doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Hospodář ústavu
E-mail: marek.dolezal@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 179
Fax: +420 220 443 180
Web: web.vscht.cz/dolezala
VŠCHT Praha – budova B, místnost B311A
2010 | docent, habilitace v oboru chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha |
1998 | doktor technických věd v oboru chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha |
1989 | absolvent Fakulty potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha |
2010 – dosud | docent, VŠCHT Praha, Ústav analýzy potravin a výživy |
1998 – 2010 | odborný asistent, VŠCHT Praha, Ústav chemie a analýzy potravin |
1995 – 1998 | asistent, VŠCHT Praha, Ústav chemie a analýzy potravin |
1990 – 1995 | odborný pracovník, VŠCHT Praha, Ústav chemie a analýzy potravin |
Obory zájmu
Chemie potravin, chemická analýza potravin, krmiv a biologických materiálů – specializace na lipidy, reakční mechanismy v chemii potravin – specializace na procesní kontaminanty 3-MCPD a estery 3-MCPD, senzorická analýza.
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Chemie potravin
Laboratoř reakčních mechanismů v chemii potravin
Food Chemistry
Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin
Laboratoř kontroly potravinářských surovin a výrobků
Publikace
Detailní přehled publikací
Scopus ID
ORCID ID
Researcher ID