Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Studium → Magisterské studium → Diplomové práce → Diplomové práce 2023/2024
iduzel: 73664
idvazba: 90306
šablona: stranka
čas: 2.5.2024 19:37:58
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 73664
idvazba: 90306
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'uapv.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/studium/magisterske-studium/37727/73664'
iduzel: 73664
path: 8548/15102/15103/15106/15269/15457/37727/73664
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Přehled aktuálně řešených diplomových prací 2023/2024

Obor Chemie a analýza potravin a přírodních produktů (N307)

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí DP
da Cruz Katrin Nikoleta Cílený a necílený screening environmentálních kontaminantů a jejich metabolitů v lidské moči  Suspect and non-target screening of environmental contaminants and their metabolites in human urine   prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Egrová Denisa Hodnocení změn v metabolomu sladovaného ječmene po ošetření pulzním elektrickým polem Evaluation of changes in the metabolome of malted barley after pulsed electric field treatment   doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Freyová Michaela  Hodnocení kontaminace potravin na bázi hmyzu chlorovanými parafíny a dalšími kontaminanty Evaluation of contamination of insect-based foods with chlorinated paraffins and other kontaminants prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Kopecká Zuzana Studium hladin folátů a vlivu technologických úprav na jejich obsah ve vybraných druzích zeleniny Study of folate levels and the effect of technological treatments on their content in selected vegetables Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Ludvíčková Eva Stanovení fosetylu a dalších reziduí pesticidů v drobném červeném ovoci Determination of fosetyl and other pesticides residues in small red fruits  Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Mimrová Kamila Strategie pro stanovení karotenoidů a jejich forem v potravinách, krmivech a doplňcích stravy Strategy for the determination of carotenoids and their forms in food, feed and food supplements  doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Pacnerová Eva Vznik oxysterolů v tepelně namáhaných tucích a olejích  Formation of oxysterols in heated fats and oils  Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.
Pospíšil Ondřej Hodnocení a autentikace jedlého hmyzu dostupného v tržní síti  Assessment and authentication of edible insects available at the market  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Průšová Linda Studium bioaktivních metabolitů v léčivých rostlinách   Study of bioactive metabolites in medicinal plants Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Pšenáková Monika    Opiové alkaloidy v semenech máku setého a produktech z nich vyrobených  Opium alkaloids in poppy seeds and products thereof  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Pulgretová Kateřina Využití silikonových náramků pro hodnocení expozice člověka látkám z prostředí The use of silicone wristbands for the assessment of human exposure to environmental chemicals  prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Rajmicová Lucie Nutriční a senzorická hodnota alternativ mléčných kysaných výrobků   Nutritional and sensory value of alternatives to fermented milk products   doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Rubáš Ondřej Monitoring pyrrolizidinových alkaloidů v českých medech  Monitoring of pyrrolizidine alkaloids in Czech honeys  Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Sonntag Kateřina Autentikace produktů na bázi jedlého hmyzu s využitím metabolomiky Authentication of products based on edible insects by using metabolomics prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Šimánková Anna Minerální látky a stopové prvky v medu Major mineral elements and trace elements in honey prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Špačková Zuzana Studium výskytu perfluoralkylovaných sloučenin ve vodním prostředí  Study of the occurrence of perfluoroalkylated compounds in the aquatic environment  doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Tobiška Vít Vznik α-dikarbonylových sloučenin z oligosacharidů ve vodném a bezvodém prostředí Formation of α-dicarbonyl compounds from oligosaccharides in aqueous and water-free media   doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Tomiška František Aplikace FTIR ve střední oblasti pro charakterizaci potravin pastovité konzistence Application of mid-infrared spectrometry for the characterization of selected pasty consistency foods  prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Vavřinec Jiří Výskyt toxického ethylen oxidu v potravinách a doplňcích stravy  Occurrence of toxic ethylene oxide in foodstuffs and food supplements Ing. Michal Stupák, Ph.D.

Obor Forenzní analýza (N306)

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí DP
Benešová Karolína Vývoj analytické strategie pro stanovení aditiv plastů v biotických matricích  Development of an analytical strategy for the determination of plastic additives in bioindicator matrices  Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.
Kvapilová Lenny Analytická strategie pro kontrolu povolených a nepovolených potravinářských aditiv  Analytical strategy for the control of permitted and unauthorized food additives  doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Markvart Lukáš Hodnocení expozice mykotoxiny pomocí analýzy biomarkerů v moči  Assessment of mycotoxin exposure using urinary biomarker analysis  doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Uhlíř Matěj Komplexní hodnocení kvality olejů a dalších výrobků s obsahem konopí  Comprehensive assessment of the quality of oils and other products containing hemp  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

  

Obor Biotechnology and Food Science (AN309)

Student Topic Supervisor of Master Thesis
Hossain Abu Naser Md Sazzad  Development of an α-glucosidase assay for bioactivity testing  Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.
Aktualizováno: 10.10.2023 10:59, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi