Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Studium → Magisterské studium → Diplomové práce → Diplomové práce 2024/2025

Přehled aktuálně řešených diplomových prací 2024/2025

Obor Chemie a analýza potravin a přírodních produktů (N307) 

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí DP
Burianová Eliška Bioaktivní složky proteinových koncentrátů Bioactive components of protein concentrates prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Dostálová Natálie Senzorické hodnocení a profil těkavých látek historických kultivarů jablek Sensory evaluation and volatile profile of historical apple cultivars Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D.
Doubková Karolína Nutriční a senzorická jakost potravin s vysokým obsahem proteinů Nutritional and sensory quality of high protein foods Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D.
Hádek Jiří Hodnoceni výskytu neextrahovatelných modifikovaných mykotoxinů v surových i zpracovaných cereáliích Assessment of the occurrence of non-extractable modified mycotoxins in raw and processed cereals prof. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Holubovská Aneta Posouzení zdrojů kontaminace jedlého hmyzu chlorovanými parafíny  Assessment of sources of chlorinated paraffin contamination in edible insects prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Jablonská Tereza Toxické glykoalkaloidy v bramborách a výrobcích na jejich bázi Toxic glycoalkaloids in potatoes and products thereof prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Kučera Petr Rezidua pesticidů v sušeném ovoci Pesticide residues in dried fruits Ing. Dana Schusterová, Ph.D.
Martererová Adéla Vývoj metody pro kvantifikaci individuálních lipidů v plasmě Development of a method for quantification of individual lipids in plasma Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Stará Lucie Hodnocení vlivu agronomických podmínek na obsah volného asparaginu ve vybraných cereáliích Assessment of the influence of agronomic conditions on the content of free asparagine in selected cereals Ing. Beverly Hradecká, Ph.D.
Strasserová Lucie  Vývoj enzymového testu na bázi asparaginasy pro rychlou detekci prekurzoru akrylamidu Development of an asparaginase assay for the rapid detection of an acrylamide precursor doc. Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.
Šimková Martina Analýza polymerních plastových aditiv pocházejících ze zemědělských plastů v potravinách Analysis of polymer plastic additives derived from agricultural plastics in food matrices doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Šimůnková Barbora Studium biotransformace mykotoxinů a jejich glykosylovaných forem pomocí mikrobioty tlustého střeva  Study of the biotransformation of mycotoxins and their glycosylated forms by the colonic microbiota prof. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Šindelková Petra Vývoj tyrozinázového testu pro testování bioaktivity rostlinných extraktů Development of a tyrosinase assay for plant extract bioactivity testing doc. Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.
Wünsche Karel Autentikace různých druhů koření a bylin Authentication of various spices and herbs doc. Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Zhivaeva Anastasiia Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro charakterizaci vybraných sýrů Application of mid-infrared spectrometry for the characterization of selected cheeses

prof. Dr. Ing. Jan Poustka

 

Obor Forenzní analýza (N306)

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí DP
Gombitová Adéla Stanovení celkových oxidovatelných prekurzorů per- a polyfluoralkylovaných sloučenin - nástroj pro monitoring kontaminace životního prostředí Determination of total oxidizable precursors of per- and polyfluoroalkyl substances - a tool for environmental contamination monitoring doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Horáková Alžběta Využití různých spektrometrických technik pro komplexní stanovení per- a polyfluoralkylových látek Application of various spectrometric techniques for the comprehensive determination of per- and polyfluoroalkyl compounds prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Jeníkovská Veronika Hodnocení přítomnosti biomarkerů mykotoxinů v moči pacientů užívajících léčiva na bázi silymarinu Evaluation of the presence of mycotoxin biomarkers in the urine of patients using silymarin-based medical drugs prof. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Pisoňová Jarmila Průkaz přítomnosti reziduí agrochemikálií v potravinách rostlinného původu Proof of the presence of agrochemical residues in foods of plant origin doc. Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Růčková Eliška Komplexní hodnocení spektra bioaktivních látek, včetně rizikových, v rostlinných extraktech Comprehensive evaluation of the spectrum of bioactive substances, including hazardous, in plant extracts prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

   

Obor Biotechnology and Food Science (AN309)

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí DP
Äyräväinen Ilona Charakterizace lipidové frakce ve vzorcích jedlého hmyzu Characterization of lipidic fraction in samples of edible insects prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Hossain Abu Naser Md Sazzad Vývoj α-glukosidázového testu pro testování bioaktivity v rostlinných matricích Development of an α-glucosidase assay for bioactivity testing in plant matrices doc. Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.
Aktualizováno: 19.2.2025 15:56, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi