Přehled aktuálně řešených diplomových prací 2025/2026
Obor Chemie a analýza potravin a přírodních produktů (N307)
| Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí DP |
| Hálová Nikol |
Změny lipidomu u myší po suplementaci extraktem z černého rybízu |
Changes in the lipidome of mice after supplementation with blackcurrant extract |
Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
| Kebortová Andrea |
Stanovení látek s alergenním potenciálem v kosmetice |
Determination of Substances with Allergenic Potential in Cosmetics |
Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
| Matoušková Veronika |
Optimalizace metod pro detekci reziduí polárních pesticidů v potravinách z rostlinných bílkovin |
Method optimisation for the detection of polar pesticide residues in plant-based protein foods |
doc. Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
| Mewaldová Sára |
Hodnocení využití infračervené spektrometrie a plynové chromatografie při stanovení trans-mastných kyselin |
Assessment of the application of infrared spectrometry and gas chromatography in the determination of trans fatty acids |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
| Nevolný Lukáš |
Hodnocení kvality biomasy hmyzu jako surovina pro další průmyslové zpracování |
Quality assessment of insect biomass as a raw material for further industrial processing |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
| Popelková Julie |
Pokročilé metody pro snižování obsahu mykotoxinů v krmivech |
Advanced methods for eliminating mycotoxin content in feed |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
| Vítová Ema |
Hodnocení biologické dostupnosti glykosidů T2 a HT2 toxinu pomocí Caco-2 buněčného modelu |
Evaluation of the bioavailability of T2 and HT2 toxin glycosides using the Caco-2 cell model |
prof. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Aktualizováno: 26.9.2025 12:10, Autor: Martina Vlčková