Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Věda a výzkum → Certifikované metodiky a ověřené technologie

Certifikované metodiky a ověřené technologie

Seznam certifikovaných metodik a ověřených technologií, které jsou jako výsledek projektu zdarma ke stažení.

NAZV certifikované metodiky                               TAČR certifikované metodiky                                 TAČR ověřené technologie

NAZV - certifikované metodiky

2016

  1. Schusterová D., Suchanová M., Tomaniová M., Kocourek V., Hajšlová J.: „Cílová analýza pesticidních látek a jejich metabolitů v rostlinných materiálech z ekologické produkce.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2016 (ISBN 978-80-7080-980-8)
  2. Jírů M., Džuman Z., Stránská M., Hajšlová J.: „Metodika hmotnostně-spektrometrického screeningu nedeklarovaných syntetických inhibitorů fosfodiesterázy typu 5 (PDE-5) a jejich analogů v herbálních doplňcích stravy“. Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2016 (ISBN 978-80-7080-981-5)

2017

  1. Hůrková K., Stránská M., Kocourek V., Hajšlová J.: „Metodika necílové hmotnostně spektrometrické analýzy (fingerprinting) a metabolického profilování pro odhalení jednotlivých druhů a poddruhů ovoce v ovocných výrobcích“. Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2017 (ISBN 978-80-7592-009-6)
  2. Uttl L., Hůrková K., Kocourek V., Hajšlová J.: „Metodika necílové hmotnostně spektrometrické analýzy (fingerprintingu) a metabolického profilování pro posouzení autenticity vína.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2017 (ISBN 978-80-7592-011-9).
  3. Hrbek V., Navrátilová K., Kocourek V., Hajšlová J.: „Ověření geografického původu zeleného čaje pomocí metabolomického fingerprintingu metodou kapalinové chromatografie s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2017 (ISBN 978-80-7592-006-5)
  4. Kosek V., Kocourek V., Hajšlová J.: „Metoda metabolického fingerprintingu pro autentikaci biologického původu masa.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2017 (ISBN 978-80-7592-010-2)

2018

  1. Hajšlová J., Jírů M., Kocourek V., Stránská M.: „Metodika pro určení obsahu čisté svalové bílkoviny v masných výrobcích.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2018 (ISBN 978-80-7592-037-9).
  2. Suchanová M., Schusterová D., Kocourek V., Hajšlová J.: „Metody hodnocení výskytu reziduí pesticidů v pylu a v medu.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2018 (ISBN 978-80-7592-031-7).
  3. Jírů M., Kocourek V., Hajšlová J.: „Stanovení profilu alkaloidů charakteristických pro různé odrůdy máku setého.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2018 (ISBN 978-80-7592-036-2).
  4. Jírů M., Kocourek V., Hajšlová J.: „Metodika pro charakterizaci semen máku setého pomocí metabolomických fingerprintů / profilů.“ Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2018 (ISBN 978-80-7592-035-5).

2023

  1. Bechyňská K., Rektorisová M., Vacková P., Kocourek V., Hajšlová J.: "Metody metabolomického profilování a stanovení analytických markerů autenticity jablek". Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2023 (ISBN 978-80-7592-230-4).
  2. Horská, T., Kocourek, F., Stará, J., Hajšlová, J., Kocourek, V., Schusterová, D., Uttl, L.: "Efektivní ochrana proti škůdcům brukvovité zeleniny v systému integrované produkce zeleniny při omezení rizik výskytu reziduí pesticidů v produktech". Certifikovaná metodika, Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Praha 2023 (ISBN 978-80-7427-412-1).
  3. Jursík M., Kolářová M., Horská T., Kočárek M., Hajšlová J., Kocourek V., Kučera J., Schusterová D., Uttl L.: "Efektivní ochrana proti plevelům v systému integrované produkce zeleniny při omezení rizik výskytu reziduí herbicidů ve sklizených produktech". Certifikovaná metodika, Česká zemědělská univerzita v Praze, Praha 2023 (ISBN 978-80-213-3322-2)
     

TAČR - certifikované metodiky

2019

  1. Jonatova P., Dzuman Z., Stranska M., Hajslova J.: "Multi-detekční metoda pro analýzu toxických pyrrolizidinových alkaloidů a jejich N-oxidů v potravinách." Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2019 (ISBN 978-80-7592-063-8). 

2020

  1. Krmela A., Kharoshka A., Schulzová V., Stránská M., Hajšlová J.: "Metoda pro stanovení sladidel a konzervantů v nápojích a potravinách." Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2020 (ISBN 978-80-7592-080-5)
  2. Beneš F., Stránská M., Fenclová M., Benešová M., Bínová Z., Peukertová P., Hajšlová J.: "Analytická strategie vhodná pro autentikaci a kontrolu bezpečnosti potravin a doplňků stravy na bázi Cannabis sativa L." Certifikovaná metodika, VŠCHT Praha, Praha 2020 (ISBN 978-80-7592-079-9)
  3. Jonátová P., Džuman Z., Stránská M., Hajšlová J.: "Multi-detekční metoda pro analýzu toxických pyrrolizidinových alkaloidů a jejich N-oxidů v potravinách". Certifikovaná metodiky, VŠCHT Praha, Praha 2020 (ISBN 978-80-7592-063-8)

  

TAČR - ověřené technologie

  1. Skalský M., Ouředníčková J., Horská T., Stará J., Kocourek F., Hajšlová J., Kocourek V., Kloutvorová J.: Technologie ochrany drobného ovoce v systému integrované produkce pro nízkoreziduální a bezreziduální produkci. Ověřená technologie je výstupem řešení výzkumného projektu TAČR SS01020234
  2. Skalský M., Ouředníčková J., Horská T., Stará J., Kocourek F., Hajšlová J., Kocourek V., Kloutvorová J.: Technologie ochrany hrušní v systému integrované produkce pro nízkoreziduální a bezreziduální produkci. Ověřená technologie je výstupem řešení výzkumného projektu TAČR SS01020234
  3. Horská T., Ouředníčková J., Skalský M., Stará J., Kocourek F., Hajšlová J., Kocourek V., Kloutvorová J.:  Technologie ochrany jabloní v systému integrované produkce pro nízkoreziduální a bezreziduální produkci. Ověřená technologie je výstupem řešení výzkumného projektu TAČR SS01020234
Aktualizováno: 26.7.2024 08:22, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi