PIGA 2024 - aktuálně řešené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_PIGA_2024_027 | Tvorba interaktivních multimediálních prvků pro výuku předmětu Reakční mechanismy v chemii potravin | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C1_PIGA_2024_038 | Inovace předmětu Statistické zpracování dat | Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
C1_PIGA_2024_056 | Inovace předmětu Potravinářské zbožíznalství | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
C1_PIGA_2024_044 | Inovace předmětů zaměřených na zpracování a interpretaci chromatografických a hmotnostně-spektrometrických dat | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
C1_PIGA_2024_046 | Inovace formátu výuky předmětu Toxikologie potravin | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
C1_PIGA_2024_021 | Inovace předmětu Analýza biologicky aktivních látek | doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
PIGA 2023 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2023_013 | Inovace laboratoří instrumentálních metod v analýze potravin | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
C1_VSCHT_2023_019 | Inovace předmětu Analytické metody ve forenzní analýze | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2023_033 | Zavedení nových předmětů pro studijní specializaci Chemie a fyziologie výživy | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
C1_VSCHT_2023_037 | Nový koncept laboratorní výuky zaměřené na analýzu potravin v kontrolní praxi formou projektové výuky studentů | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
C1_VSCHT_2023_046 | Vytvoření databáze chemických reakcí v potravinách na portálu e-learning.vscht.cz | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
PIGA 2022 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2022_016 | Chemická bezpečnost potravin: inovace projektové výuky v rámci seminářů | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
C1_VSCHT_2022_025 | Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů: příprava ukázkových videí | Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
C1_VSCHT_2022_053 | Inovace cvičení v předmětu Senzorická analýza vytvořením databáze hodnocení potravinových komodit | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
C1_VSCHT_2022_054 | Inovace předmětu Chemometrie | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
C1_VSCHT_2022_024 | Inovace předmětu Analýza potravin v kontrolní praxi | prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
C1_VSCHT_2022_052 | Inovace výuky a studijních opor předmětu Laboratoř reakčních mechanismů v chemii potravin | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
PIGA 2021 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2021_021 | Inovace vybraných předmětů v anglickém magisterském studijním programu na Ústavu analýzy potravin a výživy | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2021_036 | Inovace vybraných předmětů bakalářských studijních programů vyučovaných na Ústavu analýzy potravin a výživy | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
PIGA 2020 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2020_046 | Skripta: Tvorba studijních materiálů pro cvičení předmětu Chemie potravin | Ing. Beverly Bělková, Ph.D. |
C1_VSCHT_2020_040 | Inovace a rozšíření studijních opor předmětu Chemie potravinových surovin a výrobků | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C1_VSCHT_2020_056 | Skripta: Inovace předmětu Statistické zpracování dat | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
C1_VSCHT_2020_062 | Inovace přednášek pro předmět Analýza biologicky aktivních látek | Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
C1_VSCHT_2020_059 | Inovace studijních opor pro výuku předmětu Výživa a výživová politika | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
C1_VSCHT_2020_045 | Nové zaměření předmětu Senzorická analýza | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
C1_VSCHT_2020_011 | Skripta: Studijní materiály předmětu Special Food Analysis | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2020_036 | Inovace Laboratoří kontroly potravinářských surovin a výrobků | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
PIGA 2019 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2019_055 | Inovace a rozšíření studijních opor předmětu Reakční mechanismy v chemii potravin | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C1_VSCHT_2019_062 | Tvorba 2. dílu studijních materiálů pro předmět Chemie potravin | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
C1_VSCHT_2019_025 | Inovace předmětu Speciální analýza potravin | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2019_026 | Inovace cvičení v předmětu Senzorická analýza vytvořením databáze chuťových a vonných látek | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
C1_VSCHT_2019_064 | Jazyková podpora výuky předmětu Food, Nutrition and Health | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
PIGA 2018 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2018_034 | Tvorba studijních materiálů pro předmět Chemie potravin | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
C1_VSCHT_2018_060 | Inovace a rozšíření komunikačního portálu pro chemické reakce v potravinách | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C1_VSCHT_2018_011 | Inovace předmětu Izolační a separační metody | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2018_047 | Inovace úloh předmětu „Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin“ v souladu se současnými trendy | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
C1_VSCHT_2018_013 | Inovace systému výuky předmětu Laboratoř analýzy potravin v kontrolní praxi | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
C1_VSCHT_2018_022 | Inovace laboratoří instrumentálních metod v analýze potravin | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
C1_VSCHT_2018_033 | Jazyková podpora výuky Senzorické analýzy a hostujících studentů ze zahraničí | doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
C1_VSCHT_2018_069 | Nový koncept interaktivních seminářů předmětu Analýza potravin a přírodních produktů | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
C1_VSCHT_2018_055 | Příprava studijních opor pro výuku inovovaného předmětu Fyziologie a pathofyziologie lidské výživy | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
PIGA 2017 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu |
Název projektu |
Řešitel |
C1_VSCHT_2017_007 | Inovace a zatraktivnění seminářů z předmětu Potravinářské zbožíznalství |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
C1_VSCHT_2017_024 | Inovace Laboratoří analýzy potravin a přírodních produktů – Aplikace pokročilých metod pro zpracování dat v FTIR spektrometrii |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2017_034 | Prodloužení licence programu SPSS Modeler pro výuku statistiky a chemometrie | Ing. František Pudil, CSc. |
C1_VSCHT_2017_062 | Tvorba studijních a výukových materiálů pro předmět Senzorická analýza |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
C1_VSCHT_2017_065 | Chemická bezpečnost potravin v souvislostech: nová koncepce předmětu s akcentem na aktivní roli studentů |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
PIGA 2016 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu |
Název projektu |
Řešitel |
C_VSCHT_2016_010 | Inovace výuky statistiky a chemometrie | Ing. František Pudil, CSc. |
C_VSCHT_2016_036 | Inovace Laboratoří analýzy potravin a přírodních produktů – Charakterizace potravinových komodit pomocí FTIR spektrometrie. |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C_VSCHT_2016_038 | Příprava studijních opor pro výuku inovovaného předmětu N323013 Dietologie |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
C_VSCHT_2016_043 | Zvýšení efektivity výuky předmětů Fakulty potravinářské a biochemické technologie s využitím moderních interaktivních pomůcek | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
C_VSCHT_2016_049 | Zavedení komunikačního portálu pro chemické reakce v potravinách |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C_VSCHT_2016_052 | Implementace elektronického hodnocení ve výuce Senzorické analýzy |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
PIGA 2015 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu |
Název projektu |
Řešitel |
C_VSCHT_2015_056 |
Rozvoj databáze chemických reakcí v potravinách |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C_VSCHT_2015_054 |
Příprava studijních opor pro výuku předmětu N323019 Laboratoř technologie přípravy stravy |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
C_VSCHT_2015_012 |
Zavedení nové úlohy do Laboratoří analýzy potravin a přírodních produktů: Charakterizace rostlinných olejů pomocí FTIR spektrometrie. |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C_VSCHT_2015_038 |
Vytvoření e-learningových studijních opor pro předmět Potravinářské zbožíznalství |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
C_VSCHT_2015_057 |
Příprava studijních opor výuky chemie potravin pro hostující studenty ze zahraničí |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
PIGA 2014 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu |
Název projektu |
Řešitel |
C_VŠCHT_2014_039 |
Inovace laboratoří z obrazové analýzy potravin |
Ing. František Pudil, CSc. |
C_VŠCHT_2014_048 |
Metabolomika jako nástroj pro hodnocení biologicky aktivních látek |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
C_VŠCHT_2014_051 |
Inovace výuky senzorické analýzy |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
C_VŠCHT_2014_053 |
Multimediální příručka chemických reakcí v potravinách |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C_VŠCHT_2014_034 |
Příprava studijních opor pro výuku o výživě člověka na základních školách |
Ing. Jakub Fišnar |