Student |
Název česky |
Název anglicky |
Vedoucí DP |
Bartáková Michaela |
Nutriční a senzorické hodnocení makových nápojů |
Nutritional and sensory evaluation of poppy drinks |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Bejčková Klára |
Změny v metabolomu moči po dietární a pohybové intervenci obézních jedinců |
Metabolome changes in dietary and exercise intervention in obese individuals |
Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Bílová Barbora |
Vznik senzoricky aktivních látek z tuků během tepelného namáhání |
Formation of sensory active compounds from fats during t thermal stress |
Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. |
Frič Vít |
Aditiva materiálů plastů používaných v zemědělství: analytické strategie a metody pro jejich stanovení |
Plastic additives used in agriculture: Analytical strategies and methods for their determination |
Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D. |
Gurovičová Anna |
Sledování perfluoralkylovaných látek v rámci biomonitoringu |
Monitoring of perfluoroalkylated substances within human biomonitoring |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Havlanová Eliška |
Rezidua pesticidů a jejich metabolity v produktech ze zeleniny |
Pesticide residues and their metabolites in vegetable-based products |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Jiříčková Jana |
Stanovení vanadu, chromu a molybdenu v biologických materiálech technikou ICP-MS |
Determination of vanadium, chromium and molybdenum in biological samples using ICP-MS |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Jurášková Veronika |
Stanovení zpomalovačů hoření ve výrobcích z plastu |
Determination of flame retardants in plastic materials |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Kalinová Veronika |
Studium biologicky aktivních látek ve frakcích konopí |
Study of biologically active compounds in cannabis fractions |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kollárová Adéla |
Screening a izolace rostlinných bioaktivních látek s antilipolytickou aktivitou |
Screening and isolation of plant-based bioactive compounds with antilipolytic activity |
Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Mačurová Kateřina |
Přírodní látky a jejich deriváty vyvolávající chladivý vjem |
Natural substances and their derivatives inducing cooling sensation |
doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Malá Kateřina |
Glykosidové konjugáty HT2 a T2 toxinu – enzymatická syntéza a charakteristika produktů pomocí hmotnostní spektrometrie |
Glycosidic conjugates of HT2 and T2 toxin - enzymatic synthesis and product characterization by mass spectrometry |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Nguyenová Chi Mai |
Charakterizace složení a stability jedlých olejů pomocí infračervené spektrometrie a dalších metod |
Characterization of the composition and stability of edible oils using infrared spectrometry and other methods |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Pírová Hana |
Vakuové smažení – alternativní technologie pro přípravu zeleninových lupínků |
Vacuum frying - alternative technology for preparation of vegetable crisps |
Ing. Beverly Hradecká, Ph.D. |
Pitrová Michaela |
Sledování fenolických látek v zelenině a jejich změny při zpracování |
Monitoring of phenolic compounds in vegetables and their changes during processing |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Prokopová Barbora |
Fusariové mykotoxiny v cereáliích a matriční efekty spojené s jejich stanovením s využitím kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie |
Fusarium mycotoxins in cereals and matrix effects associated with their determination using liquid chromatography coupled with mass spectrometry |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Reitšpiesová Jana |
Nutriční zhodnocení a senzorická jakost alternativ masa |
Nutritional evaluation and sensory quality of meat alternatives |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Sýkorová Aneta |
Chlorované parafiny a další organohalogenované polutanty v biologických vzorcích |
Chlorinated paraffins and other organohalogenated pollutants in biological samples |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Šírová Anna |
Reaktivní karbonylové sloučeniny v mléčných výrobcích |
Reactive carbonyl compounds in dairy products |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Štěpánová Martina |
Studium stability karotenoidů a jejich degradačních produktů při zpracování zeleniny |
Study of carotenoids stability and their degradation products during vegetable processing |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Velíková Kristýna |
Analytické stanovení širokého spektra mykotoxinů se zaměřením nové a navrhované regulace v EU |
Analytical determination of a wide spectrum of mycotoxins with focus on new and proposed regulation in EU |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Wojčíková Lenka |
Stanovení lipofilních vitaminů v mateřském mléce |
Determination of lipophilic vitamins in breast milk |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Zelená Michaela |
Využití plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro analýzu metabolomu konopí |
Application of gas chromatography coupled to mass spectrometry for the analysis of cannabis metabolome |
Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Znamínko Ondřej |
Vývoj metod pro kvalitativní analýzu různorodé skupiny organických látek potenciálně kontaminující potraviny |
Methods development for a qualitative analysis of organic substances - potential “new” food contaminants |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |