Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Studium → Magisterské studium → Diplomové práce → Diplomové práce 2022/2023
iduzel: 66641
idvazba: 80344
šablona: stranka
čas: 24.4.2024 19:57:21
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 66641
idvazba: 80344
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'uapv.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/studium/magisterske-studium/37727/66641'
iduzel: 66641
path: 8548/15102/15103/15106/15269/15457/37727/66641
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Diplomové práce 2022/2023

Přehled aktuálně řešených diplomových prací 2022/2023

Obor Chemie a analýza potravin a přírodních produktů (N307)

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Bartáková Michaela Nutriční a senzorické hodnocení makových nápojů  Nutritional and sensory evaluation of poppy drinks doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Bejčková Klára Změny v metabolomu moči po dietární a pohybové intervenci obézních jedinců Metabolome changes in dietary and exercise intervention in obese individuals  Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Bílová Barbora Vznik senzoricky aktivních látek z tuků během tepelného namáhání Formation of sensory active compounds from fats during t thermal stress Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.
Frič Vít Aditiva materiálů plastů používaných v zemědělství: analytické strategie a metody pro jejich stanovení  Plastic additives used in agriculture: Analytical strategies and methods for their determination  Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.
Gurovičová Anna Sledování perfluoralkylovaných látek v rámci biomonitoringu  Monitoring of perfluoroalkylated substances within human biomonitoring  Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Havlanová Eliška Rezidua pesticidů a jejich metabolity v produktech ze zeleniny Pesticide residues and their metabolites in vegetable-based products prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Jiříčková Jana Stanovení vanadu, chromu a molybdenu v biologických materiálech technikou ICP-MS  Determination of vanadium, chromium and molybdenum in biological samples using ICP-MS prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Jurášková Veronika Stanovení zpomalovačů hoření ve výrobcích z plastu  Determination of flame retardants in plastic materials prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Kalinová Veronika Studium biologicky aktivních látek ve frakcích konopí  Study of biologically active compounds in cannabis fractions  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Kollárová Adéla Screening a izolace rostlinných bioaktivních látek s antilipolytickou aktivitou  Screening and isolation of plant-based bioactive compounds with antilipolytic activity  Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Mačurová Kateřina Přírodní látky a jejich deriváty vyvolávající chladivý vjem  Natural substances and their derivatives inducing cooling sensation doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská
Malá Kateřina Glykosidové konjugáty HT2 a T2 toxinu – enzymatická syntéza a charakteristika produktů pomocí hmotnostní spektrometrie  Glycosidic conjugates of HT2 and T2 toxin - enzymatic synthesis and product characterization by mass spectrometry  doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Nguyenová Chi Mai  Charakterizace složení a stability jedlých olejů pomocí infračervené spektrometrie a dalších metod  Characterization of the composition and stability of edible oils using infrared spectrometry and other methods prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Pírová Hana Vakuové smažení – alternativní technologie pro přípravu zeleninových lupínků  Vacuum frying - alternative technology for preparation of vegetable crisps Ing. Beverly Hradecká, Ph.D.
Pitrová Michaela Sledování fenolických látek v zelenině a jejich změny při zpracování  Monitoring of phenolic compounds in vegetables and their changes during processing  doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Prokopová Barbora Fusariové mykotoxiny v cereáliích a matriční efekty spojené s jejich stanovením s využitím kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie  Fusarium mycotoxins in cereals and matrix effects associated with their determination using liquid chromatography coupled with mass spectrometry Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Reitšpiesová Jana Nutriční zhodnocení a senzorická jakost alternativ masa Nutritional evaluation and sensory quality of meat alternatives doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Sýkorová Aneta Chlorované parafiny a další organohalogenované polutanty v biologických vzorcích Chlorinated paraffins and other organohalogenated pollutants in biological samples prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Šírová Anna Reaktivní karbonylové sloučeniny v mléčných výrobcích Reactive carbonyl compounds in dairy products  doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Štěpánová Martina Studium stability karotenoidů a jejich degradačních produktů při zpracování zeleniny  Study of carotenoids stability and their degradation products during vegetable processing doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Velíková Kristýna Analytické stanovení širokého spektra mykotoxinů se zaměřením nové a navrhované regulace v EU  Analytical determination of a wide spectrum of mycotoxins with focus on new and proposed regulation in EU  Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Wojčíková Lenka Stanovení lipofilních vitaminů v mateřském mléce  Determination of lipophilic vitamins in breast milk Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Zelená Michaela  Využití plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro analýzu metabolomu konopí  Application of gas chromatography coupled to mass spectrometry for the analysis of cannabis metabolome Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Znamínko Ondřej Vývoj metod pro kvalitativní analýzu různorodé skupiny organických látek potenciálně kontaminující potraviny Methods development for a qualitative analysis of organic substances - potential “new” food contaminants Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.

Obor Forenzní analýza (N306)

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Horníková Terézia Vývoj metodiky senzorického hodnocení autenticity pravých destilátů  Development of a methodology for sensory evaluation of the authenticity of distilled beverages  Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.
Ritomská Natália Vývoj analytické strategie pro ověření autenticity špaldové mouky Analytical strategy development for authenticity of spelt flour Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Stehlíková Klára Optimalizace metody pro stanovení zakázaných barviv v potravinách Optimization of the method for the determination of prohibited dyes in food  doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Musić Šejla Screening kontaminantů v nádobí z alternativních materiálů Screening of melamine in kitchenware from alternative materials  Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Vosálová Kristýna Studium biologické dostupnosti a dalších biologických efektů  fytokanabinoidů in vitro In vitro studies of biaoavailability and other bioactivities of phytocannabinoids prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

  

Obor Biotechnologie léčiv (N304A)

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Peštová Lucie Optické biosenzory pro studium polymerních nosičů pro transport léčiv Optical biosensors for investigation of biomedical polymer carriers for drug delivery Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.
Aktualizováno: 5.10.2022 12:59, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi