Student |
Název česky |
Název anglicky |
Vedoucí DP |
Bártová Hana |
Sledování perfluoralkylovaných sloučenin v rámci biomonitoringu |
Perfluoroalkylated substances within human biomonitoring |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Beránková Lucie |
Změny metabolomu plasmy v souvislosti s vybranými faktory životního stylu |
Changes in plasma metabolome related to selected lifestyle factors |
Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Brabcová Michaela |
Citlivost hodnotitelů k látce geosmin a isoborneol |
Sensitivity of assessors to chemical substances geosmin and isoborneol |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Flodr Jan |
Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro charakterizaci ochucujících omáček, zeleninových a ovocných protlaků. |
Application of mid-infrared spectrometry for the characterization of flavoring sauces, vegetable and fruit purees. |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Hanuš Antonín |
Nutriční a senzorické hodnocení alternativ sýrů a smetan |
Nutritional and sensory evaluation of cheese and cream alternatives |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Hrubý Petr |
Možnosti snížení výskytu mykotoxinů v cereáliích pomocí fyzikálních metod, vliv pulzního elektrického pole |
Possibilities of reducing the incidence of mycotoxins in cereals using physical methods, influence of pulsed electric field |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Juziková Magdaléna |
Výskyt a změny rostlinných alkaloidů v potravinových surovinách a produktech |
Occurrence and changes of plant alkaloids in food raw materials and products thereof |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kopecká Eliška |
Sledování metabolitů polycyklických aromatických uhlovodíků a UV filtrů v moči |
Monitoring of metabolites of polycyclic aromatic hydrocarbons and UV filters in urine |
Ing. Kateřina Urbancová, Ph.D. |
Kostková Tereza |
Aplikace rychlé odstředivé rozdělovací chromatografie pro izolaci lipofilních složek z biomasy |
Application of fast centrifugal partition chromatography for isolation of lipophilic components from biomass |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kudelová Michaela |
Implementace testů pro stanovení lipázy v rámci screeningu bioaktivity pomocí optické detekce |
Implementation of lipase assays for bioactivity screening using optical detection |
Aristeidis Tsagkaris, M.Sc.Ph.D. |
Lacinová Alexandra |
Bioaktivní látky v extraktech rostlinných materiálů |
Bioactive compounds in plant extracts |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Landová Ludmila |
Přenos toxických rostlinných alkaloidů v potravních řetězcích |
Transfer of toxic plant alkaloids across food chains |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Maxa David |
Využití techniky kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostně spektrometrickou detekcí pro analýzu chlorovaných parafínů |
Application of liquid chromatography coupled with mass spectrometric detection for the analysis of chlorinated paraffins |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Nebáznivý Jan |
Transfer reziduí pesticidů do vybraných položek českého potravního koše |
Transfer of pesticide residues into selected items of Czech food basket |
Ing. Dana Schusterová, Ph.D. |
Pavlová Kateřina |
Využití pulzního elektrického pole jako nástroj pro zvýšení extraktability nutrientů ze zeleniny |
Utilization of Pulse Electric Field as a tool to increase the extractability of nutrients from vegetables |
Ing. Beverly Hradecká, Ph.D. |
Pokorná Hana |
Optimalizace podmínek stanovení toxických prvků v rýži |
Determination of toxic elements in rice: the optimization of analytical conditions |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Průšová Anna |
Hodnocení kvality doplňků stravy na bázi rybích olejů z hlediska obsahu MCPD esterů a glycidyl esterů |
Quality assessment of fish oil food supplements in regard to MCPD esters and glycidyl esters occurrence |
Ing. Beverly Hradecká, Ph.D. |
Schreibmeierová Michaela |
Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek |
Influence of vegetable processing and storage on levels of bioactive compounds |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Sirotková Kamila |
Hodnocení autenticity šafránu pomocí techniky plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií |
Assessment of saffron authenticity using gas chromatography coupled to mass spectrometry |
Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Šedivá Sára |
Biomonitoring organohalogenovaných polutantů v mateřském mléce a krevním séru |
Biomonitoring of organohalogenated pollutants in breast milk and blood serum |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Šteidl Martin |
Analýza diesterů monochlorpropandiolu a glycidyl esterů pomocí superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií |
Analysis of monochloropropanediol diesters and glycidyl esters by supercritical fluid chromatography coupled with mass spectrometry |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Trepková Martina |
Vývoj a validace metod pro stanovení reziduí polárních pesticidů metodou LC-MS/MS |
Development and validation of methods for the determination of polar pesticide residues by LC-MS / MS |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Váchalová Kateřina |
Zhodnocení transferu fytokanabinoidů ze suroviny do vodných nálevů a odvarů |
Assessment of phytocannabinoids transfer from raw material into aqueous infusions |
Ing. Marie Zlechovcová , Ph.D. |
Vedrová Tereza |
Osud mykotoxinů v průběhu tepelného zpracování potravin |
Fate of mycotoxins during thermal food processing |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Zedníková Markéta |
Vznik vitaminu D2 v žampionech po UV ozáření a jeho změny při technologickém zpracování |
Changes in vitamin D2 levels after UV treatment and technological processing of mushrooms |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Zimmerová Kateřina |
Monitoring perfluoralkylovaných sloučenin ve významných potravních komoditách |
Monitoring of perfluoroalkylated substances in significant food commodities |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |