Student |
Název česky |
Název anglicky |
Vedoucí DP |
Behner Adam |
Charakteristika metabolomu révy vinné ve vztahu k fenotypovým vlastnostem a endofytní mikroflóře |
Characteristics of metabolome of Vitis vinifera in relation to phenotypic properties and endophytic microflora |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Beránková Dagmar |
Změny obsahu procesních kontaminantů ve smažicím médiu při dlouhodobém smažení |
Changes in the content of process contaminants in the frying medium during deep frying |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Dudová Michaela |
Příjem nutrientů u vybraných typů alternativních diet |
Nutrient intake in selected types of alternative diets |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Dvořáková Michaela |
Hodnocení senzorické kvality vod pro potravinářské účely a hodnocení pitných a minerálních vod |
Evaluation of sSensory quality of water for food purposes evaluation of drinking and mineral waters |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Halamová Jana |
Využití pulsního elektrického pole ke zpracování potravin – zhodnocení kvality a bezpečnosti |
Utilization of pulsed electric field for food processing – assessment of quality and safety |
Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Hasíková Eva |
Optimalizace metody pro stanovení reziduí silně polárních pesticidů v potravinách |
Method optimization for determination of strongly polar pesticides residues in food |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Hořeňovská Alice |
Autenticita kávy: arabica nebo robusta? |
Authenticity of coffee: Arabica or Robusta? |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Hromádková Eva |
Biomonitoring perfluoralkylovaných látek v krevním séru |
Biomonitoring of perfluoroalkylated substances in blood serum |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Jaegerová Tereza |
Studium bioaktivních látek v různých odrůdách kosatců |
Study of bioactive compounds in iris plants |
Ing. Marie Fenclová, Ph.D. |
Jakeš Petr |
Transfer vybraných skupin migrantů do potravin |
Transfer of selected groups of migrants into food |
Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Jouklová Marie |
Vývoj a validace metody stanovení karotenoidů v potravinách a krmivech |
Development and validation of a method for the determination of carotenoids in food and feed |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Kerekrétyová Hana |
Siderofory a další biomarkery přítomnosti endofytů ve vinné révě |
Siderophores and other biomarkers of the presence of endophytes in a grapevine |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kollertová Anna |
Studium metabolomu konopí a konopných produktů pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií |
The metabolome study of cannabis and cannabis products using gas chromatography coupled to mass spectrometry |
Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Lazárek Michal |
Hodnocení komplexního metabolomu sladovnického ječmene po ošetření pulzním elektrickým polem |
Evaluation of complex metabolome of malting barley after the treatment by pulsed electric field |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Lebedová Gabriela |
Biomonitoring benzofenonových UV-filtrů v moči |
Biomonitoring of benzophenone UV filters in urine |
Ing. Kateřina Urbancová, Ph.D. |
Leštinová Dita |
Analýza terpenických látek v konopných produktech |
Analysis of terpenoic compounds in hemp products |
Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Libenská Lenka |
Optimalizace stanovení lipofilních vitaminů v potravinách |
Optimization of lipophilic vitamins determination in food |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Loučková Anna |
Studium bioaktivních sloučenin v bylinných extraktech |
Studies of bioactive substances in herbal extracts |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Máslo Petr |
Zhodnocení zátěže populace ČR organofosfátovými retardéry hoření na základě analýzy jejich metabolitů v moči |
Assessment of the body burden of organophosphate flame retardants on the population of the Czech Republic based on the analysis of their metabolites in urine |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Petrová Jana |
Změny a stabilita stříbrných nanočástic při digesci mléčných výrobků |
Changes and stability of silver nanoparticles occurring during dairy products digestion |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Sedláčková Adéla |
Multi-detekční analýza kontaminantů potravin v komplexních matricích s využitím vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie |
Multi-detection analysis of food contaminants in complex matrices utilizing high resolution mass spectrometry |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Smoláková Kateřina |
Zdroje ftalátů v prostředí člověka |
Sources of phthalates in human environment |
Ing. Andrea Poláchová, Ph.D. |
Svatoš Vít |
Insekticidy v cereáliích a cereálních výrobcích |
Insecticides in cereals and cereal products |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Šoutová Tereza |
Zhodnocení mykotoxinové kontaminace krmiv na českém trhu |
Evaluation of mycotoxin contamination of feedstuffs at the Czech market |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Šteflová Kristýna |
Studium složení lipidické složky přírodních matric. |
Study of compsition of lipid component in natural matrices |
Ing. Kamila Hůrková, Ph.D. |
Švejdová Zuzana |
Hodnocení expozice člověka významným environmentálním kontaminantům ve vnitřním prostředí |
Evaluation of human exposure to environmental contaminants significant in an indoor environment |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Vojáček Štěpán |
Hodnocení složení stravy na obsah MCPD esterů v mateřském mléce |
Assessment of food composition on occurrence of MCPD esters in human breast milk |
Ing. Beverly Bělková, Ph.D. |
Walterová Aneta |
Chlorovanýné parafiny v doplňcích stravy |
Chlorinated paraffins in food supplements |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Zemanová Barbora |
Senzorické hodnocení profilu intenzity sladké a hořké chuti v závislosti na čase |
Sensory evaluation of the intensity profile of sweet and bitter taste as a function of time |
Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D. |