Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Studium → Magisterské studium → Diplomové práce → Diplomové práce 2020/2021
iduzel: 56032
idvazba: 65253
šablona: stranka
čas: 28.4.2024 10:12:19
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 56032
idvazba: 65253
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'uapv.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/studium/magisterske-studium/37727/56032'
iduzel: 56032
path: 8548/15102/15103/15106/15269/15457/37727/56032
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Diplomové práce 2020/2021

Přehled aktuálně řešených diplomových prací 2020/2021

Obor Chemie a analýza potravin a přírodních produktů (N307)

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Behner Adam Charakteristika metabolomu révy vinné ve vztahu k fenotypovým vlastnostem a endofytní mikroflóře Characteristics of metabolome of Vitis vinifera in relation to phenotypic properties and endophytic microflora doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Beránková Dagmar Změny obsahu procesních kontaminantů ve smažicím médiu při dlouhodobém smažení Changes in the content of process contaminants in the frying medium during deep frying doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Dudová Michaela Příjem nutrientů u vybraných typů alternativních diet Nutrient intake in selected types of alternative diets doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Dvořáková Michaela Hodnocení senzorické kvality vod pro potravinářské účely a hodnocení pitných a minerálních vod Evaluation of sSensory quality of water for food purposes evaluation of drinking and mineral waters doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská
Halamová Jana Využití pulsního elektrického pole ke zpracování potravin – zhodnocení kvality a bezpečnosti Utilization of pulsed electric field for food processing – assessment of quality and safety Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.
Hasíková Eva Optimalizace metody pro stanovení reziduí silně polárních pesticidů v potravinách Method optimization for determination of strongly polar pesticides residues in food Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Hořeňovská Alice Autenticita kávy: arabica nebo robusta? Authenticity of coffee: Arabica or Robusta? Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Hromádková Eva Biomonitoring perfluoralkylovaných látek v krevním séru Biomonitoring of perfluoroalkylated substances in blood serum Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Jaegerová Tereza Studium bioaktivních látek v různých odrůdách kosatců Study of bioactive compounds in iris plants Ing. Marie Fenclová, Ph.D.
Jakeš Petr Transfer vybraných skupin migrantů do potravin Transfer of selected groups of migrants into food Ing. Vít Kosek, Ph.D. 
Jouklová Marie Vývoj a validace  metody stanovení karotenoidů v potravinách a krmivech Development and validation of a method for the determination of carotenoids in food and feed doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Kerekrétyová Hana Siderofory a další biomarkery přítomnosti endofytů ve vinné révě Siderophores and other biomarkers of the presence of endophytes in a grapevine prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Kollertová Anna Studium metabolomu konopí a konopných produktů pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií The metabolome study of cannabis and cannabis products using gas chromatography coupled to mass spectrometry Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Lazárek Michal  Hodnocení komplexního metabolomu sladovnického ječmene po ošetření pulzním elektrickým polem  Evaluation of complex metabolome of malting barley after the treatment by pulsed electric field doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Lebedová Gabriela  Biomonitoring benzofenonových UV-filtrů v moči Biomonitoring of benzophenone UV filters in urine Ing. Kateřina Urbancová, Ph.D.
Leštinová Dita Analýza terpenických látek v konopných produktech Analysis of terpenoic compounds in hemp products Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Libenská Lenka Optimalizace stanovení lipofilních vitaminů v potravinách  Optimization of lipophilic vitamins determination in food Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Loučková Anna Studium bioaktivních sloučenin v bylinných extraktech Studies of bioactive substances in herbal extracts prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Máslo Petr Zhodnocení zátěže populace ČR organofosfátovými retardéry hoření na základě analýzy jejich metabolitů v moči Assessment of the body burden of organophosphate flame retardants on the population of the Czech Republic based on the analysis of their metabolites in urine prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Petrová Jana Změny a stabilita stříbrných nanočástic při digesci mléčných výrobků Changes and stability of silver nanoparticles occurring during dairy products digestion prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Sedláčková Adéla Multi-detekční analýza kontaminantů potravin v komplexních matricích s využitím vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie Multi-detection analysis of food contaminants in complex matrices utilizing high resolution mass spectrometry Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Smoláková Kateřina Zdroje ftalátů v prostředí člověka Sources of phthalates in human environment Ing. Andrea Poláchová, Ph.D.
Svatoš Vít Insekticidy v cereáliích a cereálních výrobcích Insecticides in cereals and cereal products Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Šoutová Tereza Zhodnocení mykotoxinové kontaminace krmiv na českém trhu Evaluation of mycotoxin contamination of feedstuffs at the Czech market Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Šteflová Kristýna Studium složení lipidické složky přírodních matric. Study of compsition of lipid component in natural matrices Ing. Kamila Hůrková, Ph.D.
Švejdová Zuzana Hodnocení expozice člověka významným environmentálním kontaminantům ve vnitřním prostředí Evaluation of human exposure to environmental contaminants significant in an indoor environment Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Vojáček Štěpán Hodnocení složení stravy na obsah MCPD esterů v mateřském mléce Assessment of food composition on occurrence of MCPD esters in human breast milk Ing. Beverly Bělková, Ph.D.
Walterová Aneta Chlorovanýné parafiny v doplňcích stravy Chlorinated paraffins in food supplements prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Zemanová Barbora Senzorické hodnocení profilu intenzity sladké a hořké chuti v závislosti na čase  Sensory evaluation of the intensity profile of sweet and bitter taste as a function of time Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D.

Obor Kvalita a bezpečnost potravin (KBPN)

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Bartoňová Anežka  Vznik procesních kontaminantů a možnosti jejich prevence během tepelného zpracování zeleninových lupínků  Formation of processing contaminants and the possibility of their prevention during thermal treatment of vegetable crisps  Ing. Beverly Bělková, Ph.D.
Fabianová Viktória  Karbonylové sloučeniny v pivu a dalších alkoholických nápojích Carbonyl compounds in beer and other alcoholic beverages doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Klinská Tereza Optimalizace analytické strategie pro stanovení profilu mastných kyselin v řasách Optimization of the analytical strategy for determination of fatty acids´ profile in algae Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.
Kučerová Juliána  Vliv senzoricky aktivních látek na organoleptické vlastnosti ovocných destilátů Influence of sensory active compounds on organoleptic properties of fruit distillates  Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D.
Malý Matěj Aplikační potenciál rychlé odstředivé dělící chromatografie při izolaci bioaktivních látek konopí Application potential of fast centrifugal partition chromatography in isolation of Cannabis bioactive compounds  Ing. Marie Fenclová, Ph.D.
Šulcová Elena  Voda kontaminovaná per- a polyfluoralkylovanými sloučeninami - významný zdroj expozice člověka? Per- and polyfluoroalkylated compounds in water - important exposure source for human? Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Táborský Ondřej Aplikace infračervené spektrometrie a dalších instrumentálních metod pro charakterizaci vybraných omáček Application of infrared spectrometry and other instrumental methods for characterizing of selected sauces prof. Dr. Ing. Jan Poustla

Obor Forenzní analýza

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Rakušanová Stanislava  Odhalování aplikace ilegálních pesticidů v prostředí Detecting the application of illegal pesticides in the environment prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Slavíková Petra Využití infračervené spektrometrie pro ověření autenticity čokolády a kakaových prášků.  Use of infrared spectrometry for the verification of the authenticity of chocolate and cocoa powders prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Sůvová Marie Metody průkazu syntetických barviv v potravinách Methods of detection of synthetic colours in foodstuffs doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Šplíchalová Andrea Hodnocení rizika toxických látek přítomných v mikroplastech Risk assessment of toxic compounds in microplastics Ing. Kateřina Urbancová, Ph.D.
Vincenc Matúš  Zhodnocení vlivu „Syndromu nemocných budov“ na kontaminaci ovzduší Assessment of the impact of “Sick building syndrome” on air pollution prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Aktualizováno: 12.10.2020 23:00, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi