktivní látky bílkovinných hydrolyzátů), FPBT |
1975 | inženýr, obor Technologie mléka a tuků, VŠCHT Praha, FPBT |
2010 – 2017 | vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy (dříve Ústavu chemie a analýzy potravy), VŠCHT Praha, řešitelka a spoluřešitelka národních a evropských výzkumných projektů |
2003 – dosud | vedoucí akreditované Metrologické a zkušební laboratoře, VŠCHT Praha |
1994 | studijní pobyt na Institute of Food Research, Norwich, Velká Británie |
1994 | studijní pobyt ve Food and Drug Administration, Center for Food Safety and Applied Nutrition, New York, USA |
1991, 1992 | studijní pobyt v National Food Administration, Uppsala, Švédsko |
1990 – 2010 | tajemník ústavu chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha |
1986 – 1987 | studijní pobyt na Free University of Amsterdam, Nizozemí |
1979 – 1989 | odborný asistent na Katedře chemie a zkoušení potravin, VŠCHT Praha |
1975 – 1978 | řádná aspirantura na Katedře chemie a zkoušení potravin, VŠCHT Praha |
Ocenění
2017 - Medaile Emila Votočka - udělena VŠCHT Praha za excelentní vědecké výsledky v oblasti chemie a analýzy potravin
2016 - Stříbrná pamětní medaile Senátu
2016 - Harvey W. Wiley Award - ocenění uděleno International Association of Official Analytical Chemists (AOAC Int.) za výjimečný přínos v oblasti analytických metod
2013 - ocenění uděleno International Association of Official Analytical Chemists (AOAC Int.) za výzkum a zavedení rychlých a účinných metod pro analýzu polycyklických aromatických uhlovodíků v rybích a mořských potravinách
2006 - ocenění udělené ministrem školství za vynikající vědecké výsledky při implementaci nových analytických strategií v oblasti kontroly chemické bezpečnosti potravin
2005 - ocenění udělené rektorem VŠCHT Praha za vynikající výsledky výzkumu v oblasti chemie a analýzy potravin
Obory zájmu
bude doplněno
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Analytické metody ve forenzní analýze
Analýza potravin a přírodních produktů
Chemická bezpečnost potravin
Plynová chromatografie v analýze potravin a přírodních produktů
Toxikologie potravin
Publikace
Scopus Author ID: 7003413119
ORCID ID
Researcher ID
Detailní přehled publikací