Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Studium → Magisterské studium → Diplomové práce → Diplomové práce 2021/2022
iduzel: 61405
idvazba: 72832
šablona: stranka
čas: 29.3.2024 03:32:19
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 61405
idvazba: 72832
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'uapv.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/studium/magisterske-studium/37727/61405'
iduzel: 61405
path: 8548/15102/15103/15106/15269/15457/37727/61405
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Diplomové práce 2021/2022

Přehled aktuálně řešených diplomových prací 2021/2022

Obor Chemie a analýza potravin a přírodních produktů (N307)

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Bártová Hana  Sledování perfluoralkylovaných sloučenin v rámci biomonitoringu Perfluoroalkylated substances within human biomonitoring Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Beránková Lucie   Změny metabolomu plasmy v souvislosti s vybranými faktory životního stylu Changes in plasma metabolome related to selected lifestyle factors Ing. Vít Kosek, Ph.D. 
Brabcová Michaela  Citlivost hodnotitelů k látce geosmin a isoborneol  Sensitivity of assessors to chemical substances geosmin and isoborneol  doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská
Flodr Jan   Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro charakterizaci ochucujících omáček, zeleninových a ovocných protlaků.   Application of mid-infrared spectrometry for the characterization of flavoring sauces, vegetable and fruit purees.  prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Hanuš Antonín   Nutriční a senzorické hodnocení alternativ sýrů a smetan  Nutritional and sensory evaluation of cheese and cream alternatives  doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Hrubý Petr   Možnosti snížení výskytu mykotoxinů v cereáliích pomocí fyzikálních metod, vliv pulzního elektrického pole Possibilities of reducing the incidence of mycotoxins  in cereals using physical methods, influence of pulsed electric field doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Juziková Magdaléna   Výskyt a změny rostlinných alkaloidů v potravinových surovinách a produktech Occurrence and changes of plant alkaloids in food raw materials and products thereof prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Kopecká Eliška   Sledování metabolitů polycyklických aromatických uhlovodíků a UV filtrů v moči  Monitoring of metabolites of polycyclic aromatic hydrocarbons and UV filters in urine  Ing. Kateřina Urbancová, Ph.D.
Kostková Tereza   Aplikace rychlé odstředivé rozdělovací chromatografie pro izolaci lipofilních složek z biomasy    Application of fast centrifugal partition chromatography for isolation of lipophilic components from biomass  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Kudelová Michaela  Implementace testů pro stanovení lipázy v rámci screeningu bioaktivity pomocí optické detekce  Implementation  of lipase assays for bioactivity screening using optical detection Aristeidis Tsagkaris, M.Sc.Ph.D.
Lacinová Alexandra   Bioaktivní látky v extraktech rostlinných materiálů Bioactive compounds in plant extracts prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Landová Ludmila  Přenos toxických rostlinných alkaloidů v potravních řetězcích Transfer of toxic plant alkaloids across food chains Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Maxa David  Využití techniky kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostně spektrometrickou detekcí pro analýzu chlorovaných parafínů  Application of liquid chromatography coupled with mass spectrometric detection for the analysis of chlorinated paraffins  prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Nebáznivý Jan  Transfer reziduí pesticidů do vybraných položek českého potravního koše Transfer of pesticide residues into selected items of Czech food basket Ing. Dana Schusterová, Ph.D.
Pavlová Kateřina  Využití pulzního elektrického pole jako nástroj pro zvýšení extraktability nutrientů ze zeleniny Utilization of Pulse Electric Field as a tool to increase the extractability of nutrients from vegetables Ing. Beverly Hradecká, Ph.D.
Pokorná Hana  Optimalizace podmínek stanovení toxických prvků v rýži  Determination of toxic elements in rice: the optimization of analytical conditions  prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Průšová Anna  Hodnocení kvality doplňků stravy na bázi rybích olejů z hlediska obsahu MCPD esterů a glycidyl esterů  Quality assessment of fish oil food supplements in regard to MCPD esters and glycidyl esters occurrence Ing. Beverly Hradecká, Ph.D.
Schreibmeierová Michaela   Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek Influence of vegetable processing and storage on levels of bioactive compounds doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Sirotková Kamila  Hodnocení autenticity šafránu pomocí techniky plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií Assessment of saffron authenticity using gas chromatography coupled to mass spectrometry Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Šedivá Sára  Biomonitoring organohalogenovaných polutantů v mateřském mléce a krevním séru  Biomonitoring of organohalogenated pollutants in breast milk and blood serum  prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Šteidl Martin   Analýza diesterů monochlorpropandiolu a glycidyl esterů pomocí superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií  Analysis of monochloropropanediol diesters and glycidyl esters by supercritical fluid chromatography coupled with mass spectrometry Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Trepková Martina   Vývoj a validace metod pro stanovení reziduí polárních pesticidů metodou LC-MS/MS Development and validation of methods for the determination of polar pesticide residues by LC-MS / MS Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Váchalová Kateřina  Zhodnocení transferu fytokanabinoidů ze suroviny do vodných nálevů a odvarů   Assessment of phytocannabinoids transfer from raw material into aqueous infusions Ing. Marie Zlechovcová , Ph.D.
Vedrová Tereza   Osud mykotoxinů v průběhu tepelného zpracování potravin  Fate of mycotoxins during thermal food processing  Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Zedníková Markéta  Vznik vitaminu D2 v žampionech po UV ozáření a jeho změny při technologickém zpracování  Changes in vitamin D2 levels after UV treatment and technological processing of mushrooms Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Zimmerová Kateřina  Monitoring perfluoralkylovaných sloučenin ve významných potravních komoditách Monitoring of perfluoroalkylated substances in significant food commodities Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.

Obor Forenzní analýza

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Čechová Veronika Šetření potenciálních zdrojů expozice člověka bisfenolům Investigation of potential sources of human exposure to bisphenols Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Kopsová Kristýna Senzorické hodnocení pachů přenesených z obalových materiálů do výrobku Sensory evaluation of odors transferred from packaging materials to the product Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.
Skalníková Barbora Studium profilu fytokanabinoidů v biologických matricích Study of phytocannabinoids profile in biological matrices Ing. Marie Zlechovcová , Ph.D.
Šepsová Lucie Využití superkritické fluidní chromatografie v analýze produktů z konopných semen Application of supercritical fluid chromatography in the analysis of hemp seed products Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Tittlová Karolína Identifikace zdrojů fluorotelomerních sloučenin v prostředí člověka Identification of sources of fluorothelomeric compounds in the human environment prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Aktualizováno: 2.2.2022 17:26, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi