doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Knihovník
E-mail: jan.panek@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 357
Fax: +420 220 443 180
Web: web.vscht.cz/panekj
VŠCHT Praha – budova B, místnost X22
2001 | docent, habilitace v oboru chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha |
1985 | kandidát technických věd (CSc.) v oboru chemie a technologie poživatin, VŠCHT Praha, |
1979 | absolvent Fakulty potravinářské a biochemické technologie, specializace Kvasná chemie a bioinženýrství, VŠCHT Praha, |
1982 – dosud | Ústav analýzy potravin a výživy (dříve Ústav chemie a analýzy potravin) nyní docent Ústavu analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha, řešitel a spoluřešitel několika rozvojových projektů |
Obory zájmu
Chemie a analýza tuků a lipidů; chemická analýza potravin a biologických materiálů; chromatografické metody v analýze potravin; vývoj a validace analytických metod; hodnocení nutriční jakosti potravin; výživa člověka a dietetika; doplňky stravy a nutraceutika; semináře Bezpečná výživa.
Pedagogická činnost – výuka předmětů
Výživa a výživová politika
Nutraceutika a funkční potraviny
Publikace
Detailní přehled publikací
Scopus ID