doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
E-mail: karel.cejpek@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 178
VŠCHT Praha – budova B, místnost B312
2011 | docent, habilitace v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha |
1998 | doktor technických věd v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha |
1990 | inženýr, obory Kvasná chemie a bioinženýrství a Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha |
2011 – dosud | docent na Ústavu analýzy potravin a výživy |
1998 – 2011 | odborný asistent na Ústavu chemie a analýzy potravin |
1995 – 1998 | asistent na Ústavu chemie a analýzy potravin |
1994 | studijní pobyt na University of Reading (UK) |
1991 – 1994 | postgraduální studium na Ústavu chemie a analýzy potravin |
Obory zájmu
Chemie potravin; Maillardova reakce, Streckerova degradace a ostatní reakce neenzymového hnědnutí v potravinách, potravinářských surovinách, krmivech a biologických materiálech; glykace (vznik AGEs) a další modifikace bílkovin; reakční mechanismy; biologicky aktivní látky potravin a rostlin z čeledí brukvovité a česnekovité; látky s redukčním potenciálem (antioxidanty); chromatografické metody v organické analýze.
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Chemie potravin
Chemie potravinových surovin a výrobků
Reakční mechanismy v chemii potravin
Laboratoř reakčních mechanismů v chemii potravin
Food Chemistry
Reaction Mechanisms in Food Chemistry
Publikace
Detailní přehled publikací
Scopus ID
ORCID ID
Researcher ID