Seznam certifikovaných metodik, které jsou jako výsledek projektu zdarma ke stažení.
NAZV - certifikované metodiky
2016
- Schusterová D., Suchanová M., Tomaniová M., Kocourek V., Hajšlová J.: „Cílová analýza pesticidních látek a jejich metabolitů v rostlinných materiálech z ekologické produkce.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2016 (ISBN 978-80-7080-980-8)
- Jírů M., Džuman Z., Stránská M., Hajšlová J.: „Metodika hmotnostně-spektrometrického screeningu nedeklarovaných syntetických inhibitorů fosfodiesterázy typu 5 (PDE-5) a jejich analogů v herbálních doplňcích stravy“. Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2016 (ISBN 978-80-7080-981-5)
2017
- Hůrková K., Stránská M., Kocourek V., Hajšlová J.: „Metodika necílové hmotnostně spektrometrické analýzy (fingerprinting) a metabolického profilování pro odhalení jednotlivých druhů a poddruhů ovoce v ovocných výrobcích“. Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2017 (ISBN 978-80-7592-009-6)
- Uttl L., Hůrková K., Kocourek V., Hajšlová J.: „Metodika necílové hmotnostně spektrometrické analýzy (fingerprintingu) a metabolického profilování pro posouzení autenticity vína.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2017 (ISBN 978-80-7592-011-9).
- Hrbek V., Navrátilová K., Kocourek V., Hajšlová J.: „Ověření geografického původu zeleného čaje pomocí metabolomického fingerprintingu metodou kapalinové chromatografie s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2017 (ISBN 978-80-7592-006-5)
- Kosek V., Kocourek V., Hajšlová J.: „Metoda metabolického fingerprintingu pro autentikaci biologického původu masa.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2017 (ISBN 978-80-7592-010-2)
2018
- Hajšlová J., Jírů M., Kocourek V., Stránská M.: „Metodika pro určení obsahu čisté svalové bílkoviny v masných výrobcích.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2018 (ISBN 978-80-7592-037-9).
- Suchanová M., Schusterová D., Kocourek V., Hajšlová J.: „Metody hodnocení výskytu reziduí pesticidů v pylu a v medu.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2018 (ISBN 978-80-7592-031-7).
- Jírů M., Kocourek V., Hajšlová J.: „Stanovení profilu alkaloidů charakteristických pro různé odrůdy máku setého.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2018 (ISBN 978-80-7592-036-2).
- Jírů M., Kocourek V., Hajšlová J.: „Metodika pro charakterizaci semen máku setého pomocí metabolomických fingerprintů / profilů.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2018 (ISBN 978-80-7592-035-5).
TAČR - certifikované metodiky
2019
- Jonatova P., Dzuman Z., Stranska M., Hajslova J.: "Multi-detekční metoda pro analýzu toxických pyrrolizidinových alkaloidů a jejich N-oxidů v potravinách." Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2019 (ISBN 978-80-7592-063-8).
2020
- Krmela A., Kharoshka A., Schulzová V., Stránská M., Hajšlová J.: "Metoda pro stanovení sladidel a konzervantů v nápojích a potravinách." Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2020 (ISBN 978-80-7592-080-5)
- Beneš F., Stránská M., Fenclová M., Benešová M., Bínová Z., Peukertová P., Hajšlová J.: "Analytická strategie vhodná pro autentikaci a kontrolu bezpečnosti potravin a doplňků stravy na bázi Cannabis sativa L." Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2020 (ISBN 978-80-7592-079-9)
- Jonátová P., Džuman Z., Stránská M., Hajšlová J.: "Multi-detekční metoda pro analýzu toxických pyrrolizidinových alkaloidů a jejich N-oxidů v potravinách". Certifikovaná metodiky, VŠCHT Praha, Praha 2020 (ISBN 978-80-7592-063-8)